Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

                                               Η είδηση έχει ως εξής: Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος που κάνει κάθε Τετάρτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο γηροκομείο στα Εξάρχεια, ανακοίνωσε στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, στο κήρυγμά του την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, τα εξής:

Επικοινώνησα με Αίγινα ( Γερόντισσα Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος ) και μου είπαν ότι Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:
" Ο τόπος αυτός δεν είναι δικός σας και σύντομα θα φύγετε ".

Να υπενθυμήσουμε και τα εξής σημαντικά:
Ο Άγιος Νεκτάριος εμφανίστηκε προ ετών σε γριούλες Τουρκάλες, στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Άγιος στην ανατολική Θράκη, και τους είπε ότι: " Ο τόπος αυτός δεν είναι δικός σας κι απ'εδώ θα φύγετε ".

Συμπέρασμα: Άρα ο Άγιος Νεκτάριος, κατ'εντολή του αγαπημένου μας Ναζωραίου Ιησού Χριστού, έχει πάρει σκούπα και τη χρησιμοποιεί!

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: " ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ"

                                                                ΑΧΕΠΑ, ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ      29 - 10 - 2015
                                 Αναστασίας Ρωμαίας Οσιομάρτυρος, Αβραάμ και Μαρίας ΟσίωνΗ συνάντηση με τον Άγιο Φιλοθεΐτη Μοναχό έγινε λίγες μέρες πριν βγω από το Άγιο Όρος και εισαχθώ για θεραπεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ήταν δηλαδή μεταξύ 10ης και 14ης Οκτωβρίου. Έγινε μεταξύ μας ο τυπικός και ουσιαστικός Αγιορείτικος χαιρετισμός, και μετά βρήκα χρόνο να ρωτήσω αν έχει υπόψιν του κάτι καινούργιο, κάτι νεώτερο από τον πατέρα όλων των Αγιορειτών Μοναχών, και ιδιαίτερα πατέρα των Φιλοθεϊτών Μοναχών, Άγιο Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Η απάντηση που ήρθε αυθορμήτως κι εγκαρδίως από το Φιλοθεΐτη πατέρα ήταν η εξής: " Ο γέροντας Εφραίμ είπε : " Είμαστε στο και πέντε " ".

Ο αγώνας και η αγωνία να μάθουμε όλοι, οι αγαπώντες τον Ιησού Χριστό μας, τις αλήθειες, που ο Άγιος Θεός αποκαλύπτει στα καθαρά κι άγια παιδιά του, όπως ο γέροντας Εφραίμ, ας είναι μία διαρκή προσπάθεια να δείξουμε την αγάπη μας προς αλλήλους, όπως ο Άγιος Θεός μας μάς έχει ζητήσει. 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, για να ευαρεστήσουμε το Θεό μας, την Παναγία μας και τους Αγίους μας, ας τρέξουμε όλοι προς την ειλικρινή και μακροχρόνια μετάνοια!  

                                                 Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης


    

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Άγιος Παΐσιος: Θα πάρουμε την Πόλη!!


O Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης 
αποκαλύπτει στον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο*

Καθώς η καταγωγή μας είναι από την Καππαδοκία και η μία γιαγιά μας κατάγεται απ’ το χωριό του Γέροντα, απ’ τα Φάρασα, ενώ η άλλη απ’ την Καισάρεια, έχουμε κοινές ρίζες με το Γέροντα, και επειδή εκείνα τα μέρη μας πονάνε ιδιαίτερα τώρα που είναι σε ξένα χέρια, ρωτούσα συνέχεια το Γέροντα για την Τουρκία, τι θα γίνει με τον Ελληνισμό και άλλα σχετικά.

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Υποδοχή Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου (Γουμένισσα Κιλκίς)

ΥΠΟΔΟΧΗ  ΑΓΙΑΣ  ΜΑΡΙΑΣ  ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ
ΣΤΟ  ΙΕΡΟΝ   ΚΟΙΝΟΒΙΟΝ   ΟΣΙΟΥ  ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ
ΜΕΤΟΧΙ  ΤΗΣ  ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑΣ

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ    ΠΑΙΟΝΙΑΣ    ΚΙΛΚΙΣ

Δευτέρα 19 - Τετάρτη 21 Ὀκτωβρίου 2015

Ὁ Τίμιος Σταυρός καί τό χέρι τῆς ἁγίας, ἐνδόξου, ἰσαποστόλου καί Μυροφόρου τοῦ Χριστοῦ Μαρίας τῆς Μαγδαληνῆς, ἀπό τήν Ἱερά Μονή Σίμωνος Πέτρας κατέφθασαν στό Ἱερό Κοινόβιον Ὁσίου Νικοδήμου, Μετόχι τῆς ὡς ἄνω ἁγιορειτικῆς Μονῆς, στόν Πεντάλοφο τῆς Γουμένισσας. Χιλιάδες πιστοί ἀπό ὅλην τήν Ἑλλάδα ἔφθασαν μέ λεωφορεῖα καί Ι.Χ. γιά νά προσκυνήσουν τά ἱερά τιμαλφῆ τῆς πίστεώς μας. Στήν περίοδο τῆς πνευματικῆς κρίσης ὁ λαός τοῦ Θεοῦ φανέρωσε γιά μιά ἀκόμη φορά τί ἔχει βαθειά μέσα στήν καρδιά του. Δήμαρχοι, Βουλευταί, Πολιτικοί καί ἄλλοι παράγοντες τοῦ τόπου μαζί μέ τόν εὐλογημένο λαό ὑποδεχθήκαμε τόν Τίμιον Σταυρόν καί τό Πανάγιο καί ἄφθαρτο χέρι τῆς ἁγίας Μυροφόρου τοῦ Χριστοῦ Μαγδαληνῆς. Ἡ εὐωδία τους παραμένει ἀκόμη στά χείλη μας· ἐνώθηκε μέ τήν ἀναπνοή μας καί μπῆκε στή ζωή μας!

Γιά μιά ἀκόμη φορά ἡ ἐλπίδα δυνάμωσε μέσα μας· ὁ οὐρανός μᾶς διαβεβαίωσε ὅτι μέ τόν Τίμιον Σταυρόν, τό ὅπλο τῆς δυνάμεως, «ἐν τούτῳ νίκα τούς ἐχθρούς σου» ! Καί τό ἱερό λείψανο τῆς ἁγίας Μυροφόρου τοῦ Χριστοῦ Μαγδαληνῆς, πού πρώτη μαζί μέ τήν Θεοτόκον ἀντίκρυσαν τον Ἀναστημένο Χριστό καί ἄκουσαν ἀπό τά χείλη Του τό «Χαῖρε», ἐστάλαξε μέσα καί στήν δική μας καρδιά τήν ἀναστάσιμη χαρά καί ἐλπίδα. Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Άλλο Αλβανοί κι άλλο Αρβανίτες (Κων. Χολέβας)


Άλλο Αλβανοί κι άλλο Αρβανίτες 
του Κωνσταντίνου Χολέβα, 
Πολιτικού Επιστήμονα

Άγνοια ή/και διαστρέβλωση της Ιστορίας προδίδει η καινοφανής άποψη που ακούσθηκε με αφορμή την «υπόθεση Οδυσσέα Τσενάι», ότι δηλαδή μεγάλοι ήρωες του 1821 και των μετέπειτα εθνικών αγώνων υπήρξαν Αλβανοί.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή - απολογία του Γέροντος Σάββα Λαυριώτη προς την Γεροντία της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας


Οἱ διώξεις ἀντιοικουμενιστῶν Μοναχῶν
καί Ἱερέων καλά κρατοῦν!
Φανάρι καί δυστυχῶς μερίδα τοῦ Ἁγίου Ὄρους
καταδιώκουν τόν Γέροντα Σάββα Λαυριώτη 
γιά τά ὀρθόδοξα φρονήματά του!

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ελεύσεως Αγίας Μαγδαληνής στην Ι.Μ. Αγ. Νικοδήμου Αγιορείτου (Γουμένισσα Κιλκίς)

Το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μυροφόρου και Ισαποστόλου
Μαρίας της Μαγδαληνής
 

Το Ιερό Κοινόβιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στο Πεντάλοφο Κιλκίς

Πληροφορίες για το Ιερό Κοινόβιο Αγ. Νικοδήμου στο Πεντάλοφο Κιλκίς: 

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΝ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ, ΚΥΡΙΟΝ ΙΩΣΗΦ ΧΑΡΚΙΟΛΑΚΗ

 • Σχόλιο για την αποκατάσταση της τιμής των Ελλήνων Αρβανιτών στην αστοχία του Σεβασμιωτάτου Προικοννήσου, κ.κ. Ιωσήφ Χαρκιολάκη


Ιστορική ανακρίβεια εκ προ μελέτης ή από άγνοια;

Ο Μοναχός Νεκτάριος ορθώς αποκαλύπτει το ατόπημα του Μητροπολίτου Προικοννήσου, κ.κ. Ιωσήφ Χαρκιολάκη και αποκαθιστά, έπειτα από μακροχρόνια και εμπεριστατωμένη μελέτη, την ιστορική αλήθεια γύρω από το καίριας σημασίας ζήτημα της προελεύσεως των Αρβανιτών. Το λάθος του Σεβασμιωτάτου να αποκαλέσει τους Αρβανίτες «αράπηδες» και «τούρκους» αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι της γενικότερης τραγικής αδιαφορίας για το κατάντημα του εκπαιδευτικού μας ζητήματος, από το οποίο δεινοπαθούν οι αθώοι μαθητές και πλήθος ευσυνειδήτων, μορφωμένων δασκάλων, καθηγητών και απλών αναγνωστών.

Θέλω να πιστεύω ότι ο Μητροπολίτης θα σπεύσει άμεσα και δημόσια προς διόρθωσιν της αστοχίας του, διαφορετικά θα εκληφθεί ως μία φανερή προσπάθεια αποφασιστικής υποβάθμισης της ελληνικότητος του ηρωικού γένους των ηρώων Αρβανιτών, χαρίζοντάς τους στην εχθρική πλευρά σε μία μάλιστα τεταμένη περίοδο, όπου η πατρίδα μας κατακλύζεται από εκατομμύρια Μουσουλμάνους.  

Με σεβασμό και εκτίμηση,
Γεώργιος Καρακινάρης
Αρχιτέκτων Μηχ/κός
Θεσσαλονίκη   

 • ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΩΣΗΦ ΧΑΡΚΙΟΛΑΚΗ, ΜΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ

Γέροντα Νεκτάριε, σας ευχαριστούμε εκ μέσης καρδίας για τον αγώνα που κάνετε να ανασύρετε την ιστορική μνήμη από τη λήθη στην α-λήθεια. Είναι ιδιαίτερα θλιβερό, όταν ρασοφόροι του ύψους του γέροντος Ιωσήφ Προικονήσου, πέφτουν σε τέτοια ατοπήματα με εθνικές, αλλά και γιατί όχι, και πνευματικές προεκτάσεις. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που μας θλίβει με το λόγο του, αλλά ελπίζουμε να είναι η τελευταία.


Με  σεβασμό και εκτίμηση,Θεοδοσία Κοψιάφτη

Ήλιον Αττικής


 • ΘΛΙΒΕΡΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

Σεβαστέ μου Πάτερ Νεκτάριε,

είναι πολύ θλιβερό για κάποιους Έλληνες συγγραφείς –προερχομένους  μάλιστα από τις τάξεις των εγκρίτων ρασοφόρων λογίων - να χαρίζουν το ιστορικό όνομα της Αρβανιτιάς στα αιμοσταγή πλήθη των Τουρκαλβανών. Διότι, με τον τρόπο αυτόν υιοθετούν, στην ουσία, την ασίγαστη  και δόλια αλβανική προπαγάνδα εις βάρος μας!

Λόγοι σεβασμού προς την Ιστορία, αλλά και προς τους απογόνους των ενδόξων Σουλιωτών, Υδραίων, Σπετσιωτών και πολλών άλλων κατοίκων των   Μεσογείων (που ήσαν Αρβανίτες), επιβάλλουν την απάλειψη της απαξιωτικής χρήσης του όρου ’’Αρβανιτιά’’ στο έργο ’’Κεράμειον ύδατος’’, του χαρισματούχου Γέροντος Ιωσήφ Προικοννήσου, και την αποκατάσταση, έτσι, στις συνειδήσεις του Ελληνορθόδοξου Λαού μας, της άτρωτης μέχρι τούδε πνευματικής του αξιοπιστίας.Σεβαστέ μου πάτερ Νεκτάριε,

οι ενστάσεις σας, σε ό, τι αφορά στην προαναφερθείσα συγγραφική αστοχία του Γέροντος Ιωσήφ Προικοννήσου, είναι -ιστορικά, ηθικά και πνευματικά- βάσιμες και δικαιολογημένες, γι’ αυτό και συντασσόμεθα μαζί σας.Με σεβασμό και εκτίμηση,

Φώτης Μιχαήλ
Ιατρός • Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ Ν’ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ. ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!

Καλά σας τα λέει ο Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης, σεβασμιώτατε Προικοννήσου. Η απαξιωτική θέση σας για τους ήρωες – ευεργέτες της ιδιαιτέρας πατρίδας σας, Αρβανίτες, όπως αυτή καταγράφεται στο βιβλίο σας « Κεράμειον ύδατος », είναι όντως εχθρική απέναντι στο σοφό σχέδιο Αγάπης προς την Κρήτην Του Θεού ημών, το οποίο υλοποιείται με την αποστο
λή χιλιάδων ηρώων Αρβανιτών στην Κρήτη για να βοηθήσουν στην πολυπόθητη ελευθερία της, στην παλιγγενεσία του 1821.

Διαιρείται τη Ρωμηοσύνη, σεβασμιώτατε Ιωσήφ, την οποία ο Θεός ημών, κι εμείς οι Έλληνες Ρωμηοί, τη θέλουμε ενωμένη για να λάμψει και να μεγαλουργήσει.

Παρακαλώ, επιστρέψατε, δείτε το θέμα με πολλή σοβαρότητα και ευθύνη, ζητήστε συγγνώμη από τους απογόνους των ηρώων Αρβανιτών. Απαλείψτε τον όρο « Αρβανιτιά », που προσβάλλει, και χρησιμοποιήστε τους όρους « Τουρκαλβανοί » ή τον όρο « Γκέγκηδες», όπως γράφετε στην απάντησή σας στο γέροντα. Αν, σεβασμιώτατε, πράξετε αυτά τα τίμια, θα αναβαθμιστείτε στη συνείδηση όλων των Ελλήνων Ρωμηών, διαφορετικά θα παραμείνετε καταποντισμένος. Ο Ελληνισμός διωκόμενος από παντού, δεν έχει περιθώρια να ανέχεται και εντός των τειχών προσβολές.Στώμεν καλώς!

Με σεβασμό,
Νατσιός Δημήτριος
Δάσκαλος-θεολόγος


 • ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΑΓΑΠΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΗ ΤΙΜΗ
Δι' ευχών της ΠΑΝΥΠΕΡΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ μου, ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΑΣ. Ιωάννης Αγαπάκης, νομικός-διεθνολόγος, Κρητικός αρβανίτικης καταγωγής (εκ πατρός) και μικρασιατικής καταγωγής (εκ μητρός).
Ιδιαίτερα οι Λασιθιώτες, πρέπει να τιμάμε τη ΜΗΤΕΡΑ μας Παναγία Αρβανίτισσα, η οποία ευαρεστείται από τις ανεκτίμητες αρετές του αρβανίτικου χαρακτήρα, την εντιμότητα, την ευθύτητα, την ανιδιοτέλεια, την αξεπέραστη φιλοπατρία και μοναδική αγάπη για την Ελλάδα και την πανανθρώπινη λευτεριά.
 Οι περισσότεροι από τα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου, είμαστε αρβανίτικης καταγωγής, από Αρβανίτες του 15ου αιώνα, που έδωσαν ξανά ζωή στο ερημωμένο Οροπέδιο, όπως πιστοποιεί ο έγκριτος Λασιθιώτης ιστορικός της Κρήτης, Στέργιος Σπανάκης, στο έργο του ¨Συμβολή στην ιστορία του Λασιθίου κατά τη Βενετοκρατία¨.
Επίσης, τα αδέρφιά μας, οι Κουντουράκηδες, οι Αρβανιτάκηδες, οι Ζερβοί, διάσπαρτοι σε όλο το νομό Λασιθίου, ιδίως στη Σητεία, είναι απόγονοι Αρβανιτών, που ήρθαν στην Κρήτη το 19ο αιώνα από τα Κούντουρα Αττικής, πολεμώντας κατά των Τούρκων κατακτητών, όπως ο ήρωας Ζερβονικόλας, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στα λασιθιώτικα χώματα.
 Αρβανίτικης καταγωγής και ο ήρωας Λασιθιώτης πατέρας μου, Μιχάλης Αγαπάκης, που πολέμησε στην Κύπρο το 1974, υπό τις εντολές του μεγάλου δημοκρατικού αληθινού πατριώτη, διοικητή της 35ης μοίρας καταδρομών, Γεωργίου Παπαμελετίου, Αρβανίτης κι αυτός από τη Βοιωτία, ο οποίος τίμησε περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλον την Ελλάδα, μέσα στη φωτιά της κυπριακής τραγωδίας του 1974.
Οι Αρβανίτες, φρουρά του Γεωργίου Καστριώτη (Σκεντέρμπεη), του μόνου που αγωνίστηκε νικηφόρα κατά των Οθωμανών κατακτητών στα Βαλκάνια, είμαστε πάντα μόνο Χριστιανοί και πιο Έλληνες απ’ όλους τους Έλληνες, πρωτοπαλλήκαρα της Ρωμηοσύνης στα Βαλκάνια !
ΟΣΟΙ ΓΚΕΓΚΗΔΕΣ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΕΨΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΔΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ!  
Επομένως, είναι ύβρις να ταυτίζονται οι Αρβανίτες με τους Τουρκαλβανούς, και συνάμα αχαριστία απέναντι στους ήρωες Αρβανίτες, στους οποίους η νεοσύστατη Ελλάδα οφείλει την ίδια την ύπαρξή της ! 
Οι Αρβανίτες ήρωες του 1821, του 1912-13, του κινήματος της Εθνικής Αμύνης, που έσωσε τη Μακεδονία (κοινή δράση των Κρητίκαρων του Ελευθερίου Βενιζέλου και των Αρβανιτών του Παύλου Κουντουριώτη), του Εαμικού αντιστασιακού έπους και της κυπριακής τραγωδίας, αποτελούν στυλοβάτες της σύγχρονης Ελλάδας, και γι'αυτό λασπολογούνται, ιδίως από την πατριδοκάπηλη Γερμανομασονοδεξιά (σιαμαία με τον τουρκικό ιμπεριαλισμό), που θέλει την Ελλάδα καχεκτική και φοβισμένη.
 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κρήτης μας, άρρηκτα συνδεδεμένος πυλώνας του θεσμού του πάνσεπτου Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, ως βαθύτερα δημοκρατική, οφείλει να αγκαλιάσει την Παναγία Αρβανίτισσα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες των Αρβανιτών ηρώων, που μπόλιασαν το δέντρο της ελευθερίας της Κρήτης και ομορφαίνουν με την παρουσία τους ιδιαίτερα τον πατρογονικό μου νομό Λασιθίου. 01/10/2015 

 • ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΣΕΙΣΜΟΙ, ΛΙΜΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΡΗΜΑΤΑ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ
Αρχή παιδεύσεως, η των ονομάτων επίσκεψις. Συμφώνως προς τα πορίσματα της ερεύνης, το όνομα είναι πολύ σημαντικό για την ανθρωπίνη ζωή. Η ακριβής συνεπώς, κι αληθής χρήσις του ονόματος αποτελεί επιβεβλημένο καθήκον πάντων, ιδία δε εις το γραπτόν λόγον ( scripta manent ). Πολλώ δε μάλλον, δεν επιτρέπεται άγνοια ή επιπολαιότις εις τη χρήσιν ονομάτων, ομάδων ή κοινωνιών.
Το ελληνικό έθνος, ο νέος Ισραήλ Του Θεού, εις τη μακραίωνα πορεία του, αντιμετώπισε πολλούς σφετεριστάς ονομάτων, είτε της συνολικής του επικρατείας, είτε τμημάτων του. Πόση προπαγάνδα δεν εγνώρισε ο μαρτυρικός τούτος τόπος και πόσοι δε διεβουλήθησαν κλοπήν κι αλλοτρίωσιν αυτού του θησαυρού! Επιστήμονες φιλόπονοι, συνεπείς, κυρίως όμως φιλοπάτριδες, απέκρουσαν επιχειρήματα έωλα κι αντεθνικά.
Κατά το 2009, εις την ηρωικήν και πολύδακρυν Κρήτην, ηκούσθη παρ’επισήμου τμηματάρχου του Υπουργείου Πολιτισμού, εν δημοσία ομιλία, ότι οι Κρήτες είναι Σημίτες! Ουδείς δε εκ των παρισταμένων αντέκρουσε την κυρίαν αρχαιλόγον, την αναιρούσαν την ιδιότηταν και το κύρος της επιστημονικής της αξιοπιστίας κι ακριβείας.
Επί του προκειμένου, όταν η ψυχή του απλού Ορθοδόξου και Έλληνος, εξανίσταται εις τη συκοφαντίαν της προδοσίας και συμπορεύσεως μετά των εχθρών του έθνους, δύναται άρα Ιερώτατος Μητροπολίτης, επικαλούμενος άγνοιαν, ν’ αδικεί την πίστιν ή τον πατριωτισμό των ηρώων Αρβανιτών;
Συμφώνως προς την Έρα Λ. Βρανούση, ο όρος « Αρβανίται » προηγείται τρεις τουλάχιστον, αιώνας του όρου « Αλβανοί ». Και οι εφησυχάζοντες νεοέλληνες του ψευτορωμέικου χαρτοβασίλειου, κατά τον Άγιο Ιερομάρτυρα Κοσμά τον Αιτωλό, δικαιούνται να συγχέουν τους Αλβανούς με τους Αρβανίτες;
Όταν βιβλιογραφία αιώνων ανατρέπει την πλάνην, προπαγάνδαν, και σύγχυσιν, ημείς συνεχίζομεν υπνούντες;
Τα μύρια κακά, κατά τον Ιερόν Χρυσόστομον, προκύπτουν εκ της αγνοίας Των Γραφών. Αλλά μήπως, της Ιστορίας;
Πώς κατήντησε λαός ένδοξος, να μη μελετά την Ιστορίαν του; Ποίος τελικώς ο εχθρός; Από ποίον κινδυνεύομεν; Φευ, από τον εαυτό μας !
Ανάγκη Ιερώτατε, άγιε Προικοννήσου, ν’ανασκευάσετε την απαράδεκτον έκφρασιν ! Το απαιτεί ο πνευματικός νόμος, ο οποίος έχει καθολικήν ισχύν !
Μετά σεβασμού απευθυνόμενος, ελπίζων εις στην υφ’υμών διόρθωσιν, διατελώ ελάχιστος μοναχός Νικόδημος ( Συνταξιούχος – Εκπαιδευτικός ).
Συνιστώμεν εξαιρετικόν τετράτομον έργον του Ρωμανισμού, Βαλκανιολόγου Αχιλλέως Γ. Λαζάρου, του ερημίτου του Αμαρουσίου, « Ελληνισμός και λαοί της Νοτιανατολικής Ευρώπης » ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ , 
Διεύθυνσις συγγραφέως  Παμίσου 7,  Αμαρούσιον 15126 , Τηλ.  210 - 8032632


 • ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ


 • Ρεντούμης Γεώργιος                                                                                            ΠΡΟΣ
  Μάνδρα Αττικής                                                             Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην
  Ανδρομάχης 9                                                                                         Προικοννήσου
  Τ.Κ 19 600                                                                               κ. Ιωσήφ Α. Χαρκιολάκη


  Σεβασμιώτατε, ευλογείτε,

  Μελετώντας το συγγραφικό σας έργο, με τον τίτλο ‘’Κεράμειον Ύδατος’’, αισθάνομαι ιδιαίτερα ενοχλημένος, και συνάμα προσβεβλημένος, με την ατυχή έκφραση που χρησιμοποιείτε στην σελίδα 354 του βιβλίου σας, την οποία και αντιγράφω επακριβώς: «Ιωάννης Καπποδίστριας: Ο πρώτος κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδος. Ή μάλλον της αγωνιζόμενης να ελευθερωθεί Ελλαδίτσας, της πονεμένης ψωροκώσταινας, που είχε δεν είχε ακόμη ξεφύγει από το γιαταγάνι του τούρκου, του αράπη και της αρβανιτιάς».

   Αισθάνομαι προσβεβλημένος Σεβασμιώτατε, γιατί σαν Αρβανίτης αισθάνομαι περήφανος, που είμαι απόγονος των αγωνιστών ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας και δεν μπορώ να αποδεχτώ το γεγονός, ότι με τον τρόπο που τους αναφέρετε στο βιβλίο σας, δίνετε την ακριβώς αντίθετη εικόνα.

  Θα ήθελα να σας εκφράσω την βαθειά μου απογοήτευση για το γεγονός πως ένας Ορθόδοξος Αρχιερέας χρησιμοποιεί αυτόν τον απαράδεκτο όρο, ενώ με τον όρο ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ περιγράφονται οι Άγιοι Αρβανίτες, οι Ευεργέτες του Έθνους και οι Ήρωες Αρβανίτες.

     Παρακαλώ, να επανέλθετε στο θέμα με πολλή σοβαρότητα και να διορθώσετε το λάθος σας πρακτικά, απαλείφοντας τον όρο της αρβανιτιάς από τα βιβλία που δεν έχουν μπει στο εμπόριο, καθώς επίσης, και με κείμενό σας στο διαδίκτυο και σε έγκριτα θεολογικά περιοδικά της Ελλάδος. Να ζητήσετε συγγνώμη, και να παρακαλέσετε τους ήδη προμηθευτές του βιβλίου σας να προχωρήσουν μόνοι τους στην απάλειψη του όρου, μέσω της του κειμένου συγγνώμη σας, που παρακαλώ, να δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο και στα έγκριτα ορθόδοξα θεολογικά περιοδικά.

  Σεβασμιώτατε,

    Εμείς, οι απλοί χριστιανοί, επιθυμούμε οι Ορθόδοξοι Αρχιερείς να είναι πολύ ψηλά στη συνείδηση μας. Αυτήν τη θέση επιθυμούμε και δια εσάς, την οποία θα καταλάβετε, μετά την τίμια διόρθωση του λάθους σας και της συγγνώμης σας.
                                
                                                                       
  Με σεβασμό ασπάζομαι την δεξιά σας,
  Ρεντούμης Γεώργιος