Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ευχές για καλή Σαρακοστή αλλά και μια φρικοδέστατη είδηση !


Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
Σαββάτο 12/03/2016
Πάντων των εν ασκήσει λαψάντων Αγίων

Αγαπητοί φίλοι και αδερφοί εν Χριστό χαίρεται εν Κυρίω πάντοτε.

Είχα σχεδιάσει στον νου μου να γράψω ένα ευχητήριο κείμενο για καλή Σαρακοστή και να σας παροτρύνω "Για λίγο περισσότερο φιλοτιμία" στην προσοχή τον αισθήσεων και στην προσευχή, για να φτάσουμε όλοι μαζί στην Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού περισσότερο αναστημένοι και χαρούμενοι.

Παραμένει ευχή μου για καλή Σαρακοστή, αλλά οφείλω να ανακαλέσω την παρότρυνση "Για λίγο περισσότερο φιλοτιμία" και στην θέση της να τοποθετήσω και να σας παροτρύνω να βάλουμε όλοι μας "όλη την φιλοτιμία μας" στον καλό αγώνα της προσευχής και της προσοχής.

Μας ζητήθηκε από τον ουρανό να κάνουμε πολύ προσευχή στο πρώτο τριήμερο της Σαρακοστής που αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα 14/03 έως και την Τετάρτη 16/03/2016. Γιατί;

Η αποκάλυψη:
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού 
και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.

Εγώ ο ανάξιος Νεκτάριος Μοναχός ο Αγιορείτης σήμερα το πρωί Σαββάτο 12/03/2016 έλαβα την εξής πληροφορία η οποία αφορά όλους μας. Από ουράνια αποκάλυψη η οποία έγινε σε προσευχόμενο πρόσωπο, η πληροφορία που έφτασε σε εμένα είναι η εξής:
  • «Είδα (λέγει το προσευχόμενο πρόσωπο) να γίνεται βάπτιση σε Ιερό Ναό και άκουσα τρία τρίχρονα παιδάκια να ψάλουν ύμνους της μεγάλης Παρασκευής. Ξαφνικά άκουσα φωνή από το Ιερό που είπε "Να κάνετε πολύ προσευχή το τριήμερο της Σαρακοστής που έρχεται γιατί από τον πολύ μεγάλο σεισμό που θα γίνει, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο"».
Ξεκάθαρο το μήνυμα

Ξεκάθαρο το μήνυμα αλλά και ασφυκτικά πιεστικό χρονικά. Πως βγαίνει το συμπέρασμα αυτό;

Από παλαιότερες αποκαλύψεις για τα μέλλοντα να συμβούν γνωρίζουμε ότι στην ακολουθία των γεγονότων που ακολουθούν την Πατρίδα μας, Προηγείται ο σεισμός και ακολουθεί ο πόλεμος με τους Τούρκους.

Εδώ και λίγες ημέρες γνωρίζουμε ότι η Αγαρηνοί έχουν μαζέψει (από μεταφορά από την Αν. Θράκη) στα παράλια της Μ. Ασίας 23.000 Στρατό.

Αυτός ο Στρατός δεν είναι εκεί για παραθέριση.

Άρα τα μεμέτια ετοιμάζονται και αφού ο σεισμός προηγείται μας πλησίασαν τα πολλά Ρίχτερ.

Μετάνοια Αρχόντων και Λαού

Κατά το φωτεινό παράδειγμα μετανοίας της Νινευί, οι Άρχοντες και ο Λαός φόρεσαν τρίχινα εσωτερικά ενδύματα νύστευσαν πρώτα από τις αμαρτίες και μετά από τροφές και ο Θεός πήρε πίσω την απειλή του μεγάλου σεισμού.

Αν θέλουμε να γλυτώσουμε έτσι πρέπει να κάνουμε και εμείς.

Οι άρχοντες της Εκκλησίας και της πολιτείας πρέπει να προηγηθούν στην μετάνοια και την προσευχή και μετά να ακολουθήσει ο λαός.

Επειδή όμως αδελφοί μου, όπως πολύ καλά γνωρίζεται, τα παραπάνω δύο είδη των αρχόντων σήμερα είναι δυσκίνητα σε τέτοιου είδους ασκήσεις, γι' αυτό και θα τους πλακώσουν τα ταβάνια κάτω από τα οποία θα ευρίσκονται. Ξεκινήστε λοιπόν εσείς ο λαός, πρώτος την μετάνοια και την προσευχή, την πολύ προσευχή, όπως ζήτησε η φωνή από το Ιερό.
  • Σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι:
- Οι πόρνες επί πληρωμή (κλείστε τα μαγαζιά σας).

- Οι πόρνες χωρίς πληρωμή που νομίζουν ότι δεν είναι πόρνες αλλά είναι.

- Οι πόρνοι, οι μοιχοί και οι μοιχαλίδες, οι ομοφυλόφιλοι όλων των ειδών, οι κλέφτες, οι ψεύτες, οι είρωνες, οι ευτράπελοι, οι ηδονοβλεψίες και τόσοι άλλοι οι έχοντες μικρά οι μεγάλα πάθη, σταματήστε να τα ενεργείται.

Τρέξτε γρήγορα στην εξομολόγηση και αρχίστε να λέτε αδιαλείπτως την ευχή του Ιησού "Κύριε Ιησού Χριστές Ελέησον με τον αμαρτωλόν".

Αποκαταστήστε την φιλία με τον εν έχθρα ευρισκόμενοι γείτονα σας, αφού πρώτα προσευχήθείται για αυτόν με την ευχή: "Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον τον δούλο σου ΤΑΔΕ". Αν ο εχθρός είναι μακριά και δεν μπορείτε να του μιλήσετε κάντε του μόνο Ευχή ως παραπάνω.

Στην θέση του ΤΑΔΕ το όνομα του εχθρού.

Κάντε ευχή υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής εχθρού που έχει κοιμηθεί και δεν προλάβατε να αγαπήσετε. "Κύριε Ιησού Χριστέ ανάπαυσον την ψυχή του/της δούλου σου/ δούλης σου ΤΑΔΕ".
  • Λέτε λίγα λόγια το τριήμερο έως και μη μιλάτε καθόλου.
  • Σοβαρευτείτε και κλάψτε. Το κλάμα σώζει.
Γενικά, γίνεται ευρηματικοί αγαθών ενεργειών των Τριήμερο της Σαρακοστής και όχι μόνο. Οι αγαθές αυτές ενέργειες θα γραφούν στην μερίδα σας στο βιβλίο της ζωής αλλά και στο βιβλίο της Πατρίδας προς μείωση των δεινών που έρχονται.

Καλή επιτυχία στον αγώνα για όλους, άθεους, πλανεμένους Έλληνες, 
ινδουιστές, αιρετικούς και Ορθοδόξους Χριστιανούς.

Η πατρίδα έχει ανάγκη μην κάθεστε άλλο σταυροπόδι. Κάτω το πόδι.
Να το δει και αυτό ο Θεός. Κάτι προσφέρεται με αυτό.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης

16 σχόλια:

Unknown είπε...

Το κκε θα αντιδραση ή περασε αυτο;

Μιχαήλ είπε...

Μην ανησυχείται Είναι τα σημεία των τελευταίων ημερών

cliker4u είπε...

Τα μακρά κοντά έχουν γίνει .
Το καλο τής υπόθεσης είναι ότι έχουμε προειδοποιείση.

Greekboy1981 είπε...

Ο Θεός να μας φυλάξει απο καθε κακό κι αορατο....Στελνω στον Γέροντα Νεκτάριο την αγαπη μου τον σεβασμο μου και την μετανοια μου . Καλη κι ευλογημενη Σαρακοστη και καλή μετανοια...Ο Χριστός μεθ'ημών στήτω

Unknown είπε...

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ!!!ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ???ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΝΑΛΗΤΙΚΑ ΑΝ ΓΙΝΕΤΙΑ

ελαν είπε...

Ευχαριστούμε πολύ να είναι ευλογημένο καλή Σαρακοστή και καλό τριήμερο αγώνα.
Μεθ΄υμών ό Θεός.Γένοιτο.

ελαν είπε...

Ευχαριστούμε πολύ να είναι ευλογημένο καλή Σαρακοστή και καλό τριήμερο αγώνα.
Μεθ΄υμών ό Θεός.Γένοιτο.

Unknown είπε...

Μας ζητήθηκε από τον ουρανό να κάνουμε πολύ προσευχή στο πρώτο τριήμερο της Σαρακοστής που αρχίζει από την Καθαρά Δευτέρα 14/03 έως και την Τετάρτη 16/03/2016. Γιατί;(το λεει ποιο πανω)

cool_b είπε...

Την ευχή σας γέροντα...Καλή Σαρακοστή, καλή μετάνοια, καλόν αγώνα σε όλους...
Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ Του Θεού, ελέησον και σώσον ημάς.

Bk είπε...

Το έστειλα παντού.... Ο θεος να μασ λυπηθεί....

Bk είπε...

Μέχρι κι ημερομηνία σου δίνει, τι δεν κατάλαβες ;
Το οτι κάποιοι εχουν τη χάρη να μιλούν με τον ουρανό, ακόμη κι απευθείας ;
Ακόμη κι αν δέν το κατάλαβες, να το πιστέψεις....διοτι πίστη ειναι να πιστεύεις, αυτο που δεν μπορείς να δείς η να καταλάβεις κι η πιστη σώζει...

Αργύρης μυλωνας είπε...

Αυτα τα πραματα δε γινονται ετσι.Συμαζευτητε γιατι και οι χριστιανοι μπερδευονται,και οι μη πιστευοντες χανονται,τη στιγμη που οι αντιχριστοι σκανε στα γελια

Elinagarbi είπε...

Είναι φυσικό να μην το κατάλαβες γιατί στον κόσμο λίγοι χριστιανοί τηρούν το τριήμερο της Καθαρής Εβδομάδας. Στα μοναστήρια όλοι οι μοναχοί,ές από την Κ.Δευτέρα έως και την Κ.Τετάρτη μέχρι την Προηγιασμένη Θ.Λ. δεν τρώνε και δεν πείνουν τίποτε παρά μόνο αντίδωρο και αγιασμό και τηρούν σιωπή. Παράλληλα προσεύχονται και μελετούν. Τις μέρες αυτές δεν κάνουν τα διακονήματά τους και η μονή είναι κλειστή για τους προσκυνητές. Αυτό ονομάζουμε τριήμερο στην εκκλησιαστική γλώσσα και δεν εννοούμε ένα οποιοδήποτε τριήμερο της Σαρακοστής. Ελπίζω να σε κάλυψα...

Elinagarbi είπε...

Συμφωνώ. Ακόμη κι αν ένας γέροντας έχει μια ουράνια αποκάλυψη από ταπείνωση δεν μιλάει με αυτό τον τρόπο. Σίγουρα πρέπει να προσευχόμαστε στο Θεό με θέρμη ώστε να αποτρέψει τα χειρότερα και να συντομεύσει τις δύσκολες μέρες αλλά αυτό διαφέρει από το να φανατιζόμαστε. Για να είμαι ειλικρινής έχω ακούσει ομιλία του γ.Νεκτάριου και το ύφος του διαφέρει από το ύφος του παραπάνω κειμένου. Ελπίζω ο συντάκτης να έχει ελέγξει την εγκυρότητα του κειμένου που δημοσίευσε.

Unknown είπε...

Ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να σχολιάσετε το κείμενο περί "Σεισμού" με θέρμη ή έστω με κάποια μικρή αμφισβήτηση. Αν και στο κείμενο μου δεν υπάρχει κανένα ίχνος χρόνου για την εκδήλωση του σεισμού τα σημεία των καιρών δεν πρέπει να μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Πιστεύω ο καιρός εγγύς γαρ.

Καλών είναι δι' ημάς και υμάς να έχομεν φόβο Θεού για να επισκεφτούμε την αρχή της σοφίας του Θεού.

Καλή Σαρακοστή ο θεός να σας ευλογεί.

Unknown είπε...

+ΓΕΡΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ !!!!!! ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΜΑΣ , ΝΑ ΜΑΣ ΛΟΥΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!! ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΟΛΟΥΣ!!!