Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

                                               



Η είδηση έχει ως εξής: Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης, κατά τη διάρκεια του κηρύγματος που κάνει κάθε Τετάρτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο γηροκομείο στα Εξάρχεια, ανακοίνωσε στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, στο κήρυγμά του την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, τα εξής:

Επικοινώνησα με Αίγινα ( Γερόντισσα Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος ) και μου είπαν ότι Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ:
" Ο τόπος αυτός δεν είναι δικός σας και σύντομα θα φύγετε ".

Να υπενθυμήσουμε και τα εξής σημαντικά:
Ο Άγιος Νεκτάριος εμφανίστηκε προ ετών σε γριούλες Τουρκάλες, στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Άγιος στην ανατολική Θράκη, και τους είπε ότι: " Ο τόπος αυτός δεν είναι δικός σας κι απ'εδώ θα φύγετε ".

Συμπέρασμα: Άρα ο Άγιος Νεκτάριος, κατ'εντολή του αγαπημένου μας Ναζωραίου Ιησού Χριστού, έχει πάρει σκούπα και τη χρησιμοποιεί!

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: " ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ"

                                                                ΑΧΕΠΑ, ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ      29 - 10 - 2015
                                 Αναστασίας Ρωμαίας Οσιομάρτυρος, Αβραάμ και Μαρίας Οσίων



Η συνάντηση με τον Άγιο Φιλοθεΐτη Μοναχό έγινε λίγες μέρες πριν βγω από το Άγιο Όρος και εισαχθώ για θεραπεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ήταν δηλαδή μεταξύ 10ης και 14ης Οκτωβρίου. Έγινε μεταξύ μας ο τυπικός και ουσιαστικός Αγιορείτικος χαιρετισμός, και μετά βρήκα χρόνο να ρωτήσω αν έχει υπόψιν του κάτι καινούργιο, κάτι νεώτερο από τον πατέρα όλων των Αγιορειτών Μοναχών, και ιδιαίτερα πατέρα των Φιλοθεϊτών Μοναχών, Άγιο Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Η απάντηση που ήρθε αυθορμήτως κι εγκαρδίως από το Φιλοθεΐτη πατέρα ήταν η εξής: " Ο γέροντας Εφραίμ είπε : " Είμαστε στο και πέντε " ".

Ο αγώνας και η αγωνία να μάθουμε όλοι, οι αγαπώντες τον Ιησού Χριστό μας, τις αλήθειες, που ο Άγιος Θεός αποκαλύπτει στα καθαρά κι άγια παιδιά του, όπως ο γέροντας Εφραίμ, ας είναι μία διαρκή προσπάθεια να δείξουμε την αγάπη μας προς αλλήλους, όπως ο Άγιος Θεός μας μάς έχει ζητήσει. 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, για να ευαρεστήσουμε το Θεό μας, την Παναγία μας και τους Αγίους μας, ας τρέξουμε όλοι προς την ειλικρινή και μακροχρόνια μετάνοια!  

                                                 Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης


    

Δεν υπάρχουν σχόλια: