Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Γ. Νεκτάριος Μοναχός ο Αγιορείτης: Καταγγέλλω και αποκαλύπτω...


Iερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής, στην Ιερά Σκήτη
Αγίου Παντελεήμονος Κουτλουμουσίου Άγιον Όρος.
Πέμπτη 08/09/2016 ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΣΧΥΝΗΣ
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Εγώ ο Γέροντας Νεκτάριος Μοναχός ο Αγιορείτης και οι νέοι συνεργάτες μου, με ζέουσα πίστη και όρεξη επαναενεργοποιούμε το παρόν blog (μετά από μικρόχρονη παύση προβολής γεγονότων) σε έναν ασταμάτητο αγώνα υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Μακριά από τις ιδεολογίες της νέας εποχής, της αιρέσεως του οικουμενισμού και της πανθρησκείας, ερευνούμε τις ορθόδοξες γραφές και παραδόσεις και μαθαίνουμε την αλήθεια, αυτή η αλήθεια μας ελευθερώνει και αυτήν προβάλλουμε στις οθόνες σας αδελφοί μου, προς όφελος όλων των ευσεβών και ορθοδόξων Χριστιανών, αλλά και όλων των ανθρώπων που αγαπούν τις αλήθειες του Χριστού μας.

Για να πιάσουμε εγώ και οι συνεργάτες μου αυτόν τον υψηλό στόχο της προβολής της αλήθειας, αποφάσισα να προβάλλω στις οθόνες σας μερικές περικοπές από το Κυριακοδρόμιο του Αγίου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ Δ' Τόμος, Εκδόσεις Π. Μπότση, με θέμα «Η κάθαρση του νου».

Επειδή είναι η πρώτη φορά που αναρτώ κείμενο του Αγίου Νικολάου, παραθέτω πρώτα λίγα λόγια από τον βίο του. Αντιγράφω από το Συναξάρι Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας, 5η Μαρτίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, ο «Σέρβος Χρυσόστομος», γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1880 στο χωριό Λέλιτς, από οικογένεια ευλαβών χωρικών.

Προικισμένος με σπάνια ευφυΐα, γνώριζε άριστα επτά γλώσσες και πήρε δύο υποτροφίες για ανώτερες σπουδές σε Ελβετία, Γερμανία και Αγγλία.

Έγινε μοναχός στις 20 Δεκεμβρίου 1909 με το όνομα Νικόλαος, Εξελέγη επίσκοπος Ζίτσης μετά τον πόλεμο (1919) και αργότερα μετατέθηκε στην Αχρίδα.

Η θαρραλέα στάση του, ελέγχου των Γερμανών κατά της κατοχής της Σερβίας στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, οδήγησαν στην σύλληψη του από τους Γερμανούς το 1941. Έμεινε τρία χρόνια στις πιο αυστηρές φυλακές της Σερβίας και το 1944 τον εκτόπισαν στο στρατόπεδο θανάτου του Νταχάου. Απελευθερώθηκε στις 8 Μαΐου 1945, με την άφιξη των συμμάχων.

Εκοιμήθη εν ειρήνη στον Ιερό Ναό του Αγίου Τύχωνος στην Πενσυλβάνια, στις 5/18 Μαρτίου 1956, την ώρα που ετοιμαζόταν να τελέσει την Θεία Λειτουργία.

Όταν τον ρωτούσαν για την ζωή του στο Νταχάου, αποκρινόταν τα εξής:
  • «Στο στρατόπεδο να τι γίνεται: Κάθεσαι σε μια γωνία και λες στον εαυτό σου: "Κύριε, είμαι γη και σποδός, πάρε την ψυχή μου!" Τότε η ψυχή υψώνεται στα ουράνια και αντικρίζεις τον Θεό πρόσωπο προς πρόσωπο. Όμως δεν το αντέχεις και Του λες: "Δεν είμαι ακόμα έτοιμος, άφησε με να κατέβω πάλι". Με δύο λόγια, θα έδινα όλη την ζωή που μου απομένει για μια ώρα στο Νταχάου!» 
Την ευχή του Αγίου να έχετε όλοι σας.

ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΜΟΣ Δ'. ΘΕΜΑ: Η κάθαρση του νου.

ΣΕΛΙΔΑ 56: Ο νους είναι το μάτι ολόκληρης της ψυχής. Ο νους είναι το παράθυρο της ψυχής που βλέπει προς τον Θεό. Όταν ο νους είναι καθαρός, ελαφρύς και ανοιχτός στο Θεό, στην ψυχή πέφτει ουράνιο φως και οι λογισμοί μας στρέφονται κατευθείαν στο Θεό. Όλα μας τα καρδιακά αισθήματα μετατρέπονται σε αγάπη για το Θεό και τον νόμο Του.

ΣΕΛΙΔΑ 57: Όταν ο νους είναι καθαρός, όλα είναι καθαρά μέσα στην ψυχή του ανθρώπου, ο άνθρωπος όλος είναι καθαρός. <<Πάντα μεν καθαρά τοις καθαροίς>> (Τίτ. α' 15). Λίγες γραμμές μετά.

Ο καθαρός άνθρωπος κατευθύνει το νου του και ο νους κατευθύνει την ψυχή ολόκληρη μόνο σ' εκείνα που είναι καθαρά τόσο μέσα στον άνθρωπο όσο και στον κόσμο έξω. Λίγες γραμμές μετά.

Όταν ο νους απομακρύνεται από το Θεό, τον αρνιέται η τον βλασφημεί, τότε το κερί της ψυχής σβήνει. Τότε το παράθυρο του δωματίου (που βλέπει προς το Θεό) κλείνει ερμητικά, ο οδηγός της ψυχής παρεκκλίνει από το δρόμο του και πέφτει σε λάκκο. Ποσό σκοτεινή γίνεται η ψυχή τότε! Μέσα της ξεσπά ανταρσία, οδεύει στα τυφλά και παραπατά από τη μια άκρη του δρόμου στην άλλη.

ΣΕΛΙΔΑ 58: Η αδύναμη και σκοτισμένη ψυχή τότε παραδίδεται ολοκληρωτικά στην καθοδήγηση της από το σώμα. Το σώμα που από μόνο του έχει γίνει σκοτάδι και τυφλότητα, αφού του λείπει το φως της ψυχής. Και το σώμα γίνεται οδηγός. Ο τυφλός οδηγεί τον τυφλό ωσότου πέσουν και οι δύο μέσα σε λάκκο.

Τα λόγια αυτά του Χριστού όμως έχουν εφαρμογή και σε γονείς και δασκάλους, σε ηγέτες του λαού και στους ιερείς της Εκκλησίας του Θεού. Οι γονείς λειτουργούν κατά κάποιο σαν μάτια στα παιδιά τους, όπως οι δάσκαλοι στους μαθητές κι οι ηγέτες στους λαούς. Αν εκείνοι που προηγούνται δεν μπορούν να δουν που πηγαίνουν, τότε πολύ λιγότερο θα μπορούν να δουν εκείνοι που ακολουθούν. Αν οι γονείς έχουν ξεστρατίσει, πως τα παιδιά τους θα μπορέσουν να βρουν τον ίσιο δρόμο; Αν οι δάσκαλοι λένε ψέμματα, πως θα μπορέσουν οι μαθητές τους να μάθουν απ' αυτούς την αλήθεια; Αν οι ηγέτες είναι άθεοι, πως να πιστέψει ο λαός τους; Αν οι ιερείς του Θεού δεν είναι καθαροί, πως να διατηρηθούν καθαροί οι πιστοί;


ΛΙΓΑ ΜΟΝΟΝ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

Τα πολλά και τα σπουδαία, θα τα αφήσω για εσάς αδελφοί μου. Πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να δοξολογήσουμε την Αγία Τριάδα. Τον Πατέρα που εγέννησε τον Υιό, τον Πατέρα πάλι που εκπορεύει το Πνεύμα το Άγιο, τον Υιό που μας απέστειλε το Πνεύμα το Άγιο την Πεντηκοστή και πάντοτε μας το αποστέλλει και τέλος το Πνεύμα το Άγιο το οποίο όπου αποστέλλεται από τον Υιό εκεί και ευρίσκεται για να διδάξει, να τελειοποιήσει να σώσει. Εκπληκτικός ο Τριαδικός Θεός ημών πάντοτε και εις τους αιώνας των αιώνων.

Πριν από πολλές δεκαετίες, το Πνεύμα το Άγιον απεστάλη στον καλό και αγαθό δούλο του Θεού τότε και άγιο της ορθόδοξου Εκκλησίας σήμερα Νικόλαο, να τον διδάξει και εκείνος με την σειρά του να κηρύξει στους Χριστιανούς λόγους Σωτηρίας.

Πιστεύω ότι πρέπει να παραδεχθούμε, ότι οι διδαχές του Αγίου Πνεύματος στον Άγιο Νικόλαο δεν έχουν χρονικό περιορισμό αλλά απεριόριστο, γι'αυτό και φωτογραφίζουν μετά από πολλές δεκαετίες (ελπίζω και να διδάξουν), την πνευματική έκπτωση του ελληνικού λαού σήμερα.

Τα θεόπνευστα κείμενα του Αγίου μάς διδάσκουν αυτογνωσία, μια πολύ σημαντική αρετή για να επιτύχουμε στην νέα πνευματική μας προσπάθεια, έχοντας τον εαυτό μας σε αυστηρό έλεγχο. Πρέπει να βάλουμε τέλος στην χύμα ζωή. Δέστε τα αποτελέσματα της χύμα ζωής σήμερα. Σήμερα εμείς οι Έλληνες έχουμε άθεους εβραιομασόνους ηγέτες. Σήμερα έχουμε, πιασμένους και μουγγούς Αρχιερείς στον ελλαδικό Ελληνισμό και στον Ελληνισμό της διασποράς. Οι ιερείς, εκτός εξαιρέσεων ακολουθούν τους προϊσταμένους των.

Σήμερα οι δάσκαλοι (όπως και από πολλές δεκαετίες πριν), λένε ψέμματα στα παιδιά για την ιστορία και την ορθόδοξο πίστη μας, γιατί τα μέλη των παιδαγωγικών ινστιτούτων στην Ελλάδα και Κύπρο διαχρονικά είναι μασόνοι και η γραμμή που παίρνουν από την Μητρική Μασονική Στοά του Λονδίνου, μέσω της θυγατρικής Στοάς των Αθηνών είναι η ακόλουθος:

«Αλλάξτε τους τις παραδόσεις, γραπτές και προφορικές!!!».

Σήμερα οι γονείς, με αιτία όλα τα παραπάνω έχουν ξεστρατίσει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ (Γιατί δεν αντέχω άλλο)

Ότι η Βουλή δεν πρέπει να λέγεται των «Ελλήνων», αλλά να αποκαλείται «Πανελλήνιος Μασονική Στοά», αφού τα μέλη της αποτελούνται από Μασόνους που ανήκουν σε Μασονικές Στοές στις εκλογικές περιφέρειες των οποίων και εκλέγονται.

Η συγκέντρωση σε κοινό τόπο, εκείνων που έως τώρα τους ξέραμε ως Αρχιερείς, δεν πρέπει να λέγεται «Ιερά Σύνοδος» πλέον, γιατί αυτοί οι ίδιοι παρεχώρησαν αξίες ουράνιες για να ασχοληθούν με Νομαρχιακού επιπέδου δραστηριότητες, προσκολλημένοι σε γεωπολιτικές ιδεολογίες που αρέσουν στους άθεους ηγέτες. Ένα νέο όνομα πρέπει να δοθεί σ' αυτούς όπως ας πούμε «Αρχιερείς της Αισχύνης».

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και ετούτο. Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια (εκτός εξαιρέσεων), ότι οι άνθρωποι αυτοί πάσχουν από διάφορα θανάσιμα πάθη που είναι αισχρό και να τα περιγράψω. Πρέπει όμως να πω ότι η Μασονία έχει μπει πολύ βαθιά στην πρώην Ι.Σ..

Παρ'όλα αυτά, ακούσατε κάποια διαμαρτυρία η κάποια αποκάλυψη του ενός αρχιερέα προς τον άλλον; Όχι βέβαια, και γιατί όχι; Γιατί βρίσκουν ισορροπία στην ποικιλία των παθών των. Εφαρμόζουν τον νεοεποχίτικο όρο. Και γι'αυτό είναι όλοι τους υπεύθυνοι για το κακό που έχει γίνει και γι'αυτό θα κολαστούν. Δεν αξίζουν τον σεβασμό μας. Όμως προσευχηθείτε για την σωτηρία των ψυχών των.

Το κακό για την Εκκλησία συμπλήρωσαν και ολοκλήρωσαν οι διάφορες θρησκευτικές οργανώσεις και τα υποκατάστατα αυτών. Εννοώ τις θυγατρικές των παραπάνω μητέρων οργανώσεων με άλλο όνομα βεβαίως, όμως σαφώς με τον ίδιο στόχο, να αλλοιώσουν, να ελέγξουν και να στρέψουν την Ορθοδοξία προς τον προτεσταντισμό. Η μασονική τους προέλευση φαίνεται από της συνωμοτικής τους δράσης και τον ρατσισμό των οργανώσεων και των μελών των.

Ας αφήσουμε πίσω μας, τους αξιοθρήνητους εχθρούς του Χριστού μας και της πατρίδας και ας ρίξουμε μια ματιά στην Ακαδημία Αθηνών. Είναι ο τρίτος πηλώνας που η πατρίδα έπρεπε να στηρίζεται για να προκόψει, όμως και τα μέλη αυτής της Ακαδημίας είναι «πιασμένα». Είναι όλοι τους Μασόνοι. Παρέδωσαν το αυτεξούσιο που τους δώρισε ο Θεός μας στον σατανά και το χειρίζεται αυτός όπως θέλει. Ένα νέο όνομα δεν πρέπει να δοθεί και σ'αυτούς; Όπως Λ.Χ. «Σατανική Στοά Διανοουμένων;»

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δεν περιμένουμε τίποτα καλό και αγαθό, είτε σε λόγο, είτε σε έργο για την ορθόδοξο πίστη και την πατρίδα μας, από τους τρεις παραπάνω αναφερόμενους θεσμούς τους οποίους και σας καταγγείλαμε.

Τα περιμένουμε όμως όλα και θα μας δοθούν όλα από τον Ιησού Χριστό μας. Όμως ο Ιησούς Χριστός μας είναι ΕΝΤΑΞΕΙ και θέλει ΕΝΤΑΞΕΙ παιδιά κάτω στη γη για να τα Αναστήσει. Η μετάνοια σας λοιπόν θα πρέπει να είναι θερμή, ειλικρινής και μακροχρόνιος. Πιάστε αδελφοί μου τα νοήματα των τελευταίων γραμμών. Δεν πρόκειται να δείτε Αναστάσιμη ημέρα χωρίς μετάνοια.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ

Εμείς εδώ στο blog, ο Γέρων Νεκτάριος και οι συνεργάτες μου υποσχόμεθα ότι με θείο πείσμα θα προβάλλουμε ασταμάτητα τις αλήθειες του Χριστού μας, θεολογικές και ιστορικές και θα σας βοηθήσουμε όσο μπορούμε να ελευθερωθείτε και να ξυπνήσετε από τον ύπνο της απωλείας και εννοώ της παιδείας που σας είχαν επιβάλλει αυτοί που σας καταγγείλαμε παραπάνω.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Το πρώτο θέμα που θα αναρτηθεί σε λίγες ημέρες θα είναι το πολύ ωφέλιμο κείμενο: «Πάμε ολοταχώς προς τα πίσω;» από το βιβλίο της κυρίας Μουρζά, «Εν μέσω Κρίσης». Το δεύτερο θέμα θα είναι από το βιβλίο του Πάνου Α. Τζιόβα: «Ο ΠΗΛΙΟ-ΓΟΥΣΗΣ, Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ».

Θα διαβάσετε την ψυχρότητα των εκτελεστών που καταγγέλλω παραπάνω, οι οποίοι μένοντας πιστοί στις μασονικές τους υποσχέσεις, οδήγησαν την ελληνική γραμματεία και παρέδωσαν στον λαό μας ως προδότη, έναν μεγάλο ήρωα της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821, του Αρβανίτη και Σουλιώτη ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΗ. Δεν νομίζετε και εσείς ότι είναι καιρός μετὰ από δύο αιώνες να λάμψει η αλήθεια του Χριστού μας και να αποκατασταθεί ο ήρωας; Αμήν Γένοιτο.

Δείτε το εδώ: «Ο ΠΗΛΙΟΣ ΓΟΥΣΗΣ: Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» (του Πάνου Δημ. Τζιόβα)

Στην Εκκλησία πηγαίνουμε ασταμάτητα 
επιλέγοντας αγωνιστές ορθόδοξους Ιερείς.

Την ευχή του Ιησού Χριστού μας
και της Υπεραγίας Μητρός Του 
να έχετε όλοι σας.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός Αγιορείτης 
Πέμπτη 08/09/2016 ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


9 σχόλια:

Unknown είπε...

Καταλαβαίνω το ξέσπασμα του Γέροντος Νεκταρίου! Ένας κλητός Αγιορείτης Μοναχός, Καθαρός και Διαυγής, σαν Αγιορείτικο Αγίασμα!! Αγωνιστής της Αλήθειας και Πολέμιος των "νερόβραστων" και "προσκυνημένων" ταγών του Έθνους των Ελλήνων!! Εκκλησιαστικών, Πολιτικών, Ακαδημαϊκών κλπ. Τί να γίνει;;; Η Αλήθεια είναι πάντα πικρή! Διότι, ξεσκεπάζει το ψεύδος!!

miker είπε...

Καιρός του σιωπάν αλλά και καιρός τού λαλείν...... , Αν όχι τώρα , πότε?

miker είπε...

Καιρός του σιωπάν αλλά και καιρός τού λαλείν...... , Αν όχι τώρα , πότε?

miker είπε...

Καιρός του σιωπάν αλλά και καιρός τού λαλείν...... , Αν όχι τώρα , πότε?

Greekboy1981 είπε...

Γέροντα Νεκτάριε ευλογείτε ! Η Παναγία η Αρβανίτισσα να σας δινει δυναμη και κουράγιο στον αγωνα σας ! Σας περιμενω και πάλι με το καλό να ερθετε στην Παραδημή Κομοτηνής ! Εχετε χαιρετισμούς απο τον πατερα Αντώνιο ! Ειμαστε κι εμεις στο πλευρο σας ! Η Παναγία μας να φυλαει ολη την Ελλάδα και ολον τον κόσμο ! Με αγαπη Χριστού Ευάγγελος Κυριαλάνης!

Unknown είπε...

Αδελφέ εν Κυρίω (Mike r), χαίρε εν Κυρίω πάντοτε. Ευχαριστούμε εκ μέρους του Γέροντος Νεκτάριου για τα θετικά σας σχόλια για το μπλογκ και για τα θέματα που αναρτούμε.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός Αγιορείτης

Unknown είπε...

Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Ευάγγελε, χαίρε εν Κυρίω πάντοτε εσύ και όλη η Παραδημή. Σε ασπάζομαι αδερφικώς και σε παρακαλώ και εσυ να ασπαστείς την δεξιά του πατρός Αντωνίου. Σας αγαπώ όλους στο χωριό. Καλή μετάνοια να έχετε και στον Παράδεισο.


Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός Αγιορείτης

cliker4u είπε...

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ

cliker4u είπε...

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ