Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Εκοιμήθη ο Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης † «Δεύτε τελευταίον ασπασμόν, δώμεν, αδελφοί, τω θανόντι ...»


Το πρωί της 10ης Αυγούστου 2017 ο αγαπητός σε όλους μας, αρβανίτης Γέρων Νεκτάριος από την Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης εν μετανοία και θερμή πίστη για να ψάλλει αενάως στον Ουρανό.

Τα τελευταία χρόνια ο Γέροντας αντιμετώπιζε ανίατη ασθένεια, όμως μέχρι και το τέλος του τον διέκρινε o ακούραστος και μαχητικός νους. Σήκωνε το βάρος των προσωπικών του σωματικών δυσκολιών αγόγγυστα και ακατάπαυστα προσευχόμενος δόξαζε τον Κύριο. Το αντιοικουμενιστικό του πνεύμα, οι αγώνες για την ανάδειξη της Παναγίας της Αρβανίτισσας και την ελληνικότητα της αρβανίτικης καταγωγής, η αγάπη του για την πατρίδα μας και οι ωφέλιμες πνευματικές του νουθεσίες πάντα θα ομιλούν και θα αγγίζουν τις καρδιές μας.

O παρών διαδικτυακός τόπος τα τελευταία χρόνια αποτέλεσε προσωπική φωνή και ανησυχία του Γέροντα και ένα ηχηρό κάλεσμα για επαγρύπνηση του κόσμου. Οι στενοί συνεργάτες του εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για την άμεση ανταπόκριση και την αγάπη σας και εκ των πραγμάτων ανακοινώνουμε την παύση λειτουργίας του blog. Ωστόσο το αρχειακό υλικό θα παραμείνει ανοικτό και άμεσα διαθέσιμο για τον καθένα από εσάς.

Η απώλειά του Γέροντα είναι μεγάλη αλλά, η παρηγοριά για τη μεσιτεία του προς τον Χριστό μας, αφήνει σε όλους μας μία εσωτερική χαρά, χαρά που αφήνουν μόνο οι γνήσιοι δούλοι του Θεού.

Ας προσευχηθεί ο καθένας μας για την ανάπαυση της ψυχής του.

Καλό Παράδεισο Πάτερ Νεκτάριε…
την ευχή τη δική σου και της
Παναγίας Αρβανίτισσας να ‘χουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: