Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία του ρωμανιστή Αχιλλέα Λαζάρου για τους Αρβανίτες

Αχιλλέας Λάζαρου, Ρωμανιστής Βαλκανολόγος,  «Η Διεπιστημονική Αλήθεια για τους Αρβανίτες»


Αχιλλέας Λάζαρου, Ρωμανιστής Βαλκανολόγος, 
«Η Διεπιστημονική Αλήθεια για τους Αρβανίτες»

«Οι απόδημοι Αρβανίτες που βρίσκονται στη στρατιωτική υπηρεσία του Ερρίκου Η' της Αγγλίας και Ιρλανδίας (1491-1547) συναισθάνονται την ελληνικότητα τους, την οποία διακηρύσουν στεντόρεια προ της μάχης: «Ελλήνων εσμέν παίδες… και τοις εχθροίς… την πάλαι θρυλουμένην Ελλήνων ανδρείαν έργοις αυτοίς φανεράν ποιήσωμεν».

Όταν δε με αιματηρούς αγώνες, αποκτούν κάποιο κομπόδεμα, σπεύδουν και εκπλήρωση τάματος, όπως με την Ελληνική εκκλησία της Νεαπόλεως Ιταλίας το 1597, οι Μιχαήλ Μπούας και Αλέξανδρος Μοσχολέων, που δεν περιορίζονται μόνο στην αναγραφή των αξιωμάτων τους, Magistri Capellani, αλλά προσθέτουν και την Ελληνική τους ταυτότητα «nationis graecae!!».

Από άλλο σημείο του κειμένου


«Κατ’ ακολουθίαν οι διάσπαρτοι ανά την στεριανή και νησιώτικη Ελλάδα Αρβανίτες, ευλόγα σe στίχους τραγουδιού από το Εγκόλπιο του Ρήγα Βελεστινλή προβάλλονται προεξαγγελτικά ΄Ελληνες: Ω Υδραΐοι κι εσείς Ψαριανοί, άνδρες Σπετσιώται και υπόλοιποι Γραικοί!!!
Όλοι οι μπουρλοτιέρηδες του αγώνος του 1821 ήσαν Αρβανίτες, προερχόμενοι από τα τρία προαναφερόμενα ηρωικά νησιά!!!

Επίλογος Κειμένου:

Εν τέλει φωτεινότατο δείγμα ελληνικής εθνικής συνειδήσεως μας έχει κληροδοτήσει ο Μακεδονομάχος από τα Κούντουρα (Μάνδρα Αττικής) Βαγγέλης Κοροπούλης: «…θά αγωνισθώ μέχρι να ελευθερωθή η Μακεδονία και θα πεθάνω εδώ…». Πηγή

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟ 2014Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που συντρίβει τα ιταμά ψεύδη περί δήθεν αλλοεθνίας των Ελλήνων Αρβανιτών.Σπουδαίο περιεκτικό χειρόγραφο κείμενο 
του Αχ. Λαζάρου για τους Έλληνες αρβανίτες.
Καθηγητής κ. Αχιλλέας Λαζάρου: Ρωμανιστής -- Βαλκανολόγος και Επίτιμος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτιονίας. Ομιλία στο 28ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στην ΚαλαμπάκαΔεν υπάρχουν σχόλια: