Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Δήλωση για τον γραφικό χαρακτήρα του Γ. Γαβριήλ

Δήλωση για τον γραφικό χαρακτήρα του Γ. Γαβριήλ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017
Αγίου Καλλιοπίου Μάρτυρος

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ

Για να αποφύγουν οι σεβαστοί επισκέπτες του παρόντος μπλοκ τον πειρασμό και να κάνουν όλοι μαζί ειρηνική εβδομάδα και Ανάσταση. Προβαίνω στην καινούργια ανάρτηση.

Η τελευταία ανάρτηση του παρόντος μπλοκ (δείτε εδώ: ΚΑΤ' ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ) την τρίτη 4 Απριλίου 2017 με το κατεπείγον μήνυμα του γέροντος Γαβριήλ του αγιορείτου προς τους δύο ομολογητάς της ορθοδόξου ημών πίστεως, των αγιορείτη οσιολογιότατον μοναχόν π. Σάββα Λαυριώτη και τον προεξάρχοντα στον αγώνα κατά του οικουμενισμού και ομολογητή σεβαστού μας π. Θεοδώρου Ζήση, είναι αυτή με τον όντως γραφικό χαρακτήρα του Αγίου Γέροντος. Όσοι το αμφισβητούν δεν γνωρίζουν τον άγιο γέροντα και την ορολογία που χρησιμοποιεί ή έχουν ΔΟΛΟ.

Υπάρχει όμως και μια τρίτη ομάδα αδελφών μας, οι οποίοι μπορεί να ανέγνωσαν την ανάρτηση του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2015 την οποία ο άγιος γέροντας αποκαθιστά την αλήθεια: Δείτε ΕΔΩ «Αποκατάσταση αλήθειας περί σεισμού από το Γέροντα Γαβριήλ τον Αγιορείτη»

Το κείμενο το αναρτώ και πάλι με την εξής διευκρίνηση:
  • Ο γέροντας ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την δήλωση αυτή σε πνευματικοπαίδι του, πού ήταν στο κελί του και έκανε καθαρά γράμματα.
Κατανοείτε λοιπόν αδελφοί μου ότι ο γραφικός χαρακτήρας του πρώτου κείμενου δεν είναι του αγίου γέροντος Γαβριήλ. Ο άγιος γέροντας ζει στο κελί του ειρηνικά και παρακαλώ θερμά μην τον στεναχωρείτε άλλο με τις αδιακρισίες σας.

Καλή Ανάσταση.
Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης

ΤΡΙΤΗ, 4 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2017


ΚΑΤ᾿ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ 
ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ.

Ἅγιον Ὄρος, Δευτέρα 21 Μαρτίου/3 Ἀπριλίου 2017

Μήνυμα ἑνότητας τῶν ὀρθοδόξων χριστιανῶν ὑπό τοῦ Γέροντος Γαβριήλ Ἁγιορείτου, Ἱερόν Κελλίον Ἁγίου Χριστοδούλου Καρυαί.

Ἐπικράνθη ἡ καρδία μας μέ τάς εἰδήσεις πού ἀκούσαμε διά διαχωρισμόν τῶν Ἁγιορειτῶν ὁμολογητῶν τῆς ὀρθοδόξου ἡμῶν πίστεως καί τῶν ἀγωνιζομένων ὁμολογητῶν πατέρων στόν κόσμο.

Πρέπει πάνω ἀπ᾿ ὅλα νά διασωθεῖ καί νά κηρυχθεῖ ἡ ἀγάπη καί ἡ εἰρήνη τοῦ Χριστοῦ, πού ὄντως εἶναι ὁ ἕνας, μοναδικός καί ἀνεπανάληπτος μέγας εἰρηνάρχης, εἰρηνοποιός καί εἰρηνοδῶρος μεταξύ ἡμῶν καί ὑμῶν.

Σᾶς παρακαλῶ π.Σάββα, πού εἶστε ὁ πρῶτος διωκόμενος στό Ἅγιο Ὄρος γιά χάρη τῆς πίστεως καί π.Θεόδωρε πού γιά τήν φτωχή μου γνώμη εἶστε ὁ ἡγέτης καί ἔξαρχος στήν Ἑλλάδα καί κατέχετε τά σκῆτρα στόν ἀγώνα ἐναντίον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, νά συζητήσετε μέ πνεῦμα εἰρήνης, ἀγάπης καί κατανόησης, ἀπόψε Δευτέρα 21/3-3/4/2017.

Οἱ ἅγιοι πατέρες μας ἐζήτησαν τήν ἀκρίβεια τῶν ἀποφάσεων τῶν συνόδων ἀλλά καί τήν οἰκονομία στό πρακτέο τῆς ζωῆς.

Σᾶς παρακαλῶ ἀκολουθεῖστε τούς ἁγίους πατέρας στήν σημερινή συγκυρία καί ἐφαρμόστε τήν οἰκονομία.

Γαβριήλ Μοναχός

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ.



Ο ΓΕΡΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 
Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΧΘΕΣ 
ΟΠΩΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΓΕΡΩΝ ΓΑΒΡΙΗΛ.

Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής,
Ιερά Σκήτη Αγ.Παντελεήμονος
Κουτλουμουσίου
17.09.2015 Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος, Αγάπης των Μαρτύρων

Προς δόξαν Θεού έπρεπε να λάμψει η αλήθεια.
Για να αρθεί κάθε παρεξήγηση 
περί τον άγιο γέροντα Γαβριήλ τον Αγιορείτη.

Την παρελθούσα Δευτέρα 14.09.2015 σε γενομένη συζήτηση μεταξύ αγιορειτών Πατέρων και προσκυνητών του Αγίου Όρους, ακούστηκε ότι ο γέροντας Γαβριήλ του κουτλουμουσιανού ιερού κελίου Αγ. Χριστοδούλου είπε ότι: «θα γίνει μεγάλος και καταστροφικός σεισμός στην Αθήνα». Ακολούθησαν διάφορα σχόλια από Πατέρες και αδελφούς. Τους είπα: «ας σταματήσουμε τα σχόλια, πρώτα να ρωτήσουμε το γέροντα Γαβριήλ αν το είπε, πώς το είπε και από πού είναι η πληροφορία και μετά σχολιάζουμε».

Λόγω αδυναμίας μετακίνησής μου προς το κελί του γέροντος Γαβριήλ απέστειλα την επομένη μέρα δικό μου άνθρωπο με το κινητό του στο γέροντα και τον παρεκάλεσε όπως τον είχα συμβουλέψει να με πάρει ο γέροντας τηλέφωνο. Έτσι κι έγινε.

Ο αγαθός γέροντας Γαβριήλ που τις τελευταίες 3 δεκαετίες προς δόξαν Θεού αναλώνεται συμβουλεύοντας τους χριστιανούς από πρωίας έως εσπέρας, με πήρε τηλέφωνο και αφού πρώτα μου έδωσε κατά το άγιο τυπικό του πάρα πολλές ευχές που αρκούν να φθάσω έως και τον τρίτο ουρανό, μετά μου διευκρίνισε το παρακάτω:
  • - «Άκουσε Πάτερ Νεκτάριε. Ήρθαν στο κελί μου χριστιανοί και τους είπα, ότι διάβασα στην εφημερίδα, ότι ένας μεγάλος σεισμολόγος είπε ότι θα γίνει μεγάλος και καταστροφικός σεισμός στην Αθήνα. Αυτοί οι ευλογημένοι πήγαν και είπαν έξω στον κόσμο ότι εγώ τους είπα ότι θα γίνει μεγάλος και καταστροφικός σεισμός στην Αθήνα».
- «Κατάλαβα γέροντα», του είπα.

«Σας παρακαλώ γέροντα Γαβριήλ μήπως μπορείτε να γράψετε ένα απλό κείμενο με λίγες γραμμές, να το αναρτήσω στο blog μου για να αρθεί η κάθε παρεξήγηση για το όνομά σας;»

Απάντηση: «Μπορώ Πάτερ Νεκτάριε, αλλά όχι τώρα αμέσως, γιατί μου πονάει όλο το σώμα. Θα το κάνω μόλις μπορέσω».
  • Την επομένη ο άγιος γέροντας μου απέστειλε την παρακάτω ιδιόγραφη απάντησή του:
Την ευχή σας Γέροντα Γαβριήλ να έχουμε. Ευχόμεθα ο Κύριος της δόξης Ιησούς Χριστός να σας δίνει υγεία σωματική και φωτισμό που να περισσεύει για να φωτίζετε και εμάς τους αγιορείτας και τους λαϊκούς αδελφούς μας.




Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: