Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ο Άγιος Δημήτριος με τους Μακεδόνες Αγίους, σώζουν τη Μακεδονία! Διήγηση θαύματος από τον Γ. Νεκτάριο †


Διήγηση θαύματος από τον Μακαριστό Γέροντα Νεκτάριο †

Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκη
17/12/2015 Αγίου Διονυσίου εκ Ζακύνθου

«Εάν μη Κύριος φυλάξη πόλιν,
εις μάτην ηγρύπνησεν ο φυλάσσω (Ψαλ. 126,1)»

Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης 
μαζί με τους Μακεδόνες Αγίους 
σώζουν τη Μακεδονία!

Όταν ο Αγιορείτης Γέροντας μού περιέγραψε για πρώτη φορά τη θαυμαστή συνάντησή του και το διάλογό του με τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη, εκεί στον Ιερό Ναό του στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο κουβούκλιο, εθαύμασα το γεγονός.

Τα επιχειρήματα του Γέροντα, πνευματικά και ιστορικά, ότι τη Μακεδονία μας τότε τις δύσκολες στιγμές του 2008 την έσωσαν οι Μακεδόνες Άγιοι και όχι οι πολιτικοί.

Στο τέλος ο Γέροντας πρόσθεσε: «Αυτά όλα μπορείς να τα κάνεις γνωστά στους Χριστιανούς μετά την κοίμησή μου». Του το υποσχέθηκα.

Τα χρόνια όμως περνούσαν και ο Γέροντας έμενε στη θέση του. Υπήρχε ο κίνδυνος αν συνεχίζουμε να κρατάμε μυστική την ενέργεια των Αγίων μας, ο χρόνος και η λήθη να σβήσουν από τη μνήμη των Ελλήνων της γενιάς μας το ιστορικό γεγονός και να μη δοξασθεί ο Θεός ημών δια των Αγίων Του. Η δόξα θα έμενε στους πολιτικούς εκείνης της εποχής που δεν είχαν καμία συμμετοχή στον αγώνα και δεν τους αξίζει.

Αυτό το επιχείρημα φαίνεται ότι ενήργησε καταλυτικά στην απόφαση του Αγιορείτη Γέροντα, ο οποίος μου έδωσε την ευχή να προβάλλω το θαύμα τώρα, ενώ είναι εν ζωή. Του υποσχέθηκα ότι όταν ολοκληρώσω την περιγραφή να του παραδώσω το κείμενο για να το διορθώσει.

2-4 Απριλίου 2008 Βουκουρέστι 
Το θαύμα καταπλήττει!!!

«Άκουε Πάτερ Νεκτάριε. Οι σωματικές ασθένειες με υποχρεώνουν να βγαίνω από το Άγιον Όρος μερικές φορές για εξετάσεις. Σ’ αυτές τις εξόδους μου είναι αδύνατον να μην πάω να βάλω μετάνοια και να προσευχηθώ στις δύο μεγάλες μου αγάπες της Θεσσαλονίκης, τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλήτη και τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά. Βεβαίως αγαπώ όλους τους Αγίους μας, αλλά σε αυτούς τους δύο έχω αδυναμία. Θερμός θείος έρως!!

Έχω το εξής τυπικό όταν προσκυνώ τον Άγιο Δημήτριο, προσκυνώ το άγιο σκήνωμα και μετά κάθομαι δεξιά στα στασίδια κοντά στην πρώτη κολώνα και κάνω προσευχή.

Πρώτο θέμα προσευχής πάντοτε είναι βαθιά ευχαριστία στον Άγιο που αγάπησε τόσο δυνατά και υπέροχα τον Ιησού μας και υπέστη τόσο μεγάλο μαρτύριο, πάνω στο οποίο εμείς μπορούμε να χτίσουμε το δικό μας οικοδόμημα και να σωθούμε. Δεν σου κρύβω ότι ο Άγιος πάντοτε μου δίνει δάκρυα.

Στην έξοδό μου για εξετάσεις τον Μάρτιο του 2008, κυρίαρχο θέμα στη σκέψη μου και όλων των Χριστιανών ήταν η πολυδιαφημισμένη Συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι 2-4 Απριλίου 2008. Ο μεγάλος εχθρός του Χριστού μας, φίλος του αντιχρίστου και εχθρός της πατρίδος μας, θα είχε την προεδρία σ' αυτήν την Συνδιάσκεψη. Ήταν ο Γεώργιος Bush. Τον έλεγαν γεράκι. Ήταν πολύ χειρότερος.

Η Συνδιάσκεψη αυτή θα αποφάσιζε να βάλει στο ΝΑΤΟ τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», αρκεί να μην έβαζε βέτο ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός Κων/νος Καραμανλής.

Οικογενειακό παρελθόν των Καραμανλήδων

Αρχές της δεκαετίας του 1950 προωθεί νόμο προς υπογραφή από τον τότε Βασιλέα Παύλο, ο οποίος νόμος έλεγε ένα ποσό χρημάτων από τον δίσκο των χριστιανικών ιερών ναών να παραδίδεται στις Μασονικές Στοές προς ενίσχυσή τους.

Η δυναμική αντίδραση του όντως ορθόδοξου Αρχιερέως και πατριώτου Αυγουστίνου Καντιώτη απέτρεψε το ανοσιούργημα του Καραμανλή.

Είναι αυτός ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος έφθασε στον 33ο μασονικό βαθμό, που σημαίνει ότι πούλησε στους εχθρούς ιερά και όσια.

Είναι αυτός που εθεμελίωσε στην πατρίδα μας το δόγμα «ανήκομεν εις την δύσιν» και φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση εξαθλίωσης.

Ας ασχοληθούμε τώρα με την ορθόδοξη χριστιανική οικογένεια. Τι παραδίδει η χριστιανική οικογένεια στους απογόνους; Την ιερά παρακαταθήκη, προφορική και γραπτή, τις ιερές εικόνες, τα ιερά βιβλία, τις ορθόδοξες εμπειρίες και τη γενναιότητα για να φυλάξει τα άγια.

Τι παραδίδει μια μασονική οικογένεια στους απογόνους; Παραδίδει μασονικά σύμβολα, μασονικές προσευχές προς τον ΜΑΤΣ (τον σατανά), πνεύμα δειλίας, μασόνους φίλους για να συμβουλεύουν τους νεότερους, όπως τον νεότερο Κων/νο Καραμανλή, ο οποίος είναι και αυτός μασόνος μικρότερου βαθμού από τον παππού του.

Σε ρωτώ Πάτερ Νεκτάριε, ποιος σώφρων Έλλην μπορούσε να έχει εμπιστοσύνη σ' αυτόν τον πρωθυπουργό, ότι θα πάει στη συνάντηση των νατοϊκών και θα υπερασπιστεί τη Μακεδονία μας;

Εγώ δεν είχα. Με τρομοκρατούσε η εικόνα στο βήμα ενός δειλού αντιπροσώπου της Ελλάδος. Γι' αυτό και η προσευχή μου προς τον Άγιο γινόταν με έναν ΤΡΑΓΙΚΟ τρόπο.

Βγαίνω λοιπόν από το κουβούκλιο του Αγίου μας και κάθομαι κατά το τυπικό μου κοντά στην πρώτη κολώνα. Η πρώτη αίτηση στον Άγιό μας «Άγιε Μεγαλομάρτυς Δημήτριε Μυροβλύτη προστάτεψε τη Μακεδονίας μας» είχε σαν αποτέλεσμα να ανοίξουν δύο βρύσες δακρύων που να μην προλαβαίνω να τα μαζέψω. Συνέχιζα να επαναλαμβάνω την ίδια ευχή, η οποία βοήθησε να αναπτυχθεί η θερμοκρασία του προσώπου μου έως ότου έγινε η υπέρβαση, δηλαδή η εμφάνιση στον αισθητό κόσμο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος! Αυτό έγινε όταν έβαλα στην αίτηση προσευχής και τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Νέστορα. Είπα: «Άγιε ένδοξε Μεγαλομάρτυς Δημήτριε Μυροβλήτη και Άγιε Μεγαλομάρτυρα Νέστωρ προστατεύσατε την Μακεδονία μας».

Τότε άκουσα μία φωνή νέου άνδρα να μου λέει: «Γεια σας Πάτερ, την ευχή σας, τι κάνετε;». Αυθόρμητα άπλωσα το χέρι μου προς ασπασμό, ενώ ρώτησα με τη σειρά μου ανθρωπίνως: «Καλά ευχαριστώ, εσείς;» Μου ασπάστηκε βιαστικά το χέρι και απάντησε: «Καλά, να εδώ προσπαθούμε!» και απομακρύνθηκε γρήγορα. Πριν καθίσω στο στασίδι είχε έρθει η πληροφορία ότι ήταν ο Άγιος Δημήτριος. Γύρισα το βλέμμα μου προς την κατεύθυνση που είχε απομακρυνθεί, αλλά είχε ήδη χαθεί.

Κάθισα στο στασίδι μου ακίνητος, μουσκεμένος από τα δάκρυα σκεπτόμενος το διάλογο που μόλις είχε γίνει με τον Άγιο Δημήτριο.

Εκεί αμέσως μου δόθηκαν όλες οι απαντήσεις και αυτές που δεν ρωτούσα. Ο Άγιος δεν έδειξε πρόσωπο όταν η αίτηση ήταν προσωπική. Όταν όμως ο αριθμός έγινε πληθυντικός εμφανίστηκε για να με διαβεβαιώσει ότι όλοι οι Άγιοι της Μακεδονίας προσπαθούν. Αρχηγός της ομάδας των Αγίων μας είναι ο Άγιος Απόστολος Παύλος, ο οποίος στο θέμα των Σκοπίων είναι πολιτογραφημένος Μακεδών. Οι Άγιοί μας λοιπόν έβαλαν το γενναίο λογισμό για το βέτο στο δειλό πολιτικό μας.

Θαυμαστός ο Θεός ημών εν τοις Αγίοις Αυτού!

Τη μορφή του Αγίου Δημητρίου αναζητούσα σε μοναστήρια και Ιερούς Ναούς, τελικά το καλοκαίρι του 2008 χάριτι του Αγίου την ανακάλυψα σε μια μικρή εικόνα του Αγίου στο κελλί μου στο Άγιον Όρος.

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστεύω ότι έχουμε το δικαίωμα να λέμε μετά την περιγραφή του παραπάνω θαύματος ότι θαύματα γίνονται όχι τον καιρό εκείνο, αλλά και τον καιρό ετούτο.

H Μακεδονία μας είναι υποστατική (προσωποποιημένη). 
Γιατί οι Μακεδονομάχοι μας ήσαν Άγιες Υποστάσεις.

Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλήτης μαζί με τους Μακεδόνες Αγίους σώζουν τη Μακεδονία!

Η υψηλή δυνατή πίστη των Μακεδονομάχων στον Χριστό μας και η πατριωτική αγάπη, η θυσιαστική αγάπη, όλων εκείνων των Ρωμιών που συγκεντρώθηκαν στην Μακεδονία από όλα τα μέρη της Ελλάδας και από το εξωτερικό (επιστροφή Ελλήνων μεταναστών) έκαναν τη μεγάλη διαφορά από τους κατσαπλιάδες και ληστές των άλλων εθνοτήτων που λιμένονταν την Μακεδονία, πριν έρθουν τα ελληνικά αντάρτικα σώματα.

Ο ιδρώτας και το αίμα αυτών των αγίων ανδρών πότισε την Μακεδονική γη και έκαναν τη Μακεδονία να λάβει υπόσταση, δηλαδή να γίνει πρόσωπο.

Αυτό το μυστήριο, οι παραπάνω αναφερόμενοι κατσαπλιάδες και οι απόγονοι τους το αγνοούν, ούτε καν το φαντάζονται.

Κανείς δεν φαντάζεται, ούτε καν και οι ξεπουλημένοι Έλληνες πολιτικοί μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο έως και οι σημερινοί, ότι η Μακεδονία ως πρόσωπο έχει βιβλίο πεπραγμένων στον ουρανό και εκεί είναι καταγεγραμμένα όλα τα γεγονότα.

Η Μακεδονία μας σώζεται συνεχώς και ποτέ δεν θα εκποιηθεί, γιατί έχει μεγάλες καταθέσεις πνευματικές στο βιβλίο της, στον ουρανό. Οι προδοτικές οικογένειες των πολιτικών μας διαδέχονται η μία την άλλη, εκποιούν και προδίδουν και η Μακεδονία μένει ασάλευτη.

Το αποκορύφωμα του τρόμου για να ολοκληρωθεί η προδοσία κατά της Μακεδονίας ήταν τον Μάρτιο του 2008, όπως εκτενώς αναφέρω στο κείμενο που προηγείται του παρόντος, στο θαύμα του Αγίου Δημητρίου.

Η Ελλάς αντιπροσωπεύεται από έναν δειλό πολιτικό Μασώνο απόγονο Μασόνων.

Όμως οι Έλληνες τι ποιότητα έχουν την ίδια περίοδο; Οι Έλληνες την ίδια περίοδο έχουν χάσει την υπόσταση τους ως πρόσωπα γιατί έχουν παραδώσει στο κατ’εικόνα Θεού στην πορνεία, μοιχεία, ομοφυλοφιλία, εκτρώσεις, διαζύγια, ναρκωτικά και σε κάθε είδους αισχρή μαλακία.

Δεν υπήρχε λοιπόν καμιά πιθανότητα να ακούσουμε ένα γενναίο «Βέτο», στην Συνδιάσκεψη των Νατοϊκών.

Όμως εκεί, σ’αυτήν την κρίσιμη στιγμή ο Θεός μας απέστελνε τους Αγίους Του της Μακεδονίας με συντονιστή τον Άγιο Απόστολο Παύλο και μας «ξελάσπωσε». 

«Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Μακεδονομάχοις αυτού».


Αποσπάσματα από την δράση των Μακεδονομάχων. 

Βίος και δράση του μεγαλύτερου και άγνωστου 
Μακεδονομάχου και Αρβανίτη στην καταγωγή, 
Καπετάν Βαγγέλη Κοροπούλη.

Θα διαβάσατε σε προγενέστερη ανάρτηση του blog:
Εδώ όμως θα παρηγορηθείτε αρκετά, οι Θεόφρωνες και πατριώτες και θα θαυμάσετε την υμνογραφική δεινότητα των Μακεδονομάχων (οι περισσότεροι είχαν ηλικία από 19 έως 21 ετών), οι ύμνοι είναι εμπνευσμένοι από την μεγάλη αξία του αρχηγού των Καπετάν Βαγγέλη Κοροπούλη (23 ετών τότε), αφιερωμένοι στην ονομαστική εορτή αλλά και την πλούσια χάρη που ο Θεός της αγάπης, Ιησούς Χριστός, εξέχεε στις αγνές καρδιές τους.







ΥΜΝΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ 
ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ 
ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΤΟΤΕ ΗΛΙΚΙΑΣ 19-21 ΕΤΩΝ 

ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΗΜΩΝ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ, ΑΓΙΟ ΕΝΔΟΞΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΙ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΑΓΙΟ ΕΝΔΟΞΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΝΕΣΤΟΡΑ, ΑΓΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΠΑΛΑΜΑ, ΑΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΑ ΑΝΙΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΥΣΑΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΕΟ ΗΜΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΙΝΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ ΜΑΣ

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος 
Μοναχός Αγιορείτης 

Πηγή:
Μακεδονικός αγώνας (1903-1908). Το ιστορικό αρχείο του Κουντουριώτη οπλαρχηγού Βαγγέλη Κοροπούλη, συγγρ. Χρήστος Ιωάννου Στάμου, Εκδόσεις "Impress". http://geron-nektarios-o-agioritis.blogspot.gr/2016/01/blog-post.html

Ποτέ άλλοτε Έλληνες μαχητές στους αγώνες για την εθνική ανεξαρτησία δεν είχαν τέτοια ποιότητα, όπως οι Μακεδονομάχοι.

Αυτή η αγία υποστατική ποιότητα των Μακεδονομάχων μας έδωσε υπόσταση στην Μακεδονία μας και έγινε και γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται το μεγάλο θαύμα να είναι ανεξάρτητη και πλήρως, ενσωματωμένη με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σημειώστε κάτι ακόμα, ότι οι προδότες πολιτικοί συνεχίζουν με άλλα ονόματα να είναι στην επικαιρότητα και να προδίδουν. Όχι για πολύ όμως.

Αυτούς τους αγίους Μακεδονομάχους, μια ανεδέστατη υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ τους ονόμασε ληστές.

Δεν τους αντέχουμε άλλο Κύριε γκρέμισέ τους από την εξουσία.

Αλλά σε παρακαλούμε προστάτευσέ μας και από το επόμενο εβραιόπουλο από την Κρήτη γιατί είναι όπως πολύ καλά γνωρίζεις παιδί του συστήματος.

Σώσε μας Κύριε από τους 80 Φαρισαίους υποκριτάς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στείλε σε παρακαλούμε τον άγιο προφήτη Ηλία να τους μαζέψει. Δεν αντέχουμε άλλο.

Ευχαριστούμε Κύριε

Το Μικρό μέρος της δράσης που ακολουθεί του μεγαλύτερου μακεδονομάχου καπετάν Βαγγέλη Κοροπούλη και των υμνογράφων στρατιωτών του, παιδιά 19-21 ετών, αποδεικνύουν ότι οι μακεδονομάχοι μας ήταν άγιοι.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
να σας ευλογούν.


Επαναλαμβανόμενη δημοσίευση από εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια: