Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Βίος και μαρτυρία Αγίου Ευγένιου Ραντιόνωφ (23 Μαΐου 1996) Αφιέρωμα


Μαρτύρησε στις 23 Μαΐου 1996
Θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού


Ο Γέρων Νεκτάριος και οι συνεργάτες του έχουμε την τιμή να αναρτήσουμε και εφέτος για δεύτερη χρονιά τον βίο και το μαρτύριο του Πατριώτη, Ήρωα, Αγίου και Μάρτυρος Ευγενίου Ραντιόνωφ. Αναγνώστε τον με σεβασμό αδερφοί μου εν Χριστώ και προσπαθήστε να τον μιμηθείτε αν υπάρξει ανάγκη.

Χριστός Ανέστη

Η απόδοση τιμής στον αγαπημένο μας Άγιο Νεομάρτυρα Ευγένιο Ραντιόνωφ δεν είναι υποχρέωση είναι χαρά, που αναδύεται από τα βαθύτερα μέρη της καρδιάς μας, εκεί που ο δημιουργός μας Ιησούς Χριστός εναποθέτει, μυστικά τα Θεία Του μηχανήματα και μας καλεί να γίνουμε αν θέλουμε Υιοί Του και κληρονόμοι της Βασιλείας Του!!

Χαρούμενοι, όλοι μας στο blog, υπό την καθοδήγηση Του Γέροντος Νεκταρίου Του Αγιορείτου, σας παρουσιάζουμε τον βίο και το μαρτύριο του εκλεκτού της καρδιάς μας Ευγένιου Του Νεομάρτυρα. Με την ευχή να γίνει και εκλεκτός της δικής σας καρδιάς.

Μικρή παράκληση του Γέροντος Νεκταρίου προς τον Άγιο

Γνωρίζεις Άγιε μας, ως ουράνιος νους πλέον, ότι η είδηση του μαρτυρίου σου μας άφησε άφωνους. Μετά ψελλίσαμε, πως μπόρεσε, πως άντεξε και μετά «Θαυμαστός, Ο Θεός εν τοις Αγίας Αυτού»!!!

Σε ευχαριστούμε για την άφθονη ουράνια αίγλη που χάρισες στην Αγία Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσσίας αλλά και στην Αγία Ρωσσία την πατρίδα σου!!!

Σε όσους, από τους ορθόδοξους λαούς μας κόβει μπορούμε να πάρουμε από αυτήν, όλοι έχουμε ανάγκη.

Σε παρακαλώ Άγιε Ευγένιε, οδήγησε με ασφάλεια, τα στρατευμένα παιδιά της Ρωσσίας, που είναι όλα πνευματικά παιδιά Σου σε μεγάλες νίκες κατά των Μουσουλμάνων Αγαρινών, στον αγώνα ο οποίος σύμφωνα με τους ορθόδοξους Αγίους προφήτες θα αρχίσει σε λίγο.

Ενίσχυσε τους στην πίστη και τη γενναιότητα από την δική σου τη ποιότητα.

Σε παρακαλώ Άγιε πάρε τον πόνο των τραυμάτων τους και στείλτε τον στον ορθόδοξο Ελληνικό λαό για να πάρει χάρη από τα παιδιά του τριαδικού θεού μας, που αγωνίζονται για την νίκη της ορθοδοξίας..

Παρακάλεσε σε Τον Κύριο μας Ιησού να στείλει Το Πνεύμα το Άγιο σε όλα τα πνευματικά παιδιά σου να τους μάθει να λένε την ευχή Του Ιησού.

«Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με».
Η νίκη θα είναι μεγάλη και είναι Του Ιησού Χριστού!!
Αμήν Γένοιτο!

ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ

Προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνίας με τις αδερφές εν Χριστό Ελένη και Μαρία στο τηλέφωνο παραγγελιών του βιβλίου για να πάρω ευλογία και να κάνω την ανάρτηση, αλλά αυτό δεν κατέστη κατορθωτό. Προσπάθησα κατόπιν μέσω του εκτυπωτή Κ. Δημητρίου Αλτιντζή να βρω κάποιο νέο τηλέφωνο επικοινωνίας με τις παραπάνω αδερφές αλλά και πάλι δεν καρποφόρησε. Τελικά απευθύνθηκα προσωπικά στον Άγιο Νεομάρτυρα Ευγένιο για να πάρω ευλογία να αναρτήσω τον βίο και το μαρτύριο του, ο οποίος και ευγενικά μου την παραχώρησε.

Τον ευχαριστώ από καρδίας

Ελπίζω την μακροθυμία της συγγραφέως του βιβλίου 
αδελφής εν Χριστό Γεωργίας

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝΟΣ 
ΣΤΟ ΙΕΡΟΝ ΚΟΙΝΟΒΙΟΝ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

Μέ λιτάνευση τῆς θαυμαστῆς καί περίλαμπρης εἰκόνας τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος καί ἑνός τμήματος ἀπό τήν ἁγία κάρα του ξεκίνησαν ἀπό νωρίς τό ἀπόγευμα (4μ.μ.) τῆς Κυριακῆς, 31 Ἰανουαρίου 2016, οἱ ἑορταστικές ἐκδηλώσεις πρός τιμήν του. Τόπος ἑορτασμοῦ ἦταν τό Ἱερόν Κοινόβιον Ὁσίου Νικοδήμου στόν Πεντάλοφο Παιονίας, πού βρίσκεται λίγο πιό ψηλά ἀπό τήν κωμόπολη τῆς Γουμένισσας, στούς πρόποδες τοῦ ὄρους Πάϊκου.

Στή συνέχεια τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός χοροστατοῦντος τοῦ ἁγίου Καθηγουμένου π.Χρυσοστόμου μέσα σ᾿ ἕναν κατάμεστο Ναό, ὅπου ἑκατοντάδες πιστοί εἶχαν προσέλθει γιά νά προσκυνήσουν τόν Ἅγιο.

Στό τέλος τῆς Ἀκολουθίας, ἕνας ἀκόμη νέος, δόκιμος τῆς Μονῆς, ἔλαβε τό Ἀγγελικό Σχῆμα ἀπό τά χέρια τοῦ πνευματικοῦ του πατέρα, τοῦ π. Χρυσοστόμου.

Μέ ἀληθινά αἰσθήματα χαρᾶς καί συγκίνησης ὅλοι οἱ παρευρισκόμενοι ἄκουσαν τό ὄνομα πού ἔδωσε ὁ σεβαστός Καθηγούμενος στόν νεόκουρο μοναχό –τό ὄνομα τοῦ ἑορταζομένου ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος.

Ὁ Μοναχός Τρύφων, ἐγκαταλείποντας τήν ματαιότητα τοῦ κόσμου αὐτοῦ, πρόσφερε τόν ἑαυτό του στόν Θεό, ὅπως χαρακτηριστικά τόνισε ὁ ἅγιος Καθηγούμενος. Ἀπεθύνοντας λόγια πατρικῆς ἀγάπης στό νέο Μοναχό, ὁ π.Χρυσόστόμος ἀνάμεσα σέ ἄλλα ἀνέφερε ἐνδεικτικά καί τά παρακάτω: «Προτοῦ ἀκόμη ἔλθεις στό Μοναστήρι, εἶχες ταυτίσει τή ζωή σου μέ τόν ἅγιο Μεγαλομάρτυρα Τρύφωνα. Γι᾿ αὐτό βλέποντας τήν ἀγαπη σου πρός τόν μεγάλον αὐτόν Ἅγιον τῆς Ἐκκλησίας μας, ἀποφάσισα νά σοῦ δώσω αὐτό τό ὄνομα, γιά νά τόν ἔχεις πάντοτε μέσα στόν νοῦ καί τήν καρδιά σου, παιδί μου...».






Ο Κύριος Ιησούς Χριστός 
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης

Κάντε LIKE στη νέα σελίδα του Γέροντα Νεκταρίου
στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο:
Παναγία Αρβανίτισσα † Γέρων Νεκτάριος Αγιορείτης
ή
https://www.facebook.com/geron.nektarios.o.agioritis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: