Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αγώνας και αγωνία του Γέροντος Νεκταρίου για την πνευματική και πατριωτική αναστήλωση του λαού μας


Συγκλονιστική ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου του Αγιορείτη στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, στις 5 Δεκεμβρίου 2014, με πολύτιμες πνευματικές διδαχές, θαυμαστές μαρτυρίες, εκτιμήσεις, άγνωστες αναφορές στην Επανάσταση του 1821, αλλά και Προφητείες από Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας.

Θεματικές ενότητες κηρύγματος:

1) 00:00:00 - 00:43:23 Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως: Ιστορία των Ισραηλιτών, Ελλήνων, Ρωμαίων. Προσφορά του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα. Προπαγάνδα της παπικής εκκλησίας. Θαύματα

2) 00:43:24 - 01:08:22 Παναγίας Αγάπης Πρόσωπον. Ιστορικό της Παναγίας Αρβανίτισσας

3) 01:08:23 - 01:50:42 Αγία Τριάς ο Θεός ημών και Ορθόδοξος Οικουμενισμός

4) 01:50:43 - 02:10:33 Προφητευόμενος Βασιλεύς Ιωάννης

5) 02:10:34 - 02:40:58 Ο ρόλος του μασόνου, μεγάλου διδάσκαλου μασονικών στοών και κτήτορος, Διονυσίου Ρώμα στην επιβολή του Πρώτου Μνημονίου της Ελλάδος από την Αγγλία της 30ης Ιουνίου 1825

6) 02:40:59 - 02:50:59 Το θαύμα των Αγίων στην παράλυτη γερμανοεβραία προτεστάντισσα Έρνα

7) 02:51:00 - 03:14:53 Προσευχή υπέρ των εχθρών

8) 03:14:54 - 03:21:39 Επερχόμενα και Προφητείες Αγίων

Θα ακούσετε μεταξύ άλλων:

- Πρέπει με τη μετάνοιά μας να κάνουμε τον Κύριο να μας γράψει στο βιβλίο της Ζωής.

- Ο Έλληνας επιθυμεί περισσότερο μία αποκατάσταση της κατάστασης της κρίσεως, επιστροφής δηλαδή στους καλούς μισθούς και συντάξεις, στα φθηνά καύσιμα, στις καλές δουλειές και στη ζωή χωρίς Χριστό. Μας περιμένουν επιτίμια, γιατί δεν μετανοούμε. Όπως έχει προφητευτεί από τον Πατέρα Παΐσιο, η επερχόμενη πείνα θα κάνει ένα μεγάλο μέρος του λαού να επιστρέψει με ποιότητα στην Εκκλησία και το 2-3% του κόσμου που συμμετέχει τώρα στα Μυστήρια της Εκκλησίας θα γίνει 20%, ίσως και λίγο περισσότερο. Αυτό το ποσοστό θα γίνει η αιχμή του δόρατος στη λάμψη της Ορθοδοξίας.

- Αγ. Νεκτάριος Πενταπόλεως: Αλλά αν η ταυτόσημη με τον Έλληνα φιλοσοφία είναι ο παιδαγωγός, ο οδηγός προς τον Χριστιανισμό, πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, ότι ο Έλληνας πλασμένος φιλόσοφος είναι και πλασμένος Χριστιανός. Είναι πλασμένος να γνωρίσει την Αλήθεια και να τη διαδίδει στα άλλα έθνη. Ναι, ο Έλληνας εγεννήθηκε από θέληση της Θείας Πρόνοιας διδάσκαλος της ανθρωπότητος. Αυτό το έργο είναι η πνευματική κληρονομιά του, αυτή είναι η αποστολή, αυτό είναι το ξεχωριστό κάλεσμά του ανάμεσα στα έθνη.

- Ο Απ.Πέτρος, τον οποίον οι Δυτικοί φέρνουν ως Επίσκοπο και Μάρτυρα Ρώμης, ποτέ δεν έγινε Επίσκοπος, όπως και κανείς άλλος από τους Αγίους Αποστόλους. Ο ρόλος τους ήταν «ποιμάνατε πάντα τα έθνη και διαδώσατε το Ευαγγέλιο». Όριζαν στα μέρη Επισκόπους και μετά πήγαιναν αλλού να κηρύξουν. Ο Απ.Πέτρος δεν πήγε ποτέ στη Ρώμη! Μαρτύρησε σ’ ένα χωριό, που λεγόταν Ρώμη, δίπλα στην Αλεξάνδρεια. Εν συνεχεία οι Δυτικοί πήραν αυτό και το προσάρμοσαν στη δική τους Ρώμη, φτιάξαν όλα τα ψεύδη και απαιτούν απ΄όλο τον κόσμο να είναι προκαθήμενος Χριστιανικής Εκκλησίας ο Πάπας της Ρώμης!

- Μετά τη θλίψη ακολουθούν μακροχρόνια αναστάσιμα γεγονότα. Μας περιμένει με δική μας αιτία το επιτίμιο και η κοιλάδα του κλαυθμώνος, αλλά ακολουθεί η Ανάσταση του Γένους.

- Οι κυβερνήτες δε μπορούν να μας πουν, επειδή μιλάνε ελληνικά, ότι βρίσκονται σε ύψος. Ούτε Ελληνισμό και Ορθοδοξία προωθούν, ούτε τιμή και φιλότιμο έχουν. ΘΑΡΣΕΙΤΕ όμως, έρχονται τα Γεγονότα. Μη γογγύζουμε κατά του Θεού. Θα γίνει το επιτίμιο του μεγάλου σεισμού, γιατί ο Κύριος μας αγαπάει. Θα το επιτρέψει για να μην πάρει πολύς κόσμος την Κάρτα του Πολίτη με το chip επάνω, που είναι το εισιτήριο για την Κόλαση.

- Η παρέα του Σπύρου Λούη, που πήρε όλη καλά πλασαρίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχαν φρόνημα για την πατρίδα και την Πίστη. Η προπόνησή τους ήταν να τρέχουν στα βουνά γύρω απ΄το Μαρούσι και ν’ ανάβουν τα καντηλάκια απ΄τα ξωκλήσια. Τελείωναν απ΄τη μία Εκκλησία και τρέχαν στην επόμενη.

- Γέροντας Εφραίμ Αμερικής: Έρχονται συγκλονιστικά γεγονότα. Κρατάτε την Ευχή!

- Μετά τη θλίψη και το πένθος θα μας δώσουν την Πόλη πίσω. Η Πόλη θα είναι ελληνική και διοικητικά και στρατιωτικά και θ’ αρχίσει να λάμπει η Ορθοδοξία με την έλευση του Ιωάννη. Ο Ιωάννης δε θα ‘ναι τυχαίος. Ο Κύριος τον έχει κρατημένο εν ύπνω. Θα του έχει μέσα όλη τη σοφία του Θεού και σοφούς συνεργάτες, ορατούς και αοράτους. Αυτό το Επιτελείο θα εκμεταλλευτεί τον πλούτο της γης και της θάλασσάς μας!

- Η Παναγία είπε: Οι πολιτικοί έχουν βάλει την υπογραφή τους και πούλησαν τον τόπο. Ο Υιός μου όμως δεν έχει βάλει τη δική Του υπογραφή!

- Όσιος Δανιήλ εξ’ Αγαρηνών: Ένα Όραμα για τον ερχομό του προφητευόμενου Βασιλέα Ιωάννη

- Μη κάνετε συμπεθεριά με μασόνους!

- Με την πείνα και το σεισμό θα φύγουν οι μαυροκέφαλοι, γιατί δε θα ‘χουν να φάνε. Μετά όμως, όπου θα πέσουν τα πυρηνικά στη Β.Ευρώπη, θα γεμίσει η Ελλάδα ξανθοκέφαλους (βορειοευρωπαίοι). Δεν υπάρχει προφητεία, που να λέει ότι θα πέσει πυρηνικό και στην Ελλάδα. Κάποιο πυρηνικό σύννεφο μπορεί να περάσει ξυστά από την Ήπειρο και δε θα επηρεάσει περισσότερο.

- Η Παναγία είπε, ότι οι αναβολές τελείωσαν. Είμαστε στην τελική ευθεία των Γεγονότων!

- Όταν εδώ θα έχουμε ασθένειες και πείνα, οι Τούρκοι θα μας επιτεθούν, αλλά, όπως λένε, η διεθνής κατακραυγή θα είναι τόσο μεγάλη, που θα αναγκαστούν να φύγουν πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: