Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Εισήγηση στην προσευχή - Γ. Νεκτάριος στους Έλληνες της Στουτγκάρδης Γερμανίας και Ν. Υόρκης

Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης

Εισήγηση στην προσευχή κηρυκτική πορεία του Γέροντος Νεκταρίου 
στους Έλληνες της Στουτγκάρδης Γερμανίας και Νέας Υόρκης Αμερικής

Μπροστά στην πρόκληση και πρόσκληση από τους υιούς της ανομίας για ολοκληρωτική αποστασία από την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, την ηθικότητα, την τιμή, το ύφος και το ήθος της σεμνότητας, τη φυσική σχέση μεταξύ αρσενικού και θηλυκού και τόσα άλλα ατοπήματα που έχουν εφεύρει οι οπαδοί της Νέας Τάξης, του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας και τα προτείνουν στην ανθρωπότητα ως καλά αγαθά:
  • Εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες Χριστιανοί που ζούμε στο εθνικό κέντρο ή στη διασπορά, δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο στον εαυτό μας να έχει μία χλιαρή σχέση ή ξεθωριασμένη ανάμνηση με τα Ορθόδοξα Μυστήρια που ζωογονούν και σώζουν, με τη γραπτή και προφορική παράδοση της Αγίας ημών Ορθοδόξου Πίστεως και με τον ελληνικό πολιτισμό, που είναι και αυτός συνυφασμένος με την Ορθόδοξη Πίστη μας.
Στον ελληνικό πολιτισμό εντάσσονται η άριστη εκμάθηση της αρχαίας και νεότερης ελληνικής ιστορίας (ειδικά για τη νεότερη ελληνική ιστορία πρέπει να ανατρέξουμε στις πηγές, γιατί μας την έχουν μάθει με ψευδή στοιχεία οι άνομοι Εβραιομασόνοι), η άριστη εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (δώρο του Θεού στην ανθρωπότητα), η εκμάθηση κατ’ επιλογή των ειδών της ελληνικής μουσικής, όπως βυζαντινής και λαϊκής, η εκμάθηση ελληνικών χορών από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, καθώς και η γνώση διαφόρων ηθών και εθίμων από την ελληνική λαϊκή παράδοση.

Με δυνατή αγάπη προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και προς όλον τον κόσμο, η συνειδητή και θερμή ενασχόληση του Ηγεμονικού Νου μας με όλα τα παραπάνω, αρχίζοντας απ΄την τίμια μετάνοια και εξομολόγηση, η συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας έως και τη λαϊκή παράδοση θα μας δημιουργήσουν στον πνευματικό μας κόσμο και στο σώμα τα ποθούμενα αντισώματα της Νίκης, με τη βοήθεια των οποίων θα μείνουμε όρθιοι στη λαίλαπα της πλειοψηφίας της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλα τα σχέδια του Αντιχρίστου και αυτόν τον ίδιον τον Αντίχριστο θα τον κατανικήσουμε, θα χαροποιήσουμε τον Ιησού Χριστό μας και με τη χάρη Του θα σωθούμε. Αμήν γένοιτο!

Θέματα κηρυγμάτων προς ανάλυση:
  • 1) Αγία Τριάς ο Θεός ημών και Ορθόδοξος Οικουμενισμός
  • 2) Μόνο στην ειρηνική καρδιά μπορεί να γεννηθεί η Αγάπη του Χριστού
  • 3) Επιστροφή στον Ηγεμονικό Νου για να σωθούμε
  • 4) Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως: «Ο Θεός εδημιούργησε από καταβολής κόσμου το γένος των Ελλήνων για να γίνει διδάσκαλος της ανθρωπότητας».
  • 5) Παναγία αγάπης πρόσωπο. Ιστορικό της Παναγίας Αρβανιτίσσης.
  • 6) Ο ρόλος του μασόνου, μεγάλου διδάσκαλου μασονικών στοών και κτήτορος, Διονυσίου Ρώμα στην επιβολή του πρώτου μνημονίου της Ελλάδος από την Αγγλία της 30ης Ιουνίου 1825
  • 7) Αλλοίωση της πραγματικής ιστορίας της πατρίδας μας, μέσω ενός ποιήματος, που διδάσκεται στο βιβλίο της Δ’ Δημοτικού με τίτλο «Εμείς και ο κόσμος» στη σελ.92 και διαιρεί το έθνος. Αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας.
  • 8) Περί «ελληνοαρβανίτικου λεξικού» του Μάρκου Μπότσαρη και ο σκοτεινός ρόλος της Ακαδημίας Αθηνών.
  • 9) Ο Σουλιώτης και Αρβανίτης Πήλιο Γούσης δεν υπήρξε ποτέ προδότης. Έπεσε μαχόμενος πάνω στα πτώματα των τούρκων, που ο ίδιος είχε λίγο πριν σκοτώσει, στην Έξοδο του Μεσολογγίου το Μάρτιο του 1826.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός Αγιορείτης

Κήρυγμα του Πατρός Νεκταρίου του Αγιορείτη στην ελληνική ομογένεια το Φεβρουάριο 2015 στη Στουτγκάρδη Γερμανίας με πολύτιμες πνευματικές διδαχές, θαυμαστές μαρτυρίες, αλλά και Προφητείες από Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας.

Θεματικές ενότητες κηρύγματος:

1) Αγία Τριάς ο Θεός ημών και Ορθόδοξος Οικουμενισμός

2) Μόνο στην ειρηνική καρδιά μπορεί να γεννηθεί η Αγάπη του Χριστού

3) Επιστροφή στον Ηγεμονικό Νου για να σωθούμε

4) Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως: «Ο Θεός εδημιούργησε από καταβολής κόσμου το γένος των Ελλήνων για να γίνει διδάσκαλος της ανθρωπότητας».

5) Επερχόμενα και Προφητείες Αγίων

6) Παναγία αγάπης πρόσωπο. Ιστορικό της Παναγίας Αρβανιτίσσης.

7) Ο ρόλος του μασόνου, μεγάλου διδάσκαλου μασονικών στοών και κτήτορος, Διονυσίου Ρώμα στην επιβολή του πρώτου μνημονίου της Ελλάδος από την Αγγλία της 30ης Ιουνίου 1825


Δεν υπάρχουν σχόλια: