Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση: Κοινοποίηση άρθρου Η «Ελένη», ο «Πάρις» και οι... Τροϊκανοί της σύγχρονης εποχής. Εστιάζοντας στις ιστορικές αναλογίες που προδιαγράφουν το μέλλον


Σας ανακοινώνουμε ότι την ερχόμενη Τρίτη 25/10/2016 
και ώρα 22:00 θα αναρτήσουμε το κείμενο 
του πατρός Λεοντίου του Αγιορείτη με τίτλο: 

Η «Ελένη», ο «Πάρις» και οι... Τροϊκανοί της σύγχρονης εποχής.
Εστιάζοντας στις ιστορικές αναλογίες που προδιαγράφουν το μέλλον. 

Η αλλαγή θεματολογίας στο παρόν μπλογκ δεν γίνεται ποτέ τυχαία. Η ανάρτηση του θέματος με το οποίο θα γίνετε κοινωνοί αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί και αναγνώστες δεν είναι έξω από την ευλογία του Τριαδικού Θεού ημών στο Γένος των Ελλήνων. Επιτρέψτε μου ως προς τούτο να σας θυμίσω την μεγάλη αποκάλυψη που μας έκανε ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως και την πνευματική παρακαταθήκη που μας άφησε. Ο Άγιος μας είπε ότι: 
  • <<Ο Δημιουργός του σύμπαντος κόσμου και Θεός ημών εδημιούργησε το Γένος των Ελλήνων για να γίνει διδάσκαλος της ανθρωπότητος>>. 
Η αναδρομή ιστορικών γεγονότων που συνέβησαν προ αιώνων η και χιλιετηρίδων προ της Σαρκώσεως του Θείου Λόγου μας εντάσσουν δημιουργικά και χαριτωμένα στην αδιάλειπτη θεία φροντίδα του Θεού μας προς το Γένος ημών έως εσχάτης ημέρας. Έτσι η σύνδεση παλαιοτέρων γεγονότων, με το προχθές, με το χθες, με το σήμερα και το μέλλον είναι αρεστή στο Θεό και επευλογείται όσο οι διαχειριστές του πλούτου του Θεού και του παρόντος μπλογκ παραμένουν αδιαλείπτως φίλοι του Ιησού Χριστού.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
Παναγία Αρβανίτισσα 
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος 
Μοναχός Αγιορείτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: