Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Κρατάτε Θερμοπύλες! (περί του αδίκου χτυπήματος κατά της Ρωμιοσύνης)


Κοινή διαβούλευση περί του αδίκου και δολίου 
χτυπήματος κατά της Ρωμιοσύνης και ιδιαίτερα 
κατά των υπέροχων Ρωμιών ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ. 

Αδικία, του κριτός, Φαναριώτου Αρχιερέως Προικοννήσου Ιωσήφ Χαρκιολάκη.

Ευχαριστίες από μέσης καρδίας προς τους δεκάδες επώνυμους και τους χιλιάδες ανώνυμους φίλους πατριώτες, οι οποίοι ανέγνωσαν το παραπάνω αναφερόμενο θέμα και η καρδιά των πληγώθηκε από την αχαριστία, την αδικία και την αλλοίωση της πραγματικής ιστορίας που επιχειρείται από τον παραπάνω αναφερόμενο Αρχιερέα, στο βιβλίο του «Κεράμιον Ύδατος».

Ο Θεός της αγάπης Ιησούς Χριστός, θέλει τη Ρωμιοσύνη ενωμένη για να λάμψει, ο Φαναριώτης Αρχιερεύς Ιωσήφ Χαρκιολάκης, την διαιρεί κατατάσσοντας τους Αγίους, Ευεργέτες και Ήρωες της Κρήτης και του ελληνικού έθνους, μαζί με τους τούρκους και τους αράπηδες. Άρα είναι εχθρός του σχεδίου του Θεού και της πατρίδος. Από την απάντηση του Σεβασμιοτάτου φαίνεται ότι έχει έλλειψη ιστορικής γνώσης και ορθόδοξης πνευματικής εμπειρίας αφού δεν κατανοεί ότι ο Θεός ενώνει.

Παρακαλώ τοποθετηθείτε απέναντι σ' αυτή την αδικία πνευματικά και ιστορικά.

Αναγράψτε την απάντησή σας στην περιοχή των σχολίων στο τέλος της αναρτήσεως του κειμένου ή αποστείλατέ την στο email μου geron.nektarios@gmail.com.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης

Ηλεκτρονική επικοινωνία Μοναχού Νεκταρίου με Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ Χαρκιολάκη:
  • 3 Αυγούστου 2015
Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης <geron.nektarios@gmail.com>
προς Joseph Harkiolakis

Αναμένω την απάντηση της αγαθής προαίρεσής σας προς διόρθωση του λάθους σας όσο μπορείτε συντομότερα.

Ασπάζομαι τη δεξιά σας.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός Αγιορείτης

  • 7 Αυγούστου 2015 
Joseph Harkiolakis
προς Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης

Ἀγαπητέ μου π. Νεκτάριε,

ἀσφαλῶς δὲν εἶμαι ἄφρων μιλάντας γιὰ Ἀρβανιτιὰ νὰ ἐννοῶ τοὺς ὄντως κατὰ πάντα Ἕλληνες ἀδελφούς μας Ἀρβανίτες! 'Εννοῶ σαφῶς τοὺς Τουρκαλβανούς Μουσουλμάνους (Γκέγκηδες κ.λπ.),οἱ ὁποῖοι ἦταν διῶκται, λησταὶ καὶ σφαγεῖς τῶν Ἑλλήνων!

Δὲν νομίζω ὅτι ἔπρεπε νὰ μπερδευτῆτε ἀπὸ μιὰ λέξη.

Πάντως σᾶς εὐχαριστῶ καὶ σᾶς εὔχομαι καλὸ Δεκαπενταύγουστο.

Πρὸς Θεὸν εὐχέτης σας,

+ Ὁ Προικοννήσου Ἰωσήφ


  • 10 Αυγούστου 2015
Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης <geron.nektarios@gmail.com>
προς Joseph Harkiolakis

Σεβασμιότατε Προικοννήσου Ιωσήφ ευλογείτε.

Ανέγνωσα το ολιγόλογο κείμενό σας με προσοχή και σεβασμό. Αν Σεβασμιότατε ο όρος που χρησιμοποιείτε στο βιβλίο σας περί Αρβανιτιάς ο συνώνυμος όπως τον παρουσιάζετε με τους Τούρκους και τους αράπηδες έμενε στο προσωπικό σας σημειωματάριο δε θα δημιουργούσε κανένα απολύτως πρόβλημα και θα ήταν απόλυτα σεβαστός. Όμως η εσωτερική σας ερμηνεία του όρου περί Αρβανιτιάς δεν ταυτίζεται με την εκτίμηση που έχει αποκτήσει ο ελληνικός λαός διαβάζοντας ψευδή ιστορικά στοιχεία για τους ήρωες Έλληνες Αρβανίτες. Η δημόσια χρησιμοποίηση του όρου και η ταύτιση της Αρβανιτιάς με τους Τούρκους και τους αράπηδες δηλητηριάζει την καρδιά των μη επαρκώς ενημερωμένων ιστορικά Ελλήνων (κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού) και στρέφει τους Έλληνες κατά των απογόνων των Αγίων, ευεργετών και ηρώων Αρβανιτών και σχίζει το έθνος. Άρα Σεβασμιότατε έχετε μεγάλη ευθύνη σ' αυτή τη διαίρεση του έθνους, την οποία συντηρείτε όσο δεν διορθώνετε το εγκληματικό σας λάθος. Επιθυμώ διακαώς την ειρηνική διευθέτηση του θέματος. Αναμένω τη γνωστοποίηση της διόρθωσης του λάθους σας.

Ασπάζομαι με σεβασμό την δεξιά σας.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός ο Αγιορείτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: