Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Συγκλονιστική αποκάλυψη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού σε Χριστιανό αδελφό μας για το δημοψήφισμα!


Ο αδελφός εν Χριστώ αριστερός ψάλτης Εκκλησίας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης πήγε για προσκύνημα στο Άγιον Όρος την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα. Στην επιστροφή πηγαίνοντας με το αυτοκίνητό του από Ουρανούπολη προς Θεσσαλονίκη ένας Γέροντας Μοναχός σήκωσε το χέρι του εις ένδειξη να σταματήσει το όχημα. Ο οδηγός σταμάτησε και ο Γέροντας τον ρώτησε:

- «Παιδί μου, μπορείς να με πάρεις κι έμενα στη Θεσσαλονίκη;» 

- «Μπορώ γέροντα, περάστε» κι ο Γέροντας κάθισε δίπλα στον οδηγό.

Η συζήτηση μεταξύ του Γέροντος και του οδηγού για διάφορα πνευματικά θέματα διήρκησε αρκετά. Τότε ο οδηγός ρώτησε το Γέροντα:

- «Γέροντα τι λέτε εσείς στο μοναστήρι σας στο Άγιον Όρος για το δημοψήφισμα που πρόκειται να γίνει την Κυριακή;» Απαντά ο Γέροντας: 

«Μη στενοχωριέσαι παιδί μου, η Παναγιά ψήφισε για εσάς. Κοσμάς ο Αιτωλός» και χάθηκε από δίπλα του, ενώ το αυτοκίνητο ήταν εν κινήσει.


Σχόλιο: Παρ'όλη την παραλυσία του λαού μας και την ακάθεκτο ροπή προς την αμαρτία η Παναγιά μας είναι εδώ! Εκείνη, η Αειπάρθενος είναι παρούσα και ψηφίζει για εμάς. Εμείς έως πότε θα απουσιάζουμε από το θέλημα του Υιού της;

Όχι μόνο ο Αγ.Κοσμάς ο Αιτωλός είναι παρών, αλλά όλοι οι Άγιοι, και συμπάσχουν με τη σταναχωρία μας. Eμείς έως πότε την ημέρα θα διαφωνούμε με τη Δύση για οικονομικά θέματα και το βράδυ θα πάσχουμε θανάσιμα πάθη διαστροφής που μας ήρθαν από τη Δύση;

H παραπάνω βεβαιωμένη αντιφατικότητα δείχνει ότι δεν είμαστε ελεύθεροι. Ελεύθεροι θα γίνουμε αν μελετήσουμε τις Γραφές, μάθουμε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα μας ελευθερώσει.

Ελεύθεροι όντες, με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος, γρήγορα θα αποκτήσουμε σοφό και ηγεμονικό νου, ο οποίος μπορεί να αντισταθεί στην αίγλη της ηδονής του κόσμου της Δύσης και να επιλέξει την εμπειρία της ασύγκριτης πνευματικής ηδονής.

Τότε και τότε μόνο θα είμαστε χρήσιμοι στον εαυτό μας και στην πατρίδα. 
Καλόν αγώνα λευτεριάς! Αμήν.   

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης


Κάντε LIKE στη νέα σελίδα του Γέροντα Νεκταρίου στο facebook στον παρακάτω σύνδεσμο: Γέρων Νεκτάριος Αγιορείτης  

1 σχόλιο:

ΜΑΡΙΟΣ είπε...

ΑΓΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΑΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΑΣ