Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Βίντεο: Η καταγωγή των Αρβανιτών εκ αρχαίων Μολοσσών της Ηπείρου (Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Αγιορείτου †)


Εκδηλώσεις "ΟΡΕΣΤΕΙΑ 2014" της Ιεράς 
Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Προλογίζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός. Ακολουθεί η βαρυσήμαντη ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου του Αγιορείτη με θέμα: 

«Η καταγωγή των Αρβανιτών εκ αρχαίων Μολοσσών της Ηπείρου», του Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνού, του καθηγητή Θεοφάνη Μαλκίδη, διδάκτορος κοινωνικών επιστημών και μέλους της διεθνούς ένωσης Ακαδημαϊκών, με θέμα: «Η ελληνικότητα των Αρβανιτών και τα Αρβανιτοχώρια της ευρύτερης περιοχής του Έβρου».

Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης
«Η καταγωγή των Αρβανιτών 
εκ αρχαίων Μολοσσών της Ηπείρου»


«Η ελληνικότητα των Αρβανιτών και τα Αρβανιτοχώρια 
της ευρύτερης περιοχής του Έβρου» Θεοφάνης Μαλκίδης


ΟΡΕΣΤΕΙΑ 2014 - Οι εκδηλώσεις στην Ορεστιάδα
με την συμμετοχή του Γέροντα Νεκταρίου του Αγιορείτη


Από τις εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμότειχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου. Ομιλία του καθηγητού Θεοφάνη Μαλκίδη διδάκτορος κοινωνικών επιστημών και μέλους της διεθνούς ένωσης Ακαδημαϊκών για την μελέτη των γενοκτονιών η οποία το 2007 ανεγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Προλογίζει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κος Δαμασκηνός και ακολουθεί η βαρυσήμαντη ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου του Αγιορείτη με θέμα οι Αρβανίτες της Ανατολικής Θράκης και η καταγωγή των Αρβανιτών εκ μολοσσών της Ηπείρου, του Μητροπολίτου κου Δαμασκηνού και εκλεκτών ομιλητών για την Παναγία την Αρβανίτισσα και τους Αρβανίτες και τα Αρβανιτοχώρια της Θράκης.


Η Ορεστιάδα, ή Νέα Ορεστιάδα, είναι ελληνική πόλη η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νομού Έβρου στη Θράκη και αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου. Απέχει 977 χλμ. από την Αθήνα, 425 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, 91 χλμ. από την Αλεξανδρούπολη και βρίσκεται 212 χλμ. βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης και μόλις 19 χλμ. νότια της Αδριανούπολης. Έχει 18.426 κατοίκους (2011) και είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του νομού μετά την πρωτεύουσά του, Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, είναι η πέμπτη σε πληθυσμό πόλη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: