Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Έπεσε και η Μόσχα;

Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής.
Ιερά Σκήτη Αγίου Παντελεήμονος Κουτλουμουσίου.

06/04/2016



papas-rossia


Και ο Μόσχας... «αγάπησε μίαν άλλην γυναίκα μοντέρνα, που λέγεται Παπική Εκκλησία»!
Κοινό ανακοινωθέν Πάπα - Πατριάρχη Ρωσίας,

λέει η είδηση της συνάντησης των δύο στην Κούβα, στις 12 Φεβρουαρίου 2016.


     «Οι μυστικές διαπραγματεύσεις διήρκεσαν δύο χρόνια, υπό τον συντονισμό ικανών επισκόπων. Από την πλευρά των Ορθοδόξων ασχολήθηκε με αυτές ο Ιλαρίωνας, ο οποίος, εκτός από ικανός, είναι και καλλιτέχνης, μουσικός. Τα ετοίμασαν όλα οι επίσκοποι», λέει ο πάπας Φραγκίσκος.


        Διαπραγματεύσεις υπό την απειλή των όπλων της Νέας Τάξης;

      Ο Αργεντινός πάπας επανέρχεται σε προηγούμενες δηλώσεις του περί «Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος εξελίσσεται τμηματικά»«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος. Πως γίνονται οι πόλεμοι; Δρώντας πάνω στην οικονομία, με την διακίνηση των όπλων και πολεμώντας τον κοινό μας οίκο, που είναι η φύση»λέει ο Φραγκίσκος.

        Στο κοινό ανακοινωθέν αναγράφεται μεταξύ άλλων: «Μοιραζόμαστε την ίδια πνευματική Παράδοση της πρώτης χιλιετίας του Χριστιανισμού. Οι μάρτυρες αυτής της παράδοσης είναι η Υπεραγία Θεοτόκος, η Παρθένος Μαρία, και οι άγιοι που ευλαβούμεθα»(Από το αγγλικό κείμενο)

      Αλλά βέβαια δεν έχομε την ίδια Παράδοση με τους παπικούς οι Ορθόδοξοι, διότι αυτοί δεν την αλλοίωσαν μια φορά μόνο, με την αίρεση της εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος και από τον Υιό(το γνωστό φιλιόκβε), αλλά συνεχίζουν να την αλλοιώνουν μεταξύ άλλων με το αλάθητο του πάπα, την άσπιλη σύλληψη της Παναγίας, τη διαγραφή μεγάλων αγίων από το εορτολόγιο, την επίσημηαποδοχή (2009) της κοσμικής θεωρίας της Εξέλιξης και αμέσως μετά την έρευνα για...«Εξωγήινους» (!), μέχρι που ο πάπας Φραγκίσκος να φτάσει να διακηρύξει την "ανοικτή εκκλησία" του, που ουσιαστικά σημαίνει την ανύπαρκτη εκκλησία!! 


Γιατί αν η εκκλησία είναι ανοικτή σε οτιδήποτε κοσμικό, τότε τι χρειάζεται;

   Να γιατί και αυτοί που απέμειναν να πιστεύουν ακόμη σαν Χριστιανό τον πάπα θα εξαφανισθούν τάχιστα... και θα μείνει μόνο με τους κοσμικούς, τους οποίους αφήνει στο σκοτάδι για να γίνουν βορά του αθεϊσμού και του Αντιχρίστου...
    
      Να τι λέει ο πάπας Φραγκίσκος: ...«Η εκκλησία δεν μπορεί να επιδεικνύει εμμονή στην επανάληψη αυτών (...) των δογματικών θέσεων διαρκώς»... «Πρέπει να βρούμε μια νέα ισορροπίααλλιώς το ηθικό οικοδόμημα της εκκλησίας είναι πιθανό να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργοςχάνοντας την φρεσκάδα και την ευωδία του ευαγγελίου»(!) Και βέβαια οι ειδικοί επισήμαναν ότι ο Φραγκίσκος έκανε νέο, σαφές «άνοιγμα» προς τους ομοφυλόφιλους με τη συνέντευξη του αυτή. Διαβάστε την είδηση: Πάπας Φραγκίσκος: H Ρωμαιοκαθολική εκκλησία πρέπει να γίνει "ανοιχτός οίκος19/09/13  Περισσότερα και σχόλια

       Είναι προφανές ότι η "ευωδία του ευαγγελίου" του πάπα δεν ταιριάζει καθόλου με τις εναπομείνασες "δογματικές θέσεις", γι' αυτό και οι τελευταίες πρέπει να μην ακούγονται... αν και είναι τα τελευταία απομεινάρια της Χριστιανικής διδασκαλίας των παπικών! 

        Μέσα σ' αυτό το κλίμα γίνεται η προσέγγιση Μόσχας - Βατικανού, με μυστικές διαπραγματεύσεις... αλλά τελικά δεν αποκρύπτεται η αποτυχία του εγχειρήματος των επισκόπων που το ανέλαβαν! Εάν επιμείνουν, τότε πρέπει να ακολουθήσουν τη συμβουλή του ποντίφηκος -εντολή για τους παπικούς- να περπατούν μέσα στο σκοτάδι:

     «Όποιος κηρύττει τον λόγο του Θεού, πρέπει να μεταδίδει ζεστασιά στην καρδιά, να περπατά μέσα στο σκοτάδι μαζί με τους ανθρώπους, καταφέρνοντας να μην χαθεί»...  

    Εμείς θέλομε το φως του Χριστού να έρθει στους πνευματικά σκοτισμένους και έτσι όλοι να περπατούν φωτισμένοι, όχι να περπατούν μέσα στο σκοτάδι! Αρκεί η μετάνοια, και υπάρχει το Μυστήριο αυτό στην Ορθόδοξη Εκκλησία, για να μπορεί να γίνει κάποιος από άνθρωπος του σκότους, υιός του φωτός της Αναστάσεως του Χριστού. Επομένως ούτε τις προσεγγίσεις με αμετανόητους σαν τον διάβολο θέλομε, ούτε το σκοτάδι που βρίσκονται και... επαγγέλλονται!

      Ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος δεν απομακρύνεται με διακηρύξεις αυτού του τύπου αλλά, αντίθετα από ότι νομίζουν οι πολιτικοί ηγέτες, που σπρώχνουν τους εκκλησιαστικούς σ' αυτές, επιταχύνεται η έλευσή του για να σωθούν οι ψυχές των πιστών που απομένουν.

  Οι πολιτικοί, όπως ο Πούτιν, στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης που ζούμε, προσπαθούν, χωρίς αναγκαστικά να φταίνε οι ίδιοι για τη δημιουργηθείσα κατάσταση, να ενώσουν τα άκρως αντίθετα μεταξύ τους. Χαρακτηριστική η φωτογράφιση του Πούτιν με σύμβολα, αυτοκρατορικά, μασονικά και κομμουνιστικά! Είναι όμως καθήκον των Εκκλησιαστικών ηγετών να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα από την πνευματική τους πλευρά, ενημερώνοντας άρχοντες και αρχομένους, αντί να μιλάνε μόνο με αγαπολογικά συνθήματα στα κοινά ανακοινωθέντα και τα κηρύγματά τους, αφήνοντας το ποίμνιό τους στο σκοτάδι των κοσμικών ιδεολογιών και διακηρύξεων των παραθρησκευτικών ή αθεϊστικών κινημάτων.

        Οι επαφές των Ορθοδόξων με τον πάπα και τους άλλους μη Ορθοδόξους ηγέτες θρησκευτικών ομάδων, δίνουν αρνητική εντύπωση στους πιστούς, για το αμφίβολο ήθος των ομάδων αυτών και για τις ψευτο-υποσχέσεις κοσμικής αγάπης, ειρήνης κλπ, ενώ αυτό δεν είναι το πνεύμα του Ευαγγελίου, και γι'  αυτό ο κόσμος βλέπει παντού το αντίθετο: πολέμους, μίσος και υποκρισία. Και η παραθεώρηση των δογμάτων που είναι εμφανής κατά τις διαθρησκειακές και άλλες ανΟρθόδοξες συνάξεις είναι ολέθρια.

      Διότι ουδεμία ωφέλεια για τη σωτηρία μας υπάρχει, ακόμα και με καθαρότητα βίου, αν ακολουθούμε διεφθαρμένα δόγματα, όπως διδάσκει ο ιερός Χρυσόστομος, και αντιστρόφως: το να έχομε δόγματα υγιή όταν είναι ο βίος διεφθαρμένος: «Ουδέν γαρ όφελος βίου καθαρού δογμάτων διεφθαρμένων, ώσπερ ουν ουδέ τουναντίον, δογμάτων υγιών, εάν βίος ή διεφθαρμένος». (Ομιλία στο κατά Ιωάννην τ. 59, σ. 369).

          «Αγάπη Θείον ιδίωμα. Διότι και ο Θεός αγάπη εστί», λέει ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως, αλλά προσθέτει: «Η αγάπη διδάσκει την τήρηση των θείων νόμων. Η προς τον Θεόν αγάπη οδηγεί στην τήρηση των εντολών οι οποίες ανυψώνουν στη γνώση του Θεού. Αυτός που εδέχθη τον Θείον έρωτα, καταφρονεί μεν γενικώς όλα τα γήινα, καταπατεί δε όλες τις ηδονές του κόσμου»... (Στην ερμηνεία του Ευαγγελίου, σελ. 377).


        Αυτά ας τα πληροφορούνται οι "αγαπολόγοι" των συναντήσεων με τον πάπα, του οποίου η "ανοικτή εκκλησία" αγκαλιάζει όλες τις ομάδες των φιλόσαρκων, που επιμένουν να δικαιώνουν τον εαυτό τους μη θέλοντας να τηρήσουν τις εντολές του Χριστού. Μετά την εσπευσμένη αλλαγή του πάπα Βενέδικτου οι φωνές διαμαρτυρίας των παπικών επισκόπων στην Αμερική σταμάτησαν, αφήνοντας τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα να πανηγυρίζει υπέρ των πολυαγαπημένων του... LGBT... και βέβαια της φιλίας του με τον πάπα! Αλλά το μεγάλο Μπαμ που περιέχεται στο όνομα του τραγικού αυτού προέδρου δεν αργεί!!! Και επειδή θέλουν να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις ελευθερίες των πολιτών (κάρτες με τσιπ ή σφράγισμα στο σώμα κλπ) και τις Χριστιανικές φωνές που τους ελέγχουν, γι' αυτό θα δοθεί μια πολύ ισχυρή προειδοποίηση στην υπό ανάφλεξη περιοχή του Ευφράτη, όπως εξηγείται στο:  3 ΟΥΑΙ 

    Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πατριάρχης Κύριλλος, σε συλλείτουργο με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών στηνΑθήνα (2-6-2013), είχε αναφερθεί επίσημα στην σωτηρία πριν  400 χρόνια της Ορθόδοξης Ρωσίας από την παπική Δύση, και ειδικότερα τους Πολωνούς, που ήθελαν να εγκαταστήσουν στην Αγία Ρωσία Ρωμαιοκαθολικό Τσάρο, και ότι αυτό αποφεύχθηκε με τη μαρτυρική αντίσταση του τότε πατριάρχη Ερμογένη.
   
       Είναι προφανές επομένως ότι η Ρωσική Εκκλησία δέχθηκε τώρα μεγάλες πιέσεις από το Νεοταξικό κατεστημένο, για το χάλι του οποίου προειδοποιεί ο πρόεδρος Πούτιν, για να προχωρήσει σε κοινό ανακοινωθέν με τον "Αγιώτατο", όπως αποκαλείται, Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, λίγο καιρό πριν την Πανορθόδοξη Σύνοδο. Αυτό είναι "κακός οιωνός" για την στάση που θα κρατήσει σ' αυτήν, διότι ο πάπας είναι από τους ηγέτες της εωσφορικής παγκοσμιοποίησης ή «Νέας Τάξης», και δεν θα παύσει να πιέζει για υποταγή όλων σ' αυτόν και στα συμφέροντά του.
     
     Ελπίζομε η Ρωσική Εκκλησία να σταθεί στο ύψος της στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, έχοντας σαν θετικό στοιχείο την ευελιξία που έδειξε παλιότερα, όταν μετά τις διαμαρτυρίες πολλών Ορθοδόξων και των Αγιορειτών Μοναχών, ακυρώθηκε η απόφασή της να μεταδίδει τα θεία Μυστήρια στους παπικούς...
      

ΠΗΓΗ : http://www.imdleo.gr/htm/anortho.htm#moscow-pope



Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
Παναγία Αρβανίτισσα 
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός

Δεν υπάρχουν σχόλια: