Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο πειρασμός «ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ» Μετά την μεγάλη χαρά του Θριάμβου της Ορθοδοξίας

Sycophancy

Μετά την μεγάλη χαρά του Θριάμβου της Ορθοδοξίας,
ακολούθησε ο πειρασμός «ΤΗΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ»

Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής.
Ιερά Σκήτη Κουτλουμουσίου.
09/03/2016 Των Αγίων 40 – Μαρτύρων εν Σεβαστεία

Από προσωπική πείρα αλλά κυρίως από την ανυπολόγιστην πείρα των πατέρων της Εκκλησίας μας, γνώριζα τι ακολουθεί μια μεγάλης χαράς ή τι έπεται μιας μεγάλης θλίψεως.

Γνώριζα, αλλά λόγο της μεγάλης μου χαράς των Θείων δώρων και των συγκινήσεων του «οδοιπορικού του Θριάμβου», το είχα ξεχάσει.

Γνώριζα δηλαδή, ότι μετά από μια μεγάλη χαρά, επιτρέπει ο Κύριος να έρθει η δοκιμασία, για να επιστρέψουν τα πόδια μας στην γη και να έχουμε όφελος πνευματικό ή μετά από μια θλίψη, μάς σχεδιάζει ο Πανάγαθος, μια χαροποιό έξοδο από αυτήν, για να έχουμε κουράγιο να συνεχίσουμε τον αγώνα.

Στην προσωπική μου εμπειρία ο πειρασμός ήρθε με την μορφή «Συκοφαντίας». Δεν την σχεδίασε ο Θεός ημών αλλά την επέτρεψε. Εξομολογητικά σας λέγω αδελφοί μου ότι μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό, είναι η πρώτη Συκοφαντία που την δέχτηκα με χαρά στο όνομα του Ιησού Χριστού μας. Όλες τις προηγούμενες τις είχα ακούσει, με πολύ θυμό και κουράστηκα να βάλω τους συκοφάντες μου στην προσευχή. Όμως έτσι έγινε και ο Κύριος νίκησε και χαροποιήθηκε.

Μερικές εξηγήσεις πριν σας αποκαλύψω την συκοφαντία.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΟΧΙ στην Ισλαμοποίηση και την μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο Hot Spot

Κατόπιν εντολής του Γέροντος Νεκταρίου του Αγιορείτου ο οποίος είναι πάντοτε ευαίσθητος στα Εθνικά θέματα, αναστέλλεται η προγραμματιστίσα για σήμερα το βράδυ και ώρα 20:00μμ ανάρτηση με θέμα "Η συκοφαντία σε βάρος του Γέροντος " και στην θέση της αναρτάτε "Το κάλεσμα εθνικής αντίστασης"


Η σοβαρότης τους κεντρικού ομιλητή Τουρκολόγου Κυρίου Νικολάου Χειλαδάκη και η πολύ μεγάλη σοβαρότης του θέματος "¨Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες", πρέπει να μας κινήσουν το πατριωτικό μας συναίσθημα και να βρεθούμε όλοι εκεί. Το οφείλουμε στην Πατρίδα μας, στους Ήρωες προγόνους μας και στους Αγίους μας.


Το κείμενο της "Συκοφαντίας" του Γέροντος θα αναρτηθεί την πέμπτη 24/03/2016 και ώρα 20:00μμ.

Ο Θεός μεθ ημών






Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
Παναγία Αρβανίτισσα 
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός


Αγιορείτης 

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΕΛΛΑΣ - ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ - ΑΡΙΖΟΝΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ - ΕΛΛΑΣ 2015


 Ο Θρίαμβος της Ορθοδοξίας συνεχίζεται

Νέο οδοιπορικό κηρυγμάτων το 2015


Ιερό κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
17/02/2016
Θεοδώρου Τύρωνως


Εις το όνομα του πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
Αμήν.

Ευχαριστώ τον τριαδικό Θεό ημών που μας ενώνει και πάλι διαδικτυακά, για να γίνετε και εσείς κοινωνοί των γεγονότων που η Αγία Τριάς ευλόγησε από την αρχή, για να πραγματοποιηθούν στο οδοιπορικό κηρυγμάτων του 2015!


Προβλήματα υγείας πριν την αναχώρηση από την Ελλάδα


Αισθανόμουν την πανίσχυρο δεξιά του Θεού μας να μου δίνει δύναμη και ήταν σ’ αυτό το οδοιπορικό που την είχα περισσότερο ανάγκη. Τα προβλήματα της υγείας μου λόγω της Αμυλοείδωσης έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσαν να κάνουν το οδοιπορικό μου μη πραγματοποιήσιμο ή να το διακόψουν. Η θερμή μου προαίρεση όμως δεν υπεστάλη και σ’ αυτήν την θερμή προαίρεση, προσετέθη η Δύναμης και η Σοφία του Υψίστου, για να γίνουν όλα ωραία, ωφέλημα, χαρούμενα και αποκαλυπτικά.

            Ζητώ, από τώρα από την αρχή την επιείκειά σας για τις αναφορές μου (μόνο τις πιο σοβαρές) στο θέμα της υγείας μου. Θα αναφερθώ σ’ αυτές μόνο για να γνωρίζετε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς.

            Το εισιτήριο για την Στουτγάρδη είχε κλείσει για την Τρίτη 20/01/2015. Δύο ημέρες πριν 18/01, ευρίσκομαι στην καλύβη μου και λίγο πριν της πέντε το πρωί, ετοιμάζομαι να πάω στο Κυριακό της Ιεράς σκήτης του Αγίου Παντελεήμωνος Κουτλουμουσίου για την Κυριακάτικη ακολουθία.

            Λίγο πριν την αναχώρηση μου από την καλύβη μου, αισθάνομαι έναν οξύ πόνο αριστερά στο μέρος της καρδίας και αποφασίζω να πάρω ένα χαπάκι (διασταλτικό) LoPresor για να μου ανακουφίσει τον πόνο. Ο πόνος όντως ανακουφίστηκε αλλά το χάπι αυτό μου μείωσε και την είδη χαμηλή πίεση του αίματος. Έτσι ξεκινώντας για το Κυριακό, εκεί μπροστά στην καλύβη του Γέρο Άνθιμου, έχασα τις αισθήσεις μου και βρέθηκα για πρώτη φορά στην ζωή μου οριζόντιος, λιπόθυμος. Σε 20 με 30 δευτερόλεπτα επανήλθαν οι αισθήσεις. Πιάστηκα από τις πλαστικές σωλήνες του νερού που ήσαν στηριγμένες με σιδερένια βελόνια στην ξερολιθιά και σηκώθηκα. Στο Δικαίο που ήταν στο Κυριακό δεν είπα τίποτα. Διάβασα τον Τριαδικό κανόνα και συμμετείχα σε όλα στην ακολουθία χωρίς να έχω κανένα πρόβλημα. Πήρα θάρρος, δεν ήμουν δα και για πεθαμό. Την Δευτέρα βγήκα από το Άγιον Όρος και την Τρίτη νωρίς το πρωί ο πάντοτε αγαπητός εν Χριστό αδελφός Αθανάσιος με μετέφερε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» την Θεσσαλονίκης.

            Όταν μετά την ολοκλήρωση του οδοιπορικού, την επιστροφή μου στη Ελλάδα και την πρώτη μου νοσηλεία στο 424 – Στρατιωτικό νοσοκομείο το 2015, περιέγραψα το παραπάνω λιποθυμικό συμβάν σε μια καρδιολόγο του  - 424 - . Εύλογα αναρωτήθηκε « μα καλά, δεν ενδιαφερθήκατε για τον εαυτό σας;». Εδώ ταιριάζει να σας πω ότι οι Έλληνες της διασποράς είναι αξιαγάπητοι και αξιοσέβαστοι. Αξίζουν πολλές περισσότερες θυσίες.


Νέα θέματα στα κηρύγματα το 2015!

Με μια γρήγορα αναφορά στα θέματα κηρυγμάτων των δύο προηγούμενον ετών, τα θέματα με τα οποία απασχόλησα τις ακοές και τις καρδιές των Ελλήνων τον 2015, είναι τα εξής :

1)    Ανάλυση του αποσπάσματος προς Τιμόθεον Α! επιστολής (Κεφ. Στ’ στοίχοι 6 ~ 10 ) περί πλούτου.

2)    Περί του Θείου πλούτου της Ελληνικής γλώσσας.


3)    Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως «Από καταβολής κόσμου ο Θεός δημιούργησε το γένος των Ελλήνων για να γίνει διδάσκαλος της ανθρωπότητας».

Για του λόγου τω αληθές, παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Αγίου Νεκταρίου με τίτλο «Περί αθανασίας της ψυχής», από την σελίδα 80.

«Το Ελληνικό Έθνος έγινε ο δάσκαλος του κόσμου, που επιδεχόταν την σοφία. Αν κάποιος θελήσει να φιλοσοφήσει πάνω στην Ιστορία του Ελληνικού Έθνους θα ομολογήσει ότι το Ελληνικό Έθνος φάνηκε, ώστε με την φιλοσοφία να βοηθήσει και να συντελέσει στην εκπλήρωση της θείας βουλής για την αναμόρφωση και ανάπλαση του ανθρώπινου γένους. Γιατί όλη του η ζωή κατευθυνόταν προς αυτό το σκοπό».
Θαυμαστά όσα μας λέει ο θαυμάσιος και θείος Νεκτάριος. Και προσθέτω εγώ ο ανάξιος ότι η τελευταία μας διακονία στην ανθρωπότητα θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της λάμψης της ορθοδοξίας η οποία πλησιάζει ταχύτατα. Συμμετοχή σ’ αυτήν θα έχουν οι Έλληνες που ζουν με μετάνοια, εξομολόγηση και συμμετοχή στα ορθόδοξα μυστήρια. Μην καθυστερείτε Έλληνες, δεν θα προλάβετε. Χάσαμε πολλές δεκαετίες ασχολούμενοι με «τα παιδιά του Πειραιά», με το συρτάκι και το σουβλάκι, φτάνει πια. Μετά ακολούθησε και συνεχίζει η αποστασία της νέα εποχής, με τους υπερήφανους ομοφυλόφιλους να κάνουν πορείες και οι βουλή να ψηφίζει νόμους για την οικογενειακή τους συνύπαρξη

Η επίσημη Εκκλησία δια της σιγής της επευλογή και εβραιωμασόνοι πολιτικοί καλπάζουν στην ψήφιση νόμων που απομειώνουν την πατρίδα μας στην Ορθόδοξο πίστης και στην Εθνική συνοχή.

Τα κηρύγματα άρχισαν το πρώτο βράδυ της αφίξεως. Για τα κηρύγματα που ήσαν λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του Χρήστου, έμενα μαζί τους, όμως όταν τέλειωσαν αυτά μετακινήθηκα πρώτα προς το Ρέϊτιλιγκεν και μετά προς το Χάλιμμπρον. Μεγάλωσε έτσι αρκετά ο κύκλος των κηρυγμάτων μου


Κηρύγματα στην Στουτγάρδη το 2015

Στο αεροδρόμιο της παγωμένης Στουτγάρδης έφθασα νωρίς το πρωί της τρίτης 20/01/2015. Ισορροπία στην χαμηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος ήταν το ζεστό χαμόγελο του Χρήστου και το ανασηκωμένο του χέρι το οποίο κινούσε με ενθουσιασμό όταν με είδε.


Στους Έλληνες μετανάστες αυτής τις πόλεως ο Γέροντας Νεκτάριος κύρηξε τον λόγο του Θεού μας τα έτη 2013 2014 και 2015


            Στο σπίτι του οι αξιαγάπητοι γονείς του με υποδέχθησαν με ενθουσιασμό. Όλα συγυρισμένα,  καθαρά και ο παπαγάλος στο κλουβί του.



Στο Ρέϊτιλιγκεν

 Στο Ρέϊτιλιγκεν φιλοξενήθηκα με πολύ χαρά από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Καρούστα. Η καλή του σύζυγος Χριστίνα τα δύο παιδιά τους και η αξιοσέβαστη μητέρα του Κωνσταντίνου έγιναν θυσία προετοιμάζοντας το σπίτι τους για να υποδεχθούν τους νέους ακροατές των κηρυγμάτων μου, κάθε βράδυ επί τέσσερα συνεχή βράδια. Το πέμπτο κήρυγμα μου το είχαν προετοιμάσει να γίνει στον τοπικό σύλλογο των Ελλήνων του Ρέϊτιλιγκεν. Κατάμεστη η μεγάλη αίθουσα κυρίως με νέους ανθρώπους. Τους ενθουσίασε η θεματολογία του κηρύγματος και στο τέλος όλοι εκδήλωσαν την επιθυμία να φωτογραφηθούν εις ανάμνηση του κηρύγματος.

Τα κηρύγματα και στο Ρέϊτιλιγκεν ολοκληρώθηκαν χάριτι Θεού με μεγάλη επιτυχία.
Και τώρα ποιος θα με πήγαινε από το Ρέϊτιλιγκεν στο Χάλιμπρον που είναι τόσο μεγάλη η απόσταση; Στην θυσία αυτή υπεβλήθη με ενθουσιασμό ο εκ γενετής φιλότιμος Ρωμιός Ευστάθιος Μοσχίδης πρώτος εξάδελφος της κυρίας Παρθένας Παύλου. Πικράθηκε η οικογένεια του Κωνσταντίνου και της Χριστίνας που έφευγα και τους αποχωριζόμουν. Τους ευχαρίστησα από καρδίας, τους ασπάστηκα με αγάπη Χριστού και αναχωρήσαμε με τον Ευστάθιο για το Χάλιμπρον.

Η νέα κατάσταση της υγείας μου

Συγχωρήσατε με και επιτρέψτε πριν αρχίσω την περιγραφή των κηρυγμάτων μου στο Χάλιμμπρον, μια μικρή περιγραφή της κατάστασης της υγείας μου.

Όλη την εβδομάδα που έμεινα στο σπίτι του Κωνσταντίνου στο Ρέϊτιλιγκεν, είχε αρχίσει το πρόβλημα στης δύσπνοιας. Γ’ αυτό δεν μπορούσα να αναπαυθώ οριζόντια στο κρεβάτι το βράδυ αλλά έβαζα μαξιλάρια στην πλάτη του κρεβατιού και προσπαθούσα να κοιμηθώ σχεδόν καθιστός. Περιέγραψα την κατάσταση μου στην Χριστίνα και εκείνη ενδιαφέρθηκε και πήγε σε ένα Έλληνα παθολόγο της περιοχής και εκείνος της έδωσε ένα σπρέι για να με βοηθάει στην αναπνοή.

Με αυτό το σπρέι βοηθό θα έκανα σε λίγες ημέρες το υπερατλαντικό ταξίδι στην Νέα Υόρκη χωρίς καμία υποψία ότι λόγω της ανεπάρκειας του μυοκαρδίου, που μου είχε προκαλέσει η Αμηλωείδωση, το νερό στους πνεύμονες είχε ανέβει επικίνδυνα και ήμουν υποψήφιος για πνευμονικό οίδημα.

Όμως ότι αγνοούσα εγώ το γνώριζε ο Θεός, ο οποίος είχε ευλογήσει τις ενέργειες μου, γ’ αυτό και πήγα και γύρισα χάριτι Θεού και τώρα είμαι εδώ στο γραφείο μου και γράφω τα απομνημονεύματα του οδοιπορικού και θαυμάζω και δοξάζω τον Τριαδικό Θεό ημών.

Στο Χάλιμπρον

Το ταξίδι προς το Χάλιμπρον ήταν ευχάριστο. Ο Ευστάθιος ήταν προσεκτικός οδηγός και απέκτησε την εμπιστοσύνη μου. Τα CD εναλλάσσονταν με ομιλίες του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας και είχαμε αρκετό πνευματικό όφελος. Κατά διαστήματα σταματούσαμε τα CD για να παρατηρήσουμε την ωραία φύση που είχε χαρίσει ο Τριαδικός Θεός στην Γερμανία και να σχολιάσουμε.

Στο Χάλιμπρον με φιλοξένησε (για το τριήμερο της παραμονής μου εκεί με πολύ χαρά και ευγένεια η κυρία Ελευθερία Θεοδοσιάδου. Τα τρία κηρύγματα που είχαν προγραμματισθεί, στον τοπικό σύλλογο των Ελλήνων, στο σπίτι της κυρίας Γιαννούλας Δημοπούλου και στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ( ευχαριστίες πολλές οφείλω στον πατέρα Γεώργιο), ήταν πυκνά σε ακροατήριο, πολύωρα και αν κρίνω από τα σχόλια και τον τρόπο που με αποχαιρετούσαν μετά το τέλος του κηρύγματος, ήταν αποδοτικά. Άγγιζαν τις καρδούλες των Ελλήνων.

Κηρύγματα στο σπίτι της κυρίας Γιαννούλας Δημοπούλου. Έπρεπε να ανέβω 60 – σκαλοπάτια.

Το σπίτι της κυρίας Γιαννούλας Δημοπούλου κτισμένο επί Χίτλερ πριν τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, ήταν στον 4° όροφο και βεβαίως χωρίς ανελκυστήρα. Ο υπογράφων, για να κηρύξει τον λόγο του θεού, έπρεπε να ανέβει 60 σκαλοπάτια. Μεγάλη η καρδιακή μου ανεπάρκεια αλλά μεγαλύτερη η βοήθεια του Κυρίου μας. Οι Χριστιανοί ανθρωπίνως είχαν κάνει το καλύτερο. Σε κάθε κεφαλόσκαλο  είχαν τοποθετήσει μια πλαστική καρέκλα με μαξιλαράκι και εκεί καθόμουν λίγα λεπτά να ξεκουραστώ και να συνεχίσω έως το άλλο κεφαλόσκαλο. Έτσι σιγά σιγά, χάριτι Θεού έφθασα στην κορυφή. Ανταμείφθηκα όμως, γιατί εκεί αντίκρισα ένα ευρύχωρο και κατάμεστο σαλόνι από Χριστιανούς με χαμογελαστά πρόσωπα να με καλωσορίζουν και να μου εύχονται περαστικά.  Αμήν. Το κήρυγμα μαζί με τις ερωτήσεις που έγιναν μετά τις εισηγήσεις των θεμάτων διήρκησε περί τις 4 ώρες.

Κήρυγμα στον Ι. Ν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Το κήρυγμα στον Ι. Ν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης είχε συμφωνηθεί με τον πατέρα Γεώργιο να αρχίσει περί της 14:00μμ., μετά το πέρας της Θείας Λειτουργείας η οποία αρχίζει στις 11:00πμ.

Το κήρυγμα αυτό βιντεοσκοπήθηκε και είναι αναρτημένο στο ομώνυμο με τον συγγραφέα blog. (ΛΙΝΚ)

Άρχισα την ομιλία μου όντως στις 14:00μμ και κανείς δεν περίμενε ότι θα είχε διάρκεια περισσότερη των 4 ωρών. Όμως έτσι έγινε. Βλέποντας ότι ο όγκος των ακροατών μου δεν μειώνετε παρά ελάχιστα, συνέχιζα να κηρύττω και μετά τις 18:00μμ. Πλησίαζε 18:30μμ. όταν ένας Έλληνας μου ανακοίνωσε ότι ο Πατήρ Γεώργιος ( απουσίαζε εκείνη την στιγμή ), είχε παραχωρήσει τον Ι.Ν στους Σέρβους για να κάνουν βάπτιση.

Αγνοούσα την συνεννόηση. Δεν έπρεπε να καθυστερήσω περισσότερο το μυστήριο. Ενημέρωσα τους Έλληνες και αμέσως είπα το «Δι’ ευχών». Όμως οι Έλληνες δεν είχαν χορτάσει. Ήθελαν να ακούσουν και άλλο για την ορθόδοξη πίστη και την Ελλάδα. Τι σκαρφίστηκαν λοιπόν.


Κωνσταντίνος και Ελένη


Εκπληκτικοί και αξιαγάπητοι οι Έλληνες όπου Γης
           
Πρέπει να σας κάνω μερικές σύντομες περιγραφές για να σας κοινωνήσω με το θέμα.

Λόγω του ψυχρού κλίματος της Γερμανίας ο Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  έχει διπλή κεντρική είσοδο. Ανοίγει ο Χριστιανός την πρώτη είσοδο, μπαίνει σε έναν χώρο αρκετά ευρύχωρο 5 Χ 6 μέτρα περίπου και αφού κλείσει η πρώτη πόρτα, ανοίγει την δεύτερη και μπαίνει στην κυρίως αίθουσα του Ι. Ν.. Σημειώστε ότι ο χώρος αυτός μεταξύ των δύο θυρών δεν είναι θερμαινόμενος. Τι αποφάσισαν λοιπόν οι Έλληνες. Παρέμεινα όλοι σ’ αυτόν των χώρο ( ο ένας κολλητά με τον άλλον) και μου πρότειναν να συνεχίσω το κήρυγμα. Αν είναι δυνατόν να χαλούσα αυτήν την ουράνια διάθεση τους.

Συνέχισα το κήρυγμα με ερωτήσεις στο ενδιάμεσο για περισσότερο από μισή ώρα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες «λαμπάδες αναμμένες» άκουγαν με μεγάλη προσοχή και ευλάβεια. Νέα παιδιά, κάτω των 50 ετών, δεν έφευγε κανείς να πάει στο σπίτι του, από όπου έπρεπε να είχα ξεκινήσει από της 10:00 ή 10:30πμ και η ώρα πλησίαζε 19:30μμ.

Όσο εκείνοι κρύωναν αλλά δεν αποχωρούσαν τόσο πιο δυνατά  τους αγαπούσα και ευχόμουν και συνεχίζω να εύχομαι και τώρα. «Ιησού Χριστέ, φίλε μου γλυκέ οδήγησε τα παιδιά σου σε ειλικρινή και μακροχρόνιο μετάνοια και κατάταξε τους στο παράδεισο». Ευχαριστώ. Όταν απεφάνθησα να πω για δεύτερη φορά το «Δι’ ευχών», άρχισαν οι ερωτήσεις «Πάτερ εξομολογείτε;». Τους εξήγησα ότι ήμουν «Μοναχός» και ότι οι Μοναχοί δεν έχουν αυτό το οφίκιο. Έτσι , με χαιρέτησαν με σεβασμό και ο καθένας πήρε την κατεύθυνση προς το παρκαρισμένο αυτοκίνητο του και από εκεί προς το ζεστό του σπίτι. Πάντοτε ζεστά να είναι τα σπίτια σας αδελφοί μου. Μεγάλη χαρά μου δώσατε!!! Ο Θεός να ανταποδώσει.

Το διακόνημα της επιστροφής μου στο σπίτι της οικογένειας Παύλου στο Βάλιμντορφ επωμίσθηκε η πάντοτε ευγενική κυρία Ελευθερία Θεοδοσιάδου. Ο Θεός να ευλογεί την οικογένεια σας αδελφοί μου.

Είχα κανονίσει να έχω μια ημέρα ελεύθερη κηρυγμάτων για ξεκούραση πριν αναχωρήσω για τους άλλους αγαπημένους Έλληνες της Νέας Υόρκης.

Κηρύγματα στην Νέα Υόρκη το 2015 (03/02/2015 – 19/02/2015)

            Δόξα τω Θεό, το ταξίδι από Γερμανία προς Νέα Υόρκη ήταν ήσυχο και ξεκούραστο. Η δύσπνοια δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα, μόνο μια ή δύο φορές χρησιμοποίησα το σπρέι που μου έχει εφοδιάσει η Χριστίνα στο Ρείτλιγκεν.

            Στο αεροδρόμιο Kένεντη με υποδέχθηκε ο φίλος μου Στυλιανός με χαρά. Η Νέα Υόρκη ήταν κουκουλωμένη όπως και πέρυσι στον παγετώνα της. Η δρόμοι ήταν καθαροί, άλλα δεξιά και αριστερά υπήρχαν τεράστιοι όγκοι χιονιού.

Στους Έλληνες της διασποράς της Νέας Υόρκης ο Γέροντας Νεκτάριος κύρηξε τον λόγο του Θεού τα έτοι 2014 και 2015 και ανάπαυσε τις καρδιές αυτών



            Το σπίτι του Στέλιου είναι κοντά στο αεροδρόμιο και πολύ γρήγορα βρεθήκαμε να μας υποδέχονται θερμά η σύζυγος και η κόρη του Στέλιου στο ζεστό οικογενειακό περιβάλλον.

            Στην Νέα Υόρκη παρέμεινα δύο εβδομάδες και επειδή δεν ήθελα να ταλαιπωρώ τον Στέλιο να με πηγαίνει κάθε μέρα μεγάλες αποστάσεις στα σπίτια των Ελλήνων που θα έκανα τα κηρύγματα, κανονίσαμε να διανυκτερεύω σε σπίτια Ελλήνων στη περιοχή που θα έκανα δύο η τρία κηρύγματα και μετά σε άλλη περιοχή. Έτσι, έκανα δύο διανυκτερεύσεις στο σπίτι της κυρίας Αικατερίνης Αθηναίου στο Μαυχάσετ, όπου μου είχαν προγραμματίσει κηρύγματα για μεσημέρι και βράδυ και μετά την έξοδο μου από τα Κουίν χοσπιταλ μετακινήθηκα αστραπιαία από την κυρία Αγγελική Κοντολιός στο Μπρουκλιν όπου το βράδυ όπως σας περιγράφω στο οδοιπορικό του 2013, κήρυξα στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου.

Κήρυγμα στο Μπρουκλιν ,με μια απίθανη έκπληξη

            Ο κύριος Βασίλειος Κοντολιός και η καλή του σύζυγος Αγγελική με φιλοξένησαν με χαρά στο σπίτι τους και μου προγραμμάτισαν κήρυγμα στο εστιατόριο του κυρίου Κοντολιού στο κέντρο του Μπρουκλιν, στα μέλη του συλλόγου των Χίο - πολιτών της πόλεως (ΛΙΝΚ).

            Μια πτέρυγα του μεγάλου εστιατορίου είχε κενωθεί από πελάτες και εκεί έγινε το κήρυγμα.

Στο κήρυγμα μου, στους Χίο - πολίτες αδελφούς με περίμενε μια πρωτόγνωρη έκπληξη, την οποία επιτρέψτε μου να σας περιγράψω.
            Πριν αρχίσει το κήρυγμα με πλησίασε με συστολή, μια Αμερικανής , υπάλληλος του εστιατορίου περί τα 2 μέτρα ύψος, (ένα πολύ δυνατό πλάσμα του Θεού) και μου είπε : «Πάτερ αισθάνομαι την επιθυμία να σας αγκαλιάσω, μου επιτρέπεται;» Με την άδεια και προστασία του Αγίου Πνεύματος, της επέτρεψα. Με αγκάλιασε πολύ σφικτά και επ’ αρκετών και επειδή το ύψος της είχε μεγάλη διαφορά από το δικό μου, αισθάνθηκα τις μύτες των παπουτσιών μου να ξεκολλούν από την γη. Με κράτησε αιωρούμενο εκεί όσο να ευχαριστηθεί και μετά με άφησε στη γη. Με ευχαρίστησε με σεβασμό και απομακρύνθηκε για να συνεχίσει την εργασίας της. Πριν απομακρυνθεί, διέκρινα ότι τα μάτια της ήταν βουρκωμένα.

            Σε ευχαριστώ Θεέ μου που έκανες στο πλάσμα σου το μεγάλο δώρο που επιθυμούσε. Σε παρακαλώ οδήγησε την σε ειλικρινή και μακροχρόνιο μετάνοια και πάρτην στο παράδεισο. Ευχαριστώ, ο ανάξιος Νεκτάριος μοναχός.

Επιστροφή στο σπίτι του Στέλιου στο Ριτσμαν Χιλ

Για τα κηρύγματα που ήταν κοντά στο σπίτι του Στέλιου με πήγαινε ο ίδιος ή η καλή του σύζυγος Ευγενία. Έτσι, με πολύ χαρά μας υποδέχθηκαν η κυρία Καλλιόπη Πούλιου στο Μπαισαιντ ο κύριος Ιωάννης Παραβόλας στο Λιτλ – Ντκ και ο κύριος Μιχάλης Βενέτης στο Φλασινκ, καταγόμενος από το Νεοχώρι Χίου παρακαλώ! Θα επανέλθω στο κήρυγμα στο σπίτι του κυρίου Βενέτη.

            Σε όλα τα σπίτια αυτών τον αξιαγάπητων Ελλήνων και Ελληνίδων όπως και στο Μπρουκλιν, μετά τα κηρύγματα παρεντίθεντο πλουσιότατα γεύματα για όλους τους Χριστιανούς. Κρατήστε αγαπητοί και πεφιλημένοι μου Έλληνες αυτήν την πολύτιμη αρετή της αγάπης που εκδηλώνετε  δια της φιλοξενίας ως εθνική αρετή και εγώ εύχομαι και θα εύχομαι η Αγία Τριάς να επισκεφθεί και φιλοξενηθεί στα σπίτια σας.

Το κήρυγμα στο σπίτι του κύριου Μ. Βενέτη

Δύο λόγια για το κήρυγμα στο σπίτι του Χιοπολίτη κυρίου Μιχάλη Βενέτη.

            Στο κήρυγμα αυτό, έκανα μια αρκετά εκτεταμένη αναφορά στην Παναγία την Αρβανίτισσα της Χίου. Χιοπολίτης γαρ ο κύριος Βενέτης και η ευγενέστατη σύζυγος του Ειρήνη.

            Περιέγραψα την θαυμαστή εύρεση της αχειροποιήτου Αγίας εικόνας της Παναγίας της Νεαμονήτισσας (όπως αποκαλείται τώρα και ευρίσκεται στο Ιερό Τέμπλο  της Ιεράς Νέας Μονής  της Χίου ), από τους τρεις ασκητάς του προβάτιου όρους Ιωσήφ, Νικήτου και Ιωάννη κατά το 1037μ.χ. Από το θαυμαστό αυτό γεγονός και μετά κατά το 1042μ.χ αρχίζει η ανέγερση από Αρβανίτες πετράδες της Ι. Νέας Μονής κατά την παραγγελία της Παναγίας μας στου τρεις ασκητάς. Σ’ αυτούς τους πετράδες και στους απογόνους τους, αρχίζει να εμφανίζεται η Παναγίας μας ενδεδυμένη με ενδυμασία Αρβανίτισσας μητέρας, εξού και παναγία Αρβανίτισσα.


Αχειροποίητος εικών της Παναγίας της Νεαμονήτισσας στην Χίο


           
Μόλις ολοκλήρωσα αυτό το ιστορικό, ο κύριος Βενέτης μου έδειξε στο τοίχο ψηλά, πίσω από την θέση που καθόμουν αντίγραφο  της εικόνας της Παναγίας της Νεαμονήτισσας. Ασπάσθηκα συγκινημένος την αγία εικόνα της και κατάλαβα ότι όλα γίνονται ευλογημένα υπό την σκέπη της. «Παναγίααγάπης πρόσωπο και Συναξάρι Παναγίας Αρβανίτισσας».

Ο Γέροντας Νεκτάριος με τον Κύριο Μιχάλη και την Κυρία Ειρήνη Βενέτη. Προσέξτε ότι ο τίμιος Σταυρός είναι εμφανείς στο στήθος της Χριστιανής μητέρας και γιαγιάς


Το κήρυγμα στο σπίτι του κύριου Ιωάννη Παραβόλα.

«Πάτερ μας φυτεύσατε τον Χριστό στην καρδιά μας»

«Πάτερ δεν είπατε να είμαστε μια αγκαλιά μεταξύ μας οι Έλληνες και μια αγκαλιά με τον Χριστό ;»

            Άλλη μια οικογένεια Ρωμιών στην Αμερική. Καλός και υπομονετικός με την καλή του σύζυγο κυρία Λουΐζα ο κυρ Γιάννης, η οποία πάσχει από εγκεφαλικό εδώ και 35 χρόνια. Εργολάβος οικοδομών στο επάγγελμα, δεν χάνουν ευκαιρία μαζί με τον Στέλιο τον παιδικό μου φίλο και άλλους Χριστιανούς της Νέας Υόρκης να πηγαίνουν στα Ορθόδοξα Μοναστήρια της ευρύτερης περιοχής για να επισκευάσουν και ανακαινίσουν κτηριακές βλάβες, αλλά και να ανακαινιστούν και οι ίδιοι πνευματικά από την χάρη του Θεού που κατοικεί σ’ αυτά τα Ιερά καθιδρύματα.

            Ο κύριος Παραβόλας με τα παιδιά του ετοίμασαν ένα ωραιότατο έμψυχο πνευματικό περιβάλλον με φίλους στους οποίους αναπαύεται το Πνεύμα  του Θεού καθώς και μια πλουσιότατη τράπεζα εδεσμάτων.

            Τα κηρύγματα ετίμησαν με την παρουσία τους το ζεύγος του κυρίου Μιχαήλ Βενέτη και κυρίας Ειρήνης στο σπίτι των οποίων είχα κηρύξει το προηγούμενο μεσημέρι. Εκεί ήταν και η κυρία Ευγενία η σύζυγος του Στέλιου η οποία μας περιέγραψε την θαυμαστή προστασία της Παναγίας της Αρβανιτίσσης στην κόρη της Στεφανία. Θα σας την περιγράψω περί το τέλος του οδοιπορικού μαζί με το ποίημα της γιαγιάς Θεανώς Ριμενίδου.

            Το κήρυγμα και εδώ ήταν πολύωρο και πήγε με την χάρη του Αγίου Πνεύματος πάρα πολύ καλά.

            Η θεματολογία του κηρύγματος που και αυτή ήταν δοσμένη από πάνω, ενθουσίασε τους ακροατές και επειδή πάντοτε με ενδιαφέρει η ηθική συνοχή των Ελλήνων, πνευματική και αισθητή, σε μια αποστροφή του κηρύγματος είπα «πρέπει εμείς οι Έλληνες να είμαστε μια αγκαλιά μεταξύ μας και μια αγκαλιά με τον Θεό μας τον Χριστό μας».

            Στο τέλος του κηρύγματος μια μητέρα Ρωμιά, η καλή σύζυγος ιατρού παθολόγου στον Κουιν Χοσπιταλ, ο οποίος συχνά ερχόταν στην καρδιολογική κλινική όπου νοσηλευόμουν για να μάθει για την υγεία μου και να με παρηγορήσει, με πλησιάσε και μου είπε «Πάτερ δεν μας είπατε να είμαστε μια αγκαλιά όλοι οι Έλληνες και μια αγκαλιά με τον Χριστό; Έλα λοιπόν να σε αγκαλιάσω». Με αφόπλισε και με αιφνιδίασε η καλή μας Ρωμιά. Στάθηκα ακίνητος, με αγκάλιασε δυνατά και το ευχαριστήθηκε και εκείνη και εγώ. Εύχομαι, τώρα να έχει είδη αγκαλιάσει τον Χριστό καθώς όλοι οι Έλληνες της διασποράς και του εθνικού κέντρου. Μόνος ο Ιησούς Χριστός μας αγαπάει με πραγματική υποστατική αγάπη, όλοι οι άλλοι πολιτικοί και υγεσία της Εκκλησίας, μας πρόδωσαν. Ο Χριστός σώζει.

            Η μια έκπληξη ακολούθησε την άλλη. Μια άλλη Ρωμιά, η κυρία Κωνσταντίνα από την Κρήτη, αναστενάζοντας από συγκίνηση μου είπε «Ευχαριστούμε Πάτερ μας φυτεύσατε τον Χριστό στην καρδιά μας». Απάντησα «Το Πνεύμα το Άγιο σοφίζει, Σ’ αυτό η δόξα και η τιμή και η προσκύνηση. Αμήν» .

            Με όρεξη άρχισε η κατανάλωση των πλουσίων εδεσμάτων που είχε ετοιμάσει ο κυρ Γιάννης ο Παραβόλας.

Τον ευχαριστούμε και τω θεώ Δόξα!!!

            Τα κηρύγματα στα σπίτια των οικογενειών των Κυρίων Πούλιου και Αθηναίου είχαν την ίδια απόδοση. Οι ευχές των Ελλήνων για να συναντηθούμε και πάλι με ακολουθούσαν μετά από κάθε αποχαιρετισμό. Ελπίζω οι φωτογραφίες από όλα τα κηρύγματα να φθάσουν εγκαίρως και πριν την ανάρτηση του κειμένου, για να τις απολαύσετε.

Η παναίρεση του οικουμενισμού

Πριν κλείσω το οδοιπορικό μου στην Νέα Υόρκη επιτρέψατε μου δύο λόγια για το δεκάλεπτο κήρυγμα μου στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Παναγία Πορταίτισσα


            Εκεί πρωθιερέας και ηγούμενος της Ανδρώας Ιεράς μονής με το όνομα της Αγίας μας είναι ο Ιερομόναχος Γέροντας Ιερόθεος ο οποίος έχει κελί στην Ιβηρίτικη σκήτη του Αγίου Όρους. Είναι γνωστή η αλληλοεκτίμηση του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και η ταύτιση των στην κατεύθυνση της αιρέσεως του οικουμενισμού, όπως είναι γνωστό στο Άγιο όρος και η δική μου αντίθετη κατεύθυνση, την οποία ο  Γέροντας Ιερόθεος εγνώριζε και γ’ αυτό με ευγένεια αλλά και με κάποια αυστηρότητα μου είπε «Πάτερ Νεκτάριε εδώ είναι κέντρο Πατριαρχικό κοίταξε μην πεις τίποτε από τα αντικουμενίστηκα σου. Θα κάνεις μόνο ανάλυση του σημερινού Ευαγγελίου». Έκανα υπακοή. Άρχισα την ανάλυση και ενώ ήθελα μερικά λεπτά να ολοκληρώσω, άκουσα τον Πατέρα Ιερόθεο να μου λέει να τελειώνω.  Όσο και αν προσπάθησα να τελειώσω ομαλά την ομιλία μου, έγινε αντιληπτό από τους καλούς μας Έλληνες Ρωμιούς ότι διέκοψα βιαίως το κήρυγμα. Την στεναχώρια των Ελλήνων της διασποράς κατά της αιρέσεως του οικομενισμού την πήρα επάνω μου και την κουβαλώ όπου και αν πηγαίνω, ευχόμενος στον Θεό να μας απαλλάξει από αυτήν. Στον θέμα της παν αιρέσεως του οικουμενισμού θα επανέλθω σε άλλη ανάρτηση για να σας περιγράψω πως εξυφάνθει συκοφαντική κατηγορία σε βάρους μου από το Ιερατικό Οικουμενιστικό περιβάλλον της Γερμανίας.


Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντο




            Με τους Έλληνες της Νέα Υόρκης στην καρδιά μου, επέστρεψα στην Στουτγάρδη στις 19/02/2015, Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας γιατί εκεί με περίμεναν κάποιοι άλλοι αγαπημένοι που ήθελαν να ακούσουν την θεματολογία των κηρυγμάτων και τις εντυπώσεις μου από τους Έλληνες τις Αμερικής.

Συνέχεια κηρυγμάτων στην Στουτγάρδη 2015

Μετά την δεκαπενθήμερη παραμονή μου στην Νέα Υόρκη και την πνευματική μου φιλία με τους απίθανους Έλληνες, αφήνω τον καιρικό παγετώνα και έρχομαι στην λιγότερο παγωμένη Στουτγάρδη.

Μετά την ξεκούραση της πρώτης ημέρας, τα κηρύγματα που μου έχουν προγραμματίσει είναι το πρώτο σπίτι του κυρίου Κωνσταντίνου Μωισιάδη το δεύτερο στο σπίτι του κυρίου Κωνσταντίνου Κασάπη και το τρίτο στο Ελληνικό καφενείο του κυρίου Κώτα στην πόλη Σβέμπις_κμιν. όπου είναι και τόπος κατοικίας του καλού μας πατριώτη Ευστάθιου Μοσχίδη, στο σπίτι του οποίου διανυκτέρευσα και έτυχα θερμής περιποιήσεως  και από την ευγενική του σύζυγο Βασιλική και το καλότατο υιό τους Νικόλαο.

Και ενώ τελειώνει το οδοιπορικό και πρέπει να κλείσω και να ευχαριστήσω δεν μπορώ να το κάνω γιατί οφείλω. Οφείλω την θερμή μου αναφορά στην οικογένεια των κυρίου Κων/νου και Θεοδώρου Διαμαντίδη. Ανοίγουμε νέο κεφάλαιο λοιπόν, αποκαλυπτικό και εξαίσιο, ιστορικά και πνευματικά

Οικογένεια Κων/νου και Θεοδώρου Διαμαντίδη (Πατήρ και Υιός)

            Ο Κύριος Κων/νος Διαμαντίδης είναι πατήρ κατά σάρκα του κυρίου Θεοδώρου Διαμαντίδη, ο οποίος είναι ο ένας εκ των δύο νέων που συναντήθηκα στις 22/12/2011 στο λιμάνι της Ουρανούπολης ο αριστερός στην φωτογραφία εμφανιζόμενος.

            Στην οικογένεια του κυρίου Διαμαντίδη αφιέρωνα μια ημέρα από τα κηρύγματα μου , κάθε φορά που πήγαινα στην Στουτγάρδη. Γλυκύτατοι άνθρωποι όλοι τους. Ερχόταν ο Θεόδωρος και με έπαιρνε από το σπίτι όπου ευρισκόμουν και συνήθως βρισκόμουν στην οικογένεια του κυρίου Ι. Παύλου.

Καθόμουν μαζί τους όλη την ημέρα κήρυττα , έπλεκα κομποσκοίνι, τρώγαμε όλοι μαζί σε πλουσιότατη τράπεζα εδεσμάτων και αργά το βράδυ ο Θεόδωρος με επέστρεφε στο σπίτι του Χρίστου για να συνεχίσω από εκεί τα κηρύγματα των επόμενων ημερών.

Ο Γέρων Νεκτάριος με τον κ.Κωνσταντίνο Διαμαντίδη στο σπίτι του στην Στουτγάρδη τον Φεβρουάριο του 2015.



Με αυτή την ευλογημένη συνάντηση και γνωριμία με την οικογένεια εθερμάνθη η επιθυμία του κυρίου κ.Διαμαντίδη  να έρθει για προσκύνημα στο Άγιο Όρος. Αποδέχθηκα με χαρά την επιθυμία του κυρ Κώστα και τους υποδέχθηκα πατέρα και υιό στη καλύβι μου της Ζωδόχου πηγής τον Μάιο του 2014. Από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί φαίνονται οι μετακινήσεις μας σε διάφορα προσκυνήματα, αλλά και το πάρα πολύ ενδιαφέρον ιστορικά, πνευματικά και εθνικά, κείμενο που ακολουθεί, που για μένα, που ερευνώ το πολύ σοβαρό θέμα των Ελλήνων Αρβανιτών είναι μια αποκάλυψη από τον Τριαδικό Θεό για να με χαροποιήσει γιατί πολύ έχω πικραθεί, από τις αμέτρητες συκοφαντίες που έχουν σχεδιασθεί από τους εβραίωμασόνους εχθρούς του Χριστού μας και της Πατρίδας.

Ο Γέροντας Νεκτάριος και ο κ.θ Διαμαντίδης στην Ιερά σκήτη προφήτου Ηλία Αγίου Όρους.


Κ. Διαμαντίδης : «Πάτερ Νεκτάριε ότι ο Γρίβας Διγενής ήταν Αρβανίτης»


Καθόμαστε με τον κύριο Κ. Διαμαντίδη και τον Θεόδωρο στην  απλωταριά της καλύβης μου και θαυμάζουμε τις καταπράσινες πλαγιές των καραιώτικων βουνών όπου στην απέναντι από την καλύβη πλαγιά δεσπόζει το κελί του (Αγίου Παισίου του Αγιορείτου) η γνωστή σε όλους μας Παναγούδα.

Εκεί στην καλή ησυχία του περιβάλλοντος και με Κεντρικό πρόσωπο στην μνήμη μας τον Άγιο Παίσιο, ο κυρ Κώστας χωρίς να ερωτηθεί, μας αποκάλυψε ότι υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Κύπρο. Του απάντησα ότι βγάζω το συμπέρασμα από το επώνυμο του Στρατηγού Γρίβα, ότι ήταν Αρβανίτης. Ο κυρ Κώστας μου απαντάει ότι το ξέρει ο ίδιος ότι ο Στρατηγός ήταν Αρβανίτης στην καταγωγή.


 Ο Γέροντας Νεκτάριος και ο κ.Κωνσταντίνος Διαμαντίδης στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους.



Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Δεν περίμενα ότι ένας Πόντιος (ο κυρ Κώστας) ήξερε αυτή την λεπτομέρεια περί της καταγωγής του Στρατηγού. Τον ρώτησα. «Καλά πως το ξέρεις». Μου απαντά «όταν υπηρέτησα στην Κύπρο το 1967, ήμουν στο ιδιαίτερο γραφείο του Στρατηγού». Μια ημέρα με ρωτάει «Από που είσαι παιδί μου». Του απαντώ «Πόντιος είμαι Στρατηγέ». Ο Στρατηγός μου απαντά χωρίς να τον ρωτήσω «Εγώ είμαι Αρβανίτης στην καταγωγή, αλλά γεννημένος στην Κύπρο».

Κόντευα να τρελαθώ από την χαρά μου. Ευχαριστώ τον Θεό μου έως υπάρχω. Μου απέστειλε στην καλύβη μου το εκλεκτότερο σκεύος εκλογής του, να μου ανακοινώσει, μια ιστορική αλήθεια η οποία ενώνει το έθνος και η οποία αν συνεχίσουν να ερευνούν οι Κύπριοι πατριώτες που αγαπούν τον Χριστό και την υποστατική του αλήθεια εύκολα θα καταλήξουν στο συμπεράσμα ότι οι περισσότεροι ήρωες της Κυπριακής επαναστάσεως του 1955 υπό τον Στρατηγό Γρίβα, ήσαν Αρβανίτικης καταγωγής. Το υποστηρίζω αυτό, γιατί γνωρίζω πως αντέδρασαν οι Αρβανίτες κατά την εθνική παλιγγενεσία του 1821, όταν οι Κρήτες όρισαν αρχηγό της επαναστάσεως στην ανατολική Κρήτη τον Αρβανίτη συμπατριώτη μου από τα Κούντουρα (Μάνδρα) Αττικής, Νικόλαο Ρόκα Ζερβονικόλα όπως τον ονόμασαν οι κρήτες.

Οι Αρβανίτες Πατριώτες, κατέκλυσαν την Κρήτη, για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της προερχόμενοι από την Βόρειο Ήπειρο και όλα τα άλλα μέρη της Ελλάδας, μαζί με τους κουντουράκηδες και τους Δροσουλίτες (ΛΙΝΚ)

Στο θέμα της προσφοράς στην Κύπρο των Ελλήνων Αρβανιτών θα επανέλθω γιατί χάριτι Θεού έχω πλούσιο υλικό να αποδείξω την συμμετοχή τους στου αγώνες για την Εθνική της ανεξαρτησία προ αιώνων.

Ακολουθούν η φωτογραφία του Στρατηγού Γρίβα που βεβαιώνει την υποστατική αλήθεια του Χριστού μας και το αποκαλυπτικό κείμενο με την ομολογία του κυρίου Διαμαντίδη με την υπογραφή του. Ο γραφικός χαρακτήρας είναι του υιού, Θοδωρή.



Ο κ.Κωνσταντίνος Διαμαντίδης νέος στρατιώτης στην Κύπρο το 1967 αποδίδει την στρατιωτική τιμή στον Στρατηγό Γρίβα.






Το μεγάλο θαύμα της Παναγίας Αρβανιτίσσης στην Νέα Υόρκη το 2013




            Στο κήρυγμα μου, στο σπίτι του κυρίου Ιωάννου Παραβόλα στο Λιτλ Νεκ της Νέας Υόρκης το 2014, ευρίσκετο και ο παιδικός μου φίλος ο Λάκης ( Στυλιανός) καθώς και η σύζυγος του Ευγενία. Όταν ήρθε ο χρόνος να ενημερώσω τους Χριστιανούς μας για την Παναγία την Αρβανίτισσα, παρακάλεσα την κυρία Ευγενία να μας περιγράψει παρρησία το θαύμα που έκανε η Παναγία μας η Αρβανίτισσα στην κόρη της Στεφανία, θαύμα το οποίο μου είχε περιγράψει όταν ήμασταν σπίτι της.

            Κ.Ευγενία «Όταν το 2013 έγινε στο Κολοράντο ο μεγάλος καταστροφικός κατακλυσμός, μεγάλες καταιγίδες δέχθηκε και η Νέα Υόρκη. Εκείνο το απόγευμα της φοβερής καταιγίδας, η κόρη μου Στεφανία σχόλαγε από τα μαθήματα της στο Πανεπιστήμιο και πήρε το αυτοκίνητο της να έρθει στο σπίτι. Διαπίστωσε όμως ότι λόγω της ορμής του ύδατος στον δρόμο, το αυτοκίνητο πήγαινε εκεί που πήγαινε το νερό. Με πήρε τηλέφωνο το παιδί κατατρομαγμένο και με παρακάλεσε να κάνω προσευχή γιατί κινδυνεύει. Πήρα αμέσως το παρακλητικό κανόνας της Παναγίας της Αρβανιτίσσης, τον έβαλα στο στήθος μου και είπα "Παναγία μου Αρβανίτισσα δεν σε έχω παρακαλέσει για τίποτε έως τώρα, αλλά σε παρακαλώ τώρα, προστάτεψε το παιδί μου".

            Ώ των θαυμάσιων ενεργειών σου Υπεραγία Θεοτόκε αμέσως σταμάτησε η μεγάλη καταιγίδα. Άκουσα την Στεφανία στην άλλη άκρη του τηλεφώνου να μου λέει χαρούμενη ότι σταμάτησε η καταιγίδα. Ευχαριστήσαμε την Παναγία μας την Αρβανίτισσα και θα την ευχαριστούμε πάντα». Εγώ ευχαριστώ την κ.Ευγενία που μας έκανε μια τόσο παραστατική περιγραφή του θαύματος.


Το ποίημα της Γιαγιάς Θεανώς Ριμενίδου προς τον Γέροντα Νεκτάριο. Στουτγάρδη 21/02/2013


Καλώς μας ήρθες Γέροντα
να ζήσεις χίλια χρόνια
σαν τα πανύψηλα βουνά
που μένουνε αιώνια.

Και όσοι καθόμαστε εδώ
αράδα στην αράδα να
μας φιλάει η Παναγιά
και η Αγία Τριάδα.

Καλώς ανταμωθήκαμε όλα
τα αγαπημένα, από καιρό
χαρούμενα και καλοκαθισμένα

Ευχαριστώ από μέσω καρδίας

Γιαγιά Θεανώ



Τα μεγαλεία σου Ιησού Χριστέ μου ποιός μπορεί να τα διηγηθεί;

            Φθάνοντας το οδοιπορικό κηρυγμάτων μου στο τέλος του, τον Φεβρουάριο του 2015, θα περίμενε κανείς λογικά να κλείσει το μακροσκελές κείμενο περιγραφής των πεπραγμένων. Όμως ο Θεός ημών αποφάσισε να μην είναι έτσι.

            Η Υποστατική Αγάπη του Θεού μας, το Μεγαλείο του και η γενναιοδωρία του, ακολουθούν στην περιγραφή και αποδεικνύονται με το φωτογραφικό υλικό που παραθέτω.

            Οι δύο νέοι, ο Χρήστος και ο Θεόδωρος, όταν ήρθαν τον Δεκέμβριο του 2011 στο Άγιο Όρος για να προσκυνήσουν, έφεραν μαζί τους μυστικά και μια αίτηση στην Παναγίας μας την Αθωνίτισσα. «Παναγία μας σε παρακαλούμε στείλε μας μια καλή Χριστιανή ορθόδοξη νύφη να παντρευτούμε, να κάνουμε καλές οικογένειες για να είσαι εσύ και ο υιός σου και Θεός μας χαρούμενοι».

            Οι αιτήσεις των παιδιών απαντήθηκαν σύντομα. Ο Θεόδωρος προηγήθηκε στον γάμο του με την καλή του Μαρία και ο γάμος του Χρίστου ακολούθησε με την εκλεκτή της καρδιάς τους Αθανασία.



Τα παιδιά του Χριστού μας o Χρήστος και η Αθανασία προσέρχονται στο μυστήριο του γάμου τους.


Τα λευκά κεριά των δύο παιδιών ευχόμεθα να είναι αναμμένα ως ψυχές ζώσες πάρα πάρα πολά χρόνια.



Μετά το μυστήριο στην αίθουσα δεξιώσεων η χαρά χωρίς λόγια.





            Στην φωτογραφία στην οποία ο μπαμπάς Θοδωρής κρατά την κόρη του Άννα, φωτογραφίζει η μητέρα Μαρία.

                                       

Ο Γέρωντας Νεκτάριος με τον κ.Θεόδωρο Διαμαντίδη κρατόντας στην αγκαλιά του χαρούμενος την κόρη του Άννα.


            Ο Γάμος του Χρήστου και της Αθανασίας έγινε στον Ι.Ν Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Φοιερμπαχ της Στουτγάρδης τον Οκτώβριο του 2015.

Να ζήσετε και να ευτυχίσετε αδελφοί μας Χρήστο και Θεόδωρε. Να ζήσετε μαζί με τις καλές σας συζύγους και να γεράσετε μαζί, μακριά από νέο εποχήτικες ιδέες που διαλύουν τις ορθόδοξες οικογένειες. (Μείνετε πιστοί στην Ορθοδοξία μας και στην Πατρίδα μας).

Αμήν Γένοιτο.


Συμπέρασμα από το οδοιπορικό κηρυγμάτων τρία χρόνια 2013, 2014 και 2015 με τους Έλληνες της διασποράς


Οι Έλληνες της διασποράς αξίζουν να αγαπηθούν και εγώ χάριτι Θεού τους αγάπησα υποστατικά.

Της δικής μου αγάπης βεβαίως προηγείται η πρώτη υποστατική αγάπη του Χριστού μας.

Φύλαξε τα έρημα και εκδιωκόμενα παιδιά του ο κύριος, όσα από αυτά τον επικαλούνταν και εζήτουν την προστασία του.

Επειδή τα περισσότερα κηρύγματα μου έγιναν σε σπίτια Χριστιανών, μπόρεσα να γνωρίζω καλά την όντως Χριστιανική οικογένεια της διασποράς και να εκτιμήσω ότι οι γονείς δίδουν στα παιδιά τους ήθος και ύφος Ρωμαίικο, Χριστιανικό, Ορθόδοξο.

Οι ίδιοι οι γονείς μετά την νεότητα των, ως εννοώ ως νέος και γυναίκα , όταν παντρευτούν γίνονται γονείς δηλαδή πατέρας και μητέρα και όσο περνούν τα χρόνια αποδέχονται με φυσικότητα τον ρόλο του παππού και της γιαγιάς. Η φωτογραφία που ακολουθεί με τις τρεις Ελληνίδες Ρωμιές και τον Έλληνα στο βάθος, είναι εύγλωττοι της ποιότητας και της σεμνότητας που περιγράφω. Είναι Ελληνίδες και Έλληνες τις διασποράς.



Το σοβαρό ύφος, η ευπρέπεια της στάσεως του σώματος, η σοβαρότης με την οποία παρακολουθούν το κύρηγμα του Γέροντος Νεκταρίου και η σεμνότης είναι ένα πολύ καλό δείγμα της ποιότητας των Ελλήνων Ρωμιών της διασποράς.



Καμία σχέση και σύγκριση με την ποιότητα των Ελληνίδων και Ελλήνων του Εθνικού μας κέντρου όπου αμφότεροι στην ηλικία των γιαγιάδων και παππούδων  τρέχουν στα γυμναστήρια για να διατηρήσουν τις γραμμές του σώματος, αναζητώντας νεώτερους/ρες εραστές για να ικανοποιήσουν την ηδονή της ρεύσεως, μερικών δευτερολέπτων, απορρίπτοντας παντελώς την διαρκή πνευματική ηδονή, δωρεά του Θεού σε όσους τον αγαπούν και μετανοούν.

Με αυτά και με αυτά οι Έλληνες της διασποράς με την χάρη του Θεού Θάλλουν και οι Έλληνες της πατρίδας μας καταποντιζόμαστε διαρκώς. Σ’ αυτή την πτώση κύρια ευθύνη φέρει πρώτα η επίσημη Εκκλησία, καθαρά η Ιερά Σύνοδος που δεν κηρύττει μετάνοια μετά δακρύων γιατί είναι πιασμένη και μετά στην ευθύνη ακολουθεί η προδοτική Εβραίομασονική πολιτεία.

Στο κεφάλαιο «Η παναίρεση του οικουμενισμού» σας υποσχέθηκα να σας ενημερώσω περί της συκοφαντίας σε βάρος μου. Αυτό θα το κάνω μόλις είναι έτοιμο το κείμενο και θα σας συνδέσω με το παρών οδοιπορικό, για να είσθε ενημερωμένοι και προστατευμένοι από αυτή την φοβερή και επικίνδυνη αίρεση στην οποία δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όλοι οι Φαναριώτες αλλά και Μητροπολίτες της Ελλαδικής και της Κυπριακής Εκκλησίας.

Παραδίδουν την Ορθόδοξο Εκκλησία την «Νύμφη» του Χριστού μας στον ψευδοπροφήτη Πάπα. Πολύ μεγάλη η αποστασία των. Στώμεν καλώς!!!

Σας ζητώ συγνώμη αδελφοί μου για την ταλαιπωρία που σας προκάλεσα να διαβάσετε τα τόσο μεγάλα κείμενα του οδοιπορικού μου. Εύχομαι ο Πανάγαθος Ιησούς μας να σας ανταμείψει.

Ιησού Χριστέ, φίλε μου γλυκέ. Σε παρακαλώ ευλόγησε την ειλικρινή και μακροχρόνιο μετάνοια όλων των Ελλήνων και σώσε τους Έλληνες και την Ελλάδα

Σώσε μας Κύριε από την παναίρεση του οικουμενισμού.

Το οδοιπορικό του 2015 θα είναι αναρτημένο μέχρι και την Δευτέρα 21/03/2015 και ώρα 20:00μ.μ. Από την Δευτέρα και μετά θα αναρτηθεί η συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Γέροντος Νεκταρίου από τον Ιερατικό κύκλο της Γερμανίας.


Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
Παναγία Αρβανίτισσα 
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός

Αγιορείτης