Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν ταχέως στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΠΟΛΗ…

Στην Ελλάδα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις εκλογές και στην εφαρμογή των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων. Στην Τουρκία όλοι οι δρόμοι...


Στην Ελλάδα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις εκλογές και στην εφαρμογή των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων.

Στην Τουρκία όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις εκλογές του Νοεμβρίου και στο ξεκαθάρισμα του Κουρδικού.

Στην παγκόσμια γεωπολιτική ατζέντα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ΠΟΛΗ και στην αναδιάταξη των συνόρων αρχής γενομένης από την Ουκρανία μέχρι την Μέση Ανατολή.
Τον Τούρκο τον βάλανε να παίξει στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή και σήμερα αυτός κατάλαβε ότι δεν του δώσανε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά κομπάρσου… ακριβώς γιατί ο πρωταγωνιστής των ημερών μας είναι οι Κούρδοι και το Κουρδικό.

¨Η Αστυνομία και ο Στρατός της Τουρκίας συνεχίζουν να μαζεύουν πτώματα από τους δρόμους και πέριξ των στρατιωτικών μονάδων από τις επιθέσεις που συνεχίζουν να δέχονται από τους Κούρδους μαχητές ως απάντηση στους βομβαρδισμούς και στις επιχειρήσεις κατά του PKK στο Ιράκ και στη Συρία, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Οι νάρκες είναι ο μεγάλος φόβος των Τούρκων καθώς οι Κούρδοι φέρονται να έχουν τοποθετήσει χιλιάδες σε κομβικά σημεία περιοχών της Τουρκίας, όπως οδικούς άξονες, κοντά σε στρατιωτικές μονάδες και αστυνομικά φυλάκια, όπως και δημόσια κτίρια.

Οι επιχειρήσεις που μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει οι αρχές ασφαλείας της Άγκυρας για τη σύλληψη Κούρδων μαχητών μοιάζει σταγόνα στον ωκεανό, αφού κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, είτε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είτε σε επόμενο χρόνο οι Τούρκοι θρηνούν και άλλα θύματα.¨ pronews.gr10:18 31/08/2015

Ο ρόλος του Ερντογάν για τους Δυτικούς τελειώνει…
Γνωρίζουν ότι μετά τις εκλογές τους η Τουρκία μπορεί να γίνει μια πυριτιδαποθήκη από τα Βαλκάνια μέχρι την Μέση Ανατολή.
Μάλιστα λόγω των Παγκόσμιων ανακατατάξεων χρειάζονται επειγόντως ένα σταθερό σε απόψεις συνομιλητή και αυτόν τον βρήκαν στο πρόσωπο των Κούρδων.
Όμως για να εξυπηρετήσουν τον νέο συνομιλητή τους χρειάζονται επειγόντως μια ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΒΡΩΝ Ν2.

Ας θυμηθούμε γιατί η ιστορία ανακυκλώνεται επικίνδυνα.
¨Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920 στην πόλη Σεβρ (Sèvres) της Γαλλίας,

Με τη Συνθήκη των Σεβρών:

– H Οθωμανική Αυτοκρατορία έχανε τα τέσσερα πέμπτα των εδαφών της, στα οποία αναδύονταν ανεξάρτητα ή αυτόνομα κράτη και περιοχές που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποτίναζαν την οθωμανική κυριαρχία ή επικυριαρχία: Αίγυπτος, Αρμενία, Κουρδιστάν, Χετζάτζη, Συρία, Μεσοποταμία, Παλαιστίνη κ.ά.
Διασφαλιζόταν η ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου τα οποία κηρύσσονταν ανοχύρωτα.

– Προστατεύονταν τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

– Επί ευρωπαϊκού εδάφους η Τουρκία διατηρούσε μόνο την Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρά της, αλλά οι Σύμμαχοι διατηρούσαν και αυτοί το δικαίωμα να μεταβάλουν αυτό το καθεστώς κατά τη βούλησή τους σε περίπτωση που η Τουρκία δεν θα σεβόταν τους υπόλοιπους όρους της συνθήκης.

– Ρυθμίζονταν πλήθος άλλα θέματα, συνοριακά, πολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά, όλα σχεδόν εις βάρος της Τουρκίας. http://www.tovima.gr/10/08/2003 Ζενάκος Αυγουστίνος OI ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Σήμερα οι Δυτικοί θέλουν να διασφαλίσουν την σταθερότητα στο γεωπολιτικό υπογάστριο της Ρωσίας και μαζί και αυτά τα Στενά του Βοσπόρου για να εγκλωβίσουν την ναυτική πολεμική μηχανή των Ρώσων .
Με αυτό τον τρόπο θέλουν να καταστήσουν την Μαύρη Θάλασσα Λίμνη , να διασφαλίσουν την ελευθερία των κινήσεων τους ( ακόμα και στα ενεργειακά) σε ολόκληρη την Μεσόγειο και ταυτόχρονα να απαξιώσουν την Συμμαχία Αιγύπτου- Ρωσίας με το μεγάλο στρατιωτικό ατού της το στρατηγικό Σουέζ.

Η συγκυρία που λέγεται ανεξαρτησία των Κούρδων ενεργοποιήθηκε για να πυροδοτήσει όλη την ευρύτερη περιοχή.
Για να υπάρξει μια νέα συνθήκη Σεβρών κομμένη και ραμμένη σε μέτρα παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι πρόκειται να τρέξουν γύρω μας πολλά γεγονότα και μάλιστα τέτοια που θα αποδυναμώσουν δραματικά τον παράγοντα του νεοθωμανισμού στην Τουρκία.
Χαράζονται ενεργειακοί αγωγοί επί χάρτου και σε λίγο σβήνονται και να ξανα χαράσσονται.
Όλοι όμως περιμένουν την καινούργια Συνθήκη των Σεβρών για να έχουν ένα σταθερό σημείο αναφοράς.

Το τέρας που λέγεται Τουρκία μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ μπορεί να το κτυπήσει.
Και ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ φιγουράρει και στις στρατιωτικές σημαίες του Ρώσων.
Συγκεκριμένα γεγονότα στο Αιγαίο θα κατεβάσουν τους Ρώσους κυρίως στα Στενά για να διασφαλίσουν και αυτοί τα συμφέροντα τους… έλεγε ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης ¨οι Ρώσοι θα κατέβουν στα Στενά για τα δικά τους συμφέροντα¨

Τότε θα είναι μια ευκαιρία για τους Δυτικούς να εισηγηθούν μια νέα συνθήκη Σεβρών.
Τα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες έχουν επιταχυνθεί γιατί ο Δυτικο- Ευρωπαίος δεν πρέπει να παγώσει αυτόν τον χειμώνα, όταν μάλιστα η ενεργειακή κατανάλωση φτάνει στο αποκορύφωμα τα Χριστούγεννα και μετά.

Οι διαθέσεις των Ρώσων να ανοιγοκλείνουν την στρόφιγγα παροχής του Φυσικού Αερίου προς αυτούς ποικίλλουν και μπορεί να είναι απρόβλεπτες
Τελικά όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη και φυσικά ο καθένας το βλέπει από την δική του σκοπιά.

Από άλλη θέαση ενεργούν οι Δυτικοί, από άλλη θέαση θα ενεργήσουν οι Ρώσοι και οι Έλληνες στο τέλος δίχως να το περιμένουν θα πάρουν ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ.
Και για να προσανατολιζόμαστε..

Η Κωνσταντινούπολη από ψηλά…ΚΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΉ ΧΡΟΝΙΑ που μπορεί να αποδειχτεί και ΙΣΤΟΡΙΚΗ
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΠΗΓΗ


Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Τους Ποιμένες μας, τους θέλουμε καθαρόαιμους Ορθοδόξους και όχι προτεσταντίζοντες και κρυπτοπαπικούς.

Γράφει ο Φώτης Μιχαήλ, ιατρός

Αναρωτιέμαι πολλές φορές, ποια είναι η στάση, που οφείλει να κρατήσει ένας Ρωμηός, σε περιπτώσεις,  που η ουσία της Πίστεώς μας προσβάλλεται από κάποιους ανθρώπους, και μάλιστα από ’’έγκριτους’’ καθηγητές των λεγόμενων θεολογικών μας σχολών ή ακόμα και από γνωστούς ’’προβεβλημένους’’ Ιεράρχες;

Ή αλλιώς, μέχρι ποιο σημείο έχει το δικαίωμα ένας Ορθόδοξος Χριστιανός, εν ονόματι τάχα του δυτικόφερτου κώδικα καλής συμπεριφοράς, να σιωπά και να μην υπερασπίζεται-ομολογεί την Πίστη των Πατέρων του, όταν αυτή η Πίστις περιφρονείται από κάποιους επιτήδειους και -το χειρότερο- παραχαράσσεται και αλλοιώνεται; 

Μερικοί θα σπεύσουν να πουν, ότι σ’ εμάς τους Χριστιανούς δεν πρέπουν οι αντεγκλήσεις και ότι, πάνω απ’ όλα, μπαίνει η αγάπη.

Ναι, όντως, η αγάπη είναι ο πυρήνας της Διδασκαλίας του Κυρίου μας, αλλά για ποια αγάπη μιλάμε; Εκείνη που συμβιβάζεται με το ψεύδος ή εκείνη που αληθεύει; Εκείνη που διολισθαίνει προς την αίρεση ή εκείνη που διδάσκει ανόθευτη την Αλήθεια; 

Όταν ο Ορθόδοξος Χριστιανός –λαϊκός ή ιερωμένος- αποσιωπά σκοπίμως την Αλήθεια, κάνει εκπτώσεις σε θέματα Πίστεως και συμπορεύεται ανοιχτά με τους αιρετικούς, τότε σε τι ωφελούν οι αγαπολογίες, οι ασπασμοί και τα χαμόγελα;

Πάνω στο θέμα αυτό ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος είναι σαφέστατος. Μας λέει: ’’Ουδέν όφελος βίου καθαρού, δογμάτων διεφθαρμένων’’.  Σε τίποτε δεν ωφελεί ο καθωσπρεπισμός, όταν η Πίστη μας είναι αλλοιωμένη.

Ο κατ’ εξοχήν υμνητής της αγάπης είναι ο Απόστολος Παύλος. Μήπως δεν είναι εκείνος, που μας διδάσκει, ότι πρέπει να κρατάμε αποστάσεις από τους αμετανόητους αιρετικούς;(1)

Ή μήπως, ο Ιωάννης, ο Μαθητής της Αγάπης, δεν είναι εκείνος που μας προτρέπει να τους κόβουμε ακόμα και την καλημέρα;(2)

Εμείς, από πότε γίναμε ανώτεροι στην αγάπη, από τον Απόστολο Παύλο και από τον Ιωάννη, τον ηγαπημένο Μαθητή του Κυρίου μας;

Απ’ ότι φαίνεται, μάλλον δεν μιλάμε για την ίδια αγάπη.

Η αγάπη του Παύλου και του Ιωάννου είναι η αγάπη η πατρική, ενώ η δική μας –κάποιων δήθεν ανοιχτόμυαλων- είναι η ’’αγάπη’’ του έμμισθου αυτονομημένου μεταπατερικού παιδαγωγού.

Η αγάπη του Παύλου και του Ιωάννου είναι η αγάπη, που φωτίζει την Αλήθεια και οδηγεί στο Φως, ενώ η δική μας, είναι μια κάλπικη αγάπη, που θολώνει τα πεντακάθαρα νερά της Αλήθειας και οδηγεί στο σκοτάδι και την απώλεια.

Σε ολόκληρο το Ευαγγέλιο, Αγάπη και ψεύδος δεν συναπαντώνται πουθενά. Η αγάπη ποτέ δεν θυσιάζει την Αλήθεια. Αγάπη, που κρύβει και συγκαλύπτει την αίρεση, είναι εωσφορική.  

Κάποιοι άλλοι θα μας υπενθυμίσουν, ότι οφείλουμε σε όλους τους συνανθρώπους μας, να φερόμαστε με επιείκεια και να μην αποκαλύπτουμε τα αδύνατα σημεία τους.

Ναι, έτσι είναι, αλλά, όπως μας διδάσκουν οι Πατέρες, αυτό ισχύει μονάχα σε ότι αφορά στα πάθη και τις αδυναμίες των συνανθρώπων μας και όχι σε διδασκαλίες αιρετικές και ολισθήματα βίου δογματικής τάξεως, προερχόμενα μάλιστα από υψηλόβαθμους ιερωμένους ή και επαγγελματίες των θεολογικών μας σχολών.

Τους ποιμένες μας, εμείς οι Ρωμηοί, τους θέλουμε καθαρόαιμους Ορθοδόξους και όχι προτεσταντίζοντες και κρυπτοπαπικούς.

Τους Ιερείς μας και προπάντων τους Επισκόπους μας, τους θέλουμε ανύστακτους και αυστηρούς φύλακες της πολυτίμητης Ορθοδοξίας μας –όπως ακριβώς τους θέλουν και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας και οι Άγιοί μας- και όχι δουλικά παρατρεχάμενους στα διεθνή ινστιτούτα της πανθρησκείας και του οικουμενισμού.

Πώς αλλιώς θα κρατήσουμε την Πίστη μας ανόθευτη; Πώς θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στις απανωτές επιθέσεις που δεχόμαστε; 

Ή μήπως δεν είναι ολοφάνερη η πρόθεση, αλλά και η πολυχρόνιος αντίχριστη δράση των ποικιλώνυμων αιρετικών, να ξεριζώσουν από τις καρδιές μας την Ορθοδοξία και να μας κάνουν σαν και του λόγου τους;

Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη. Ακόμα πιο μεγάλη, όμως, είναι η ευθύνη των Ιεραρχών και Ποιμένων μας, ιδιαίτερα μάλιστα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.    

ΠΗΓΕΣ:
(1). Προς Τίτον, κεφ. 3, στ. 10
’’Αἱρετικόν ἄνθρωπον μετά μίαν καί δευτέραν νουθεσίαν παραιτοῦ’’.
(2). Β’ Ιωάννου, 10-11
’’Εἴ τις ἔρχεται πρός ὑμᾶς καί ταύτην τήν διδαχήν (τοῦ Χριστοῦ) οὐ φέρει, μή λαμβάνετε αὐτόν εἰς οἰκίαν, καί χαίρειν αυτῶ μή λέγετε. Ὁ γάρ λέγων αὐτῶ χαίρειν, κοινωνεῖ τοῖς ἔργοις αὐτοῦ τοῖς πονηροῖς’’.
11/8/2015


Π. Αρσένιος Βλιακόφτης: Η Κάρτα του Πολίτη εισιτήριο χωρίς επιστροφή


ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ: http://aktines.blogspot.gr/

Π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος: Ἡ πτῶσις τῆς ταλαντιαίας χαλάζης. Ἡ πόρνη γυναῖκα ἡ καθημένη ἐπί τοῦ κοκκίνου θηρίου.


Ακόυστε το απόσπασμα της ομιλίας του Πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου με θέμα "Η πτώσις της ταλαντιαίας χαλάζης. Η πόρνη γυναίκα η καθήμενη επί του κόκκινου θηρίου" εδώ: 

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΜΥΣΤΙΚΟ των Τούρκων. Δημιουργία ¨ΖΩΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ¨ στο ΑΙΓΑΙΟ εξ αιτίας του μεταναστευτικού κύματος;‏Ελλάδα Ξύπνα…πριν είναι πολύ αργά
Και να που έγιναν της μόδας πάλι οι ¨ζώνες ασφαλείας¨ σαν γεωστρατηγικός σχεδιασμός επιβολής χάραξης νέων συνόρων στην ευρύτερη γειτονιά μας.
¨Το Σεπτέμβριο θα πάει να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μ.Ομπάμα στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με τον οποίο θα συμφωνήσουν τις αλλαγές συνόρων στη Μ.Ανατολη, με την δημιουργία ζωνών ασφαλείας και διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων στην Β.Συρία!
Σύμφωνα με το Σχέδιο, όπως αναφέρει η Hürriyet, θα δημιουργηθούν δυο ζώνες ασφαλείας, μια στα βόρεια σύνορα Τουρκίας Συρίας και άλλη μια στα σύνορα Ιορδανίας Συρίας. Ο Ερντογάν θα έχει επαφές και με το Πεντάγωνο όπου θα συζητηθούν οι στρατιωτικές λεπτομέρειες χερσαίων επιχειρήσεων.¨

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ άνθρωπο αυτόν;

¨Δημόσια ομολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν ότι η Άγκυρα υποστήριξε άμεσα τους ισλαμιστές στη Συρία φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Hurriyet: «αν δεν υπήρχε η υποστήριξη της Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ στους αντάρτες στη Συρία αυτοί δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα».
Σημείωσε ότι Άγκυρα , Riyad και Doha διοχέτευσαν στρατιωτική και λογιστική υποστήριξη στους τρομοκράτες, εννοώντας ότι όχι μόνο τους εξόπλισε και τους εφοδίασε με όπλα και άνδρες αλλά τους πρόσφερε και ιατρική υποστήριξη, τροφές κ.α.¨ 15:23 07/08/2015 defencenet.gr/defence
¨Η δεδηλωμένη πρόθεση της Άγκυρας να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας μήκους 90 χλμ. μεταξύ Τζαραμπλούς και Μαρέα στρέφεται κατά των Κούρδων, όχι κατά των τζιχαντιστών. Γιατί όμως ο Ερντογάν αποφάσισε να κινηθεί κατά των Κούρδων της Συρίας;
Οι Τούρκοι φοβούνται μια ενδεχόμενη κουρδική επίθεση δυτικά του ποταμού Ευφράτη, με την υποστήριξη μάλιστα, από αέρος, των Αμερικανών. Η επίθεση αυτή θα μπορούσε να εκκαθαρίσει τα σύνορα από τους τζιχαντιστές, αλλά θα είχε ως αποτέλεσμα την σύνδεση του καντονιού του Κομπάνι με το τρίτο κουρδικό καντόνι, αυτό του Αφρίν, στη βόρεια Συρία. Ο Ερντογάν, λοιπόν, δεν μπορεί να ανεχθεί την δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία. Έτσι έλαβε την απόφαση επέμβασης στη βόρεια Συρία, μέσω αεροπορικών επιδρομών.¨ Του Τζόναθαν Σπάιερ
ΠΗΓΗ: The Jerusalem Post
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας
03/08/2015 01:03 defence-point.gr/news/

Τελικά μήπως όλος αυτός ο πολεμικός θόρυβος είναι προπέτασμα καπνού για να καλυφτούν ¨σκοτεινές ενέργειες¨ των Τούρκων στο Δυτικό Μέτωπο βλ. Αιγαίο;
Τι να σημαίνει άραγε η επισήμανση του STRATFOR;
Δεν είναι έτοιμη για επίθεση στη Συρία η Τουρκία…

Δορυφορικές φωτογραφίες από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία πλήττει το Ισλαμικό Κράτος. Οι Τούρκοι είχαν αρχίσει να ενισχύουν τις δυνάμεις τους στα σύνορα από τις 3 Ιουλίου.
Βάσει των φωτογραφιών, όμως, που ελήφθησαν στις 26 Ιουλίου, μπορούμε να γνωρίζουνε πως τα βαρέα όπλα, στα οποία περιλαμβάνονται και τουρκικής κατασκευής άρματα μάχης, είναι ανεπτυγμένα σε θέσεις άμυνας, στην τουρκική πλευρά των συνόρων.
Υπ’ αυτό το πρίσμα, οι δορυφορικές φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για την αντιμετώπιση των συνεπειών μιας επίθεσης κατά του ΙΚ. Όμως τα τουρκικά στρατεύματα ΔΕΝ [σ.σ. δική μας έμφαση] φαίνονται έτοιμα για την ανάληψη επιθετικών ενεργειών.
Απλώς επιτηρούν το έδαφος, την ώρα που οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες προσπαθούν να σχεδιάσουν τις μελλοντικές επιχειρήσεις που εμπλέκουν τους Σύριους αντικαθεστωτικούς, τις ΗΠΑ και την τουρκική αεροπορική υποστήριξη και τους επιπλέον διπλωματικούς ελιγμούς.¨ defence-point.gr/news/07/08/2015 13:50 |
Και τότε για πού είναι έτοιμη για επίθεση η Τουρκία;

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια εμπλοκή με τους γείτονες μας την στιγμή που το Αιγαίο ¨βουλίαζει¨ από το σημερινό πρωτόγνωρο κύμα λαθρομεταναστών.
¨ Σε δύο μήνες μια ολόκληρη Μυτιλήνη από πρόσφυγες ήρθε στο Αιγαίο. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περισυνελέγησαν 86.000 παράνομοι μετανάστες – Ο πληθυσμός της Λέσβου είναι 88.000 άτομα – Περίπου 1.300 οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό. Σοκάρουν τα τελευταία στοιχεία για τις μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα καθώς μόνο τον Ιούλιο συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού περίπου 55.000 παράνομοι μετανάστες.
Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα για την Ελλάδα καθώς στους 55.000 που εντοπίστηκαν τον Ιούνιο πρέπει να προστεθούν άλλοι περίπου 32.000 που περισυνελέγησαν τον Ιούνιο. protothema.gr/07/08/201512:02
Είναι εύκολο μετά την υποτιθέμενη εμπλοκή στο Αιγαίο η Τουρκία που είναι ΄μανούλα΄ σε αυτά να επικαλεστεί ανθρωπιστική κρίση λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού μεταναστών ανάμεσα σε πολεμικά πυρά και να κοινοποιηθεί η Παγκόσμια κοινή γνώμη για να δημιουργηθούν ¨ ΖΩΝΕΣ ανθρώπινης Ασφάλειας¨ με ειδικούς όρους στα Ελληνικά νησιά;
Και όλα αυτά θα τα κάνει η Τουρκία για να κερδίσει πόντους στο διπλωματικό αλισβερίσι και να προωθήσει τους επεκτατικούς σχεδιασμούς στο Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Φυσικά απέναντι σε μια Ελλάδα που ωδινάτε από μνημονιακούς πόνους.
New York Times: Θα έπρεπε να ντρέπεται η Ευρώπη που αφήνει την Ελλάδα αβοήθητη
«Άδικο να περιμένει η Ευρώπη από την Ελλάδα να επωμιστεί και το βάρος των προσφύγων»

Σε αριθμούς μεταναστών που φτάνουν κάθε μέρα στη χώρα, εστιάζει η εφημερίδα New York Times σε δημοσίευμα με τίτλο «Η κρίση των προσφύγων στην Ελλάδα και η αποτυχία της Ευρώπης.
«Η ζοφερή εικόνα που επικρατεί σε πολλά Ελληνικά νησιά, όπως η Λέσβος, απαιτεί την άμεση επέμβαση των ευρωπαϊκών κρατών, που ωστόσο καθυστερεί για τυπικούς λόγους, αφήνοντας την χρεωμένη Ελλάδα να επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος», τονίζει το δημοσίευμα. kontranews.gr/Πέμπτη 06/08/15 – 15:21

ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ!!!

χρησιμοποιούν ¨ Αθώες ψυχές¨ σαν εμπροσθοφυλακή των ανόμων σχεδίων τους για να πετύχουν τους προαιώνιους σκοπούς τους στο Αιγαίο.


Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Κουντουράκηδες-Αρβανιτάκηδες-Δροσουλίτες ήταν όλοι τους υπέροχοι Αρβανίτες!

Επιστολή Γέροντος Νεκταρίου Μοναχού Αγιορείτου προς Σεβασμιώτατον Προικοννήσου κ. Ιωσήφ Χαρκιολάκη περί ευθύνης του δια της αποκαταστάσεως της τιμής και δόξας των Ελλήνων Αγίων ευεργετών και ηρώων Αρβανιτών εις το βιβλίον του Μητροπολίτου με τίτλο "Κεράμιον Ύδατος". 


Γέρων Νεκτάριος Μοναχός                                       ΠΡΟΣ
Ι.Κ. Ζωοδόχου Πηγής                                               Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην
Ιερά Σκήτη Αγ. Παντελεήμονος                                 Προικοννήσου
Κουτλουμουσίου                                                       κ. Ιωσήφ Α. Χαρκιολάκη
63086 ΚΑΡΥΑΙ τ.Θ.107
Άγιον Όρος


Σεβασμιώτατε, ευλογείτε,

Εύχομαι το ηλεκτρονικό μου μήνυμα να σας εύρει στην καλύτερη κατ’ άμφω υγεία σας.

Θα ευχόμουν και λόγω της συμπάθειάς μου στο πρόσωπό σας, να άρχιζα το μήνυμά μου με επαίνους για το τελευταίο συγγραφικό σας έργο με τον τίτλο «Κεράμιον Ὑδατος», εκδόσεως του Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου   «Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ, ΜΗΛΕΣΙ 2014». Λυπάμαι, Σεβασμιώτατε, όμως που δεν μπορώ να το κάνω, γιατί μ’ εμποδίζει η αστοχία της σελίδας 345 του βιβλίου σας. Συγκεκριμένα λέτε : «Ιωάννης Καπποδίστριας: Ο πρώτος κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδος. Ή μάλλον της αγωνιζόμενης να ελευθερωθεί Ελλαδίτσας, της πενομένης ψωροκώσταινας, που είχε-δεν είχε ακόμη ξεφύγει από το γιαταγάνι του τούρκου, του αράπη και της αρβανιτιάς».

Η ίδια ακριβώς ἐκφραση (εκτός του Αράπη) χρησιμοποιείται και στο ποίημα της σελίδας 92, του βιβλίου της Δ΄ Δημοτικού «Εμείς και ο κόσμος», που άρχισε να διδάσκεται από το 1985 επί υπουργίας Αποστόλου Κακλαμάνη  και Υφυπουργού Πέτρου Μώραλη και συνεχίζει να διδάσκεται μέχρι και σήμερα και να διαιρεί το Ἐθνος.

Ὀλοι ξέρουμε πλέον, μετά από πολλά χρόνια αγνωσίας, ότι τα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που πρότειναν τα βιβλία αυτά, ήταν, είναι και συνεχίζουν να είναι μασόνοι. Ἐχουν ενεργήσει δηλαδή κατά την πίστη τους στον ΜΑΤΣ (αντίχριστος).

Ὁ Γεώργιος Παπανδρέου ο νεώτερος, χρημάτισε επανειλημμένα Υπουργός Παιδείας σ’ αυτό το κόμμα και είναι αυτός (ο ΓΑΠ), που παρέδωσε τη φιλτάτη Πατρίδα στο Δ.Ν.Τ. και τη χρεωκοπία. Παρεμπιπτόντως, μια γνωστή μου κυρία, προσκυνήτρια των Αγίων προσκυνημάτων μας στα Ιεροσόλυμα, είδε τον μόλις αναφερόμενο (ΓΑΠ) σε πλατεία των Ιεροσολύμων να ομιλεί σε ογκώδη συγκέντρωση Εβραίων στην Εβραϊκή γλώσσα.

Αν πήρατε μαθήματα Ιστορίας από αυτή την …ποιότητα των υποκειμένων Σεβασμιότατε, αδικήσατε τον εαυτό σας και το έργο σας. Αυτά τα μαθήματα Ιστορίας θα έπρεπε να τα πάρετε από τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, από αρχαίους Ιστορικούς και Γεωγράφους, από Βυζαντινούς και Νεώτερους Ιστορικούς, όπως έπραξε ο υπογράφων την παρούσα στη μελέτη-εργασία, που μου ζήτησε ο μακαριστός Σεβασμιότατος Χίου, κ. Διονύσιος.

Από  την εργασία μου αυτή, η οποία δημοσιεύτηκε στο έγκριτο Θεολογικό Περιοδικό «Θεοδρομία» σε δύο τεύχη το έτος 2009 και το 2011 και την οποία έχω ήδη αποστείλει στο email σας, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι οι Αρβανίτες είναι Βορειο-Ηπειρώτες και πρωταγωνιστές σε όλους τους αγώνες του γένους των Ρωμιών.

Δεν προσέφεραν στη γλυκιά Πατρίδα μόνο μεγάλους ευεργέτες και τους πολυαριθμότερους ήρωες σε όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους, αλλά και πολλούς Αγίους στην Αγία ημών Ορθόδοξο Εκκλησία. Αξίζει πραγματικά να αναφερθώ σε μερικούς:

Ἀγιος Νήφων Διονυσιάτης, Πατριάρχης Κων/πόλεως (Αρβανίτης από πατέρα),
Ὰγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο Υδραίος,
Άγιοι Σπετσιώτες Νεομάρτυρες Νικόλαος, θείος των αυταδέλφων Ιωάννου και Σταματίου,
Άγιος Μιχαήλ ο Κηπουρός, ο επωνομαζόμενος Μπακνανάς και καταγόμενος από το χωριό μου (τα Κούντουρα, σημερινή Μάνδρα Αττικής), που είναι επίσης και τόπος καταγωγής του μεγάλου ήρωα της Κρήτης, Νικολάου Ρόκα ή Ζερβονικόλα,
Άγιος Αντώνιος ο Αθηναίος,
Άγιος Νικόδημος από το Ελμπασάν,
Άγιος Χρήστος ο Αρβανίτης και όχι Αλβανός, ο οποίος και μαρτύρησε στις Σέρρες το 1748,
Άγιος Ιωάννης ο εκ Μονεμβασίας,
Ο πρόσφατα ανακηρυχθείς Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.

Ακολουθούν ακόμη οι Άγιοι γέροντες Εφραίμ ο Κατουνακιώτης και Αυξέντιος ο Κωνσταντώνης ο Γρηγοριάτης (επίσης από τα Κούντουρα Αττικής, ο οποίος και λουζόταν στο άκτιστο Φως σε κάθε μοναχικό του Κανόνα).

Ο μακαριστός Μακαριώτατος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος από το Αρβανιτοχώρι Μεγάλο Ζαλούφι Ανατολικής Θράκης (καταγωγή πατρός), ο ίδιος εγεννήθη στην Ξάνθη.

Ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος Β΄.

Η μακαριστή Γερόντισσα των Μαρασίων Έβρου, Βασιλική Λαμπίδου, η οποία σήκωνε επί 50 περίπου έτη την ελληνική σημαία στο ελληνικό στρατόπεδο δίπλα από τους Τούρκους και περιποιόταν τους στρατιώτες μας μετά το θάνατο του συζύγου της και των τεσσάρων τέκνων της. Σας έχω αποστείλει το σχετικό βίντεο, στο οποίο φαίνεται και ακούγεται να συνομιλεί και να τραγουδά αρβανίτικα με την κα Ελένη Ρουσοπούλου.

Η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, η οποία αντικαθιστώντας ένα δειλό Ελληνικό κράτος αντιμετώπισε όλον τον τουρκικό μηχανισμό κατασκοπείας στα Πομακοχώρια της Θράκης. Σας έχω επίσης αποστείλει το σχετικό κείμενο καταγωγής της. Είναι αρβανίτισσα από το μέρος της μητέρας της, από το ηρωικό γένος των Φαρμάκηδων.

Ακολουθούν χιλιάδες ζώσες υποστάσεις Αρβανιτών, όλοι απόγονοι Αγίων, ευεργετών του Ἐθνους και ηρώων.

Εύλογη η ερώτηση. Με ποιο δικαίωμα, Σεβασμιώτατε, κατατάσσετε όλα αυτά τα παιδιά του Τριαδικού Θεού μας, μαζί με τους αλλοεθνείς και αλλόθρησκους και εχθρούς της Πατρίδας μας Τούρκους και Αράπηδες;

Είναι φανερό, Σεβασμιώτατε, διαβάζοντας το βιογραφικό σας στο διαδίκτυο, ότι ασχοληθήκατε με πολλά και σοβαρά θέματα στη ζωή σας και είσαστε γενικά αεικίνητος. Κατά τη λαϊκή σοφία, « Όποια πέτρα και να σηκώσει κανείς, θα σας βρει από κάτω».  Όμως καταφρονήσατε την Ιστορία του τόπου σας. Η αλήθεια βρισκόταν πολύ κοντά στον τόπο καταγωγής σας, αλλά δεν ασχοληθήκατε ποτέ με την «των ονομάτων επίσκεψιν». Αν είχατε την καλή περιέργεια από μικρός ή τους σοφούς διδασκάλους, θα είχατε ανακαλύψει το σοφό σχέδιο της αγάπης του Θεού μας για την Κρήτη. Θα είχατε μάθει δηλαδή, ότι ο μεγάλος ήρωας της εθνικής μας παλιγγενεσίας και αρχηγός της επαναστάσεως στην Ανατολική Κρήτη, διορισμένος από την επαναστατική Κυβέρνηση της Κρήτης, Νικόλαος Ρόκας ή Ζερβονικόλας, όπως τον ονόμασαν οι άξιοι πρόγονοί σας, ήταν ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, καταγόμενος από τα Κούντουρα (σημερινή Μάνδρα). Τα Κούντουρα είναι ένα Αρβανιτοχώρι της Αττικής, τόπος καταγωγής μεγάλων ηρώων και Αγίων.

Ο Νικόλαος Ρόκας, επί μακρόν υποτακτικός στα κτήματα της Ελένης Δασκαλογιάννη (κόρης του μεγάλου ήρωα της Κρήτης Ιωάννη Δασκαλογιάννη) στην Κωνσταντινούπολη, της ενέπνεε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη, που εκείνη η γενναία του άφησε όλον τον πλούτον της. Τον διέταξε μάλιστα να πάει στο χωριό του και αφού συγκεντρώσει τα καλύτερα παλληκάρια, να πάνε στην Κρήτη να συνεργασθούν με την επαναστατική Κυβέρνηση και όλοι να βοηθήσουν γενικά την Επανάσταση στην Κρήτη. Όμως η Θεία Πρόνοια επεφύλασσε για τη Δασκαλογιάννη και το Ζερβονικόλα μια μεγάλη συγκίνηση. Το πλοίο, που είχε φθάσει στην Κωνσταντινούπολη από την Κρήτη, με φορτίο ελαιολάδου και με το οποίο η Δασκαλογιάννη και ο Ζερβονικόλας θα ταξίδευαν προς την Τήνο (όπου η Δασκαλογιάννη θα έμενε στο Μοναστήρι της Παναγιάς μας ως καλογριά, το οποίο πράγματι έγινε, ενώ ο Ζερβονικόλας θα συνέχιζε μόνος του για την Κρήτη), ήταν τελικά πλοιοκτησία του αδελφού της Ελένης, το δε πλήρωμα ήταν οι γιοι του αδελφού της, κάτι, που η Δασκαλογιάννη παντελώς αγνοούσε. Στη διάρκεια του ταξιδιού έγινε η γνωριμία και η προγραμματισμένη από το Θεό μας αποκάλυψη, για να φθάσει η συγκίνηση και η χαρά όλων στον ουρανό. Έτσι ο Ζερβονικόλας απόκτησε τους καλύτερους συνεργάτες για τη διάθεση του πλούτου της Ελένης στην Επανάσταση της Κρήτης, τα ανήψια δηλαδή της κυρίας του.

ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΔΕΣ

Ο Νικόλαος Ρόκας ακολούθησε κατά γράμμα την εντολή της κυρίας του, πήγε δηλαδή στα Κούντουρα, προσκάλεσε τα καλύτερα παλληκάρια και τα πήρε στην Κρήτη. Σ αυτά τα όντως παλληκάρια, όσα δεν σκοτώθηκαν στις μάχες, οι Κρήτες έδωσαν τις καλύτερες κόρες για συζύγους. Οι οικογένειες, που δημιουργήθηκαν από αυτούς τους γάμους ονομάσθηκαν με θεία νεύση από τους Κρήτες ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΚΗΔΕΣ.

Οι νέες αυτές οικογένειες των ηρώων Κουντουράκηδων με τις Κρητικοπούλες εγκαταστάθηκαν, μακροημέρευσαν και άφησαν απογόνους, που υπάρχουν έως σήμερα στον τόπο, στον οποίο πολέμησαν και τον οποίο ελευθέρωσαν, δηλαδή στην Ανατολική Κρήτη, που είναι ταυτόχρονα και τόπος γεννήσεώς σας, Σεβασμιώτατε.

Γεννηθήκατε στη Σητεία Ανατολικής Κρήτης, ανάμεσα σε απογόνους μεγάλων ηρώων, που ήρθαν από άλλους τόπους, για να πολεμήσουν, να θυσιαστούν και να νικήσουν νίκη μεγάλη για την ελευθερία της Κρήτης. Εσείς, όμως, αυτούς τους ευλογημένους από το Θεό μας, τους ταυτίζετε με τους Τούρκους και τους Αράπηδες !!

Αν έως τώρα είχατε κάποιο τίτλο ευγενείας, τώρα τον χάσατε, Σεβασμιώτατε. Αν έως την εκτύπωση του βιβλίου σας ήσασταν φίλος του Ιησού Χριστού, μετά την εκτύπωση του βιβλίου σας, γίνατε εχθρός Του. Λοιδωρείτε αυτούς, που Εκείνος, ο Πανάγαθος Ιησούς, ευλόγησε, για να γίνουν ανδρείοι, γενναίοι και για να θυσιαστούν, χωρίς να περιμένουν καμία ανταπόδοση. Επομένως, λοιδορώντας τους ευεργέτες σας, λοιδορείτε τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, που τους χαρίτωσε με αυτές τις υπέροχες αρετές.

Επιτρέψατέ μου το μικρό «μάθημα της Ιστορίας» για τους Κουντουράκηδες να το σταματήσω εδώ, γιατί πρέπει να ανοίξω τώρα  νέο κεφάλαιο, για τους Αρβανιτάκηδες αυτή τη φορά.

Παρόλα αυτά, περισσότερα και σπουδαιότερα για το Νικόλαο Ρόκα (Ζερβονικόλα) και τους Κουντουράκηδες θα μπορούσατε να διαβάσετε στο ομὠνυμο βιβλίο του Χρήστου Στάμου, συγγενούς του ήρωα, το οποίο θα μπορούσατε να παραγγείλετε στο τηλέφωνο   210-5555636. Ελπίζω να μην έχει εξαντληθεί. Αν παρ’ ελπίδα έχει, τότε θα σας αποστείλω το δικό μου.

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΔΕΣ

Αν για το τοπωνύμιο «Κούντουρα», το οποίο προσωποιημένο από τους Κρήτες έγινε «Κουντουράκηδες», όπως άλλωστε και το «Κούντουρα» προσωποποιημένο από τους Υδραίους έγινε «Κουντουριώτης» και βέβαια πρόκειται για την οικογένεια του Χατζηγεώργη Ζέρβα, η οποία μετοίκησε το 1694 στην Ύδρα (λίγο πριν από την πρώτη καταστροφή των Κουντούρων από τους Τούρκους) και εκεί εμεγαλούργησε. Αν γι αυτό το συνδυασμό των τοπωνυμίων και επωνύμων, βρίσκετε κάποια δικαιολογία, ότι δηλαδή ήταν δύσκολο κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι όλοι αυτοί οι ήρωες κατάγονταν από τά Κούντουρα και ήσαν επομένως όλοι Αρβανίτες, τότε πολύ περισσότερο για το επώνυμο «Αρβανιτάκης» (το οποίο έχει κατακλύσει την Ανατολική Κρήτη) δεν μπορεί να υπάρξει καμία απολύτως δικαιολογία.

Το επώνυμο «Αρβανιτάκης» κραυγάζει ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΟΤΑΤΑ τη με την ευλογία του Θεού ημών κάθοδο χιλιάδων γενναίων ανδρών Αρβανιτών από όλα τα μέρη της σκλαβωμένης τότε πατρίδας στη σκλαβωμένη Κρήτη και τη θυσιαστική συμμετοχή τους στον απελευθερωτικό της αγώνα του 1821.

Θα αναφερθώ ιδιαιτέρως στο σκλαβωμένο τότε και τώρα μέρος της πατρίδας μας την «Αρβανιτία», η οποία ονομάζεται πλέον «Βόρεια Ήπειρος».

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης στο Συναξαριστή των Νεομαρτύρων, έτος εκδόσεως 1799, περιγράφει την κηρυκτική πορεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού από την Κέρκυρα στην απέναντι μεριά της στεριάς ως εξής: «Εκείθεν αναχωρήσας μετέβη εις το αντιπέραν μέρος της Στερεάς, ήγουν της Αρβανιτίας, ονομαζόμενο Άγιοι Σαράντα και εκεί εδίδασκε τους Χριστιανούς».

Μήπως τώρα κατανοήσατε, Σεβασμιώτατε, ότι αυτό, που εσείς στο βιβλίο σας με βδελυγμία αποκαλείτε «Αρβανιτία» και το παρομοιάζετε με τους εχθρούς, είναι το ηρωϊκό κομμάτι της Βορείου Ηπείρου και ότι από εκεί προέρχεται η ηρωϊκή ρίζα των Ελλήνων Αρβανιτών, που πολέμησαν για την απελευθέρωση και της δικής σας πατρίδας; Η περιοχή της Αρβανιτίας άρχισε να ονομάζεται «Βόρειος Ήπειρος» από το 1913 και την ίδρυση των εθνικών κρατών στα Βαλκάνια.

Επανέρχομαι όμως στο θέμα μας. Σπίθα στην καρδιά των Αρβανιτών σε όλα τα μέρη της σκλαβωμένης τότε πατρίδας έδωσε το άκουσμα, ότι η Κυβέρνηση της σκλαβωμένης Κρήτης, διόρισε αρχηγό της Επαναστάσεως στην Ανατολική Κρήτη, έναν δικό τους άνθρωπο, από το ίδιο γένος και δοκιμασμένο στις μάχες, στην Πελοπόννησο και στη Ρούμελη, οπλαρχηγό και ήρωα, το Νικόλαο Ρόκα, τον εις την Κρήτη αποκαλούμενο ΖΕΡΒΟΝΙΚΟΛΑ.

Η  Θεία Πρόνοια ενήργησε και εδώ και οι πρόγονοί σας ονόμασαν αυτούς τους μεγάλους ήρωες «Αρβανιτάκηδες» κι έτσι ο κάθε καλοπροαίρετος παρατηρητής μπορεί εύκολα να αντιληφθεί, ότι αυτοί οι ήρωες είναι όλοι Αρβανίτες.

Και οι ήρωες Αρβανιτάκηδες, όπως και οι Κουντουράκηδες, έγιναν ανάρπαστοι γαμπροί για τις ωραίες Κρητικοπούλες και έκαναν ωραίες οικογένειες, εγκαταστημένες στους τόπους, τους οποίους απελευθέρωσαν πολεμώντας τους εχθρούς, δηλαδή στην Ανατολική Κρήτη. Με άλλα λόγια, όχι κάτω από τη μύτη σας, Σεβασμιώτατε, αλλά τώρα μέσα σ αυτήν. Απορώ, πώς μπορείτε και τους υβρίζετε.

Σε αυτό το σημείο ας κλείσουμε και αυτό το μικρό «μάθημα Ιστορίας»  για τους Αρβανιτάκηδες, των οποίων όμως Αρβανιτών η προσφορά στην Κρήτη δεν κλείνει εδώ. Ακολουθούν οι περίφημοι Δροσουλίτες.

ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ

Οι «Δροσουλίτες» με αρχηγό τους το Μιχάλη Νταλιάνη είναι όλοι Αρβανίτες από τα μέρη του Αργυρόκαστρου της Αρβανιτίας, όπως λεγόταν τότε η Βόρεια Ήπειρος.

Καταγόταν και ο ίδιος ο Νταλιάνης από το Αργυρόκαστρο, παρόλο ότι την καταγωγή του διεκδικούν  και άλλες περιοχές της Αρβανιτίας. Συντηρούσε έναν στρατό από 100 ιππείς και περίπου 500 πεζούς από προσωπικά εισοδήματα, που είχε αποκτήσει στην Τεργέστη ασχολούμενος με την καπνοβιομηχανία, αφού πρώτα είχε σπουδάσει στην Ιταλία.

Ο τόπος καταγωγής και το όνομά του δείχνουν την Αρβανίτικη ρίζα του. Το επώνυμό του στην Αρβανίτικη διάλεκτο σημαίνει ψηλός και λεπτός, όπως και το αντίστοιχο για την κοπέλα «Νταλιάνα» σημαίνει εξίσου ψηλή και λεπτή. (Κάποιο όπλο επίσης της εποχής εκείνης είχε μια παρόμοια ονομασία).

Πριν φτάσει στην Κρήτη ο Μιχάλης Νταλιάνης, περί το τέλος του 1827, προσκαλεσμένος από εκπροσώπους των επαναστατημένων Κρητών, πήρε μέρος σε μάχες κατά του Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο και στο πλευρό του αρβανίτη Γεωργίου Καραϊσκάκη στη μάχη του Φαλήρου.

Ο μεγάλος ήρωας και τα κοπέλια του από την Αρβανιτία πρέπει να έπεσαν στη φονική μάχη και έξοδο από το Φραγκοκάστελο στις 17 Μαίου του 1828 με ένα μεγάλο παράπονο, γιατί δεν βοηθήθηκαν, όπως θα έπρεπε από τους Σφακιανούς, οι οποίοι έβλεπαν τη μάχη από ψηλά. Εκεί ο Μιχάλης Νταλιάνης αντιπαρέθεσε 385 παλικάρια Αρβανίτες απέναντι σε 8.500 Τούρκους και Τουρκαλβανούς.  

Εβραιομασόνοι – οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι

Οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι του Εβραιομασονικού κράτους, που πήρε τη διοίκηση της πατρίδας μας, μετά την εκδίωξη των Τούρκων, έως τις ημέρες μας, συνεχίζουν να αποκρύπτουν, να σβήνουν τα βιογραφικά ίχνη των ηρώων και να συγχέουν τους ήρωες με τους εχθρούς. Είναι η προσφιλής τους μέθοδος. Σ’ αυτήν την παγίδα βρεθήκατε και εσείς, Σεβασμιώτατε Ιωσήφ, γιατί αντιγράψατε (εν αγνοία σας ίσως) πληρωμένους συγγραφείς και δεν κοπιάσατε ερευνώντας τας γραφάς. Από αυτή την έρευνα θα μαθαίνατε την αλήθεια και τώρα θα ήσασταν ελεύθερος και χρήσιμος στην πατρίδα μας, που είναι βουτηγμένη στο ψεύδος και βασανίζεται να ανασάνει αλήθειες του Χριστού.

Τώρα που γνωρίζετε την αλήθεια αρχίζουν οι ευθύνες σας

Ό,τι δεν κάνατε εσείς, Σεβασμιώτατε, ερευνώντας τα ιστορικά γεγονότα της ιδιαίτερης πατρίδας σας, το έκανα με τη χάρη της Παναγίας μας εγώ.

Ιδού, σας παραδίδω ένα μέρος της έρευνάς μου. Ήδη έχω αποστείλει στο email σας αρκετά σοβαρά ιστορικά στοιχεία και βεβαίως μπορείτε να επισκέπτεσθε το προσωπικό μου blog και να παίρνετε οποιοδήποτε άλλο πολύτιμο στοιχείο για την περαιτέρω δική σας έρευνα. Με την προϋπόθεση, Σεβασμιώτατε, ότι προηγουμένως έχει συντριβεί η καρδιά σας από την κατανόηση της αδικίας σε βάρος των παιδιών του Τριαδικού Θεού και ευεργετών της Κρήτης και του Έθνους.

Σας υπενθυμίζω, ότι είμαι Μοναχός, αλλά όχι μόνος. Έχω πολύ μεγάλη πνευματική κάλυψη την…..

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΑΡΒΑΝΙΤΙΣΣΑ

Αυτή η μεγάλη πνευματική κάλυψη και τιμή για εμάς τους Αρβανίτες είναι ουράνια. Δεν είναι στέφανος αργυρός ή χρυσός της γης, αλλά στέφανος ουράνιος. Είναι απόφαση της πανσόφου Μητέρας του Εμμανουήλ του Χριστού μας.

Εμφανίζεται με ενδυμασία Αρβανίτισσας μητέρας εδώ και χίλια χρόνια στους Αρβανίτες πετράδες, που έχτισαν τη Νέα Ιερά Μονή της Χίου (1042-1054), στους απογόνους τους και όχι μόνον, μέχρι ακόμα και τις μέρες μας. Είναι μεγάλη η τιμή για εμάς τους Αρβανίτες, τους πολύ υβριζομένους από ανθρώπους.

Όταν η πάνσοφος Μητέρα του Θεού ημών αποφάσισε να λύσει τη χιλιόχρονη σιωπή και απομόνωσή της στα λίγα χωριουδάκια της Βορειοανατολικής Χίου και να γίνει γνωστή στο Πανελλήνιο, δεν ανέθεσε σε κάποιον Αρχιερέα να την κάνει γνωστή στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, γιατί εσείς οι Αρχιερείς κακολογείτε και λοιδορείτε εκείνους, που η ίδια η Παναγία τιμά με την ενδυμασία της.

Αλλά σε ποιον λέτε πήγε και ανέθεσε το διακόνημα αυτό; Πήγε στον πιο άσημο και τελευταίο Αγιορείτη Μοναχό. Τον γνωρίζω πολύ καλά, γι αυτό το λέω. Δηλαδή, πήγε και διάλεξε αυτόν, που υπογράφει την παρούσα. Άρα, Σεβασμιώτατε, είμαι Μοναχός, αλλά όχι μόνος. Ἐχω πλάτες ουράνιες. Ως άνθρωπος είμαι, όπως σας αυτοπεριγράφομαι, αλλά με διάλεξε η πάνσοφος Μαρία Μητέρα του Εμμανουήλ. Σκεφθείτε, πόσο έχετε απογοητεύσει εσείς οι Αρχιερείς την Παναγία μας.

Δεν είναι μόνο το ιστορικό μέρος το οποίο καταφρονήσατε, αλλά είναι και το, με μεγαλύτερο βάρος, πνευματικό. Γίνατε εχθρός του Χριστού, αφού λοιδωρείτε το γένος των Αρβανιτών, που ευλόγησε ο Θεός να είναι γενναίο και να έρθουν στην Κρήτη να θυσιαστούν, αλλά καταφρονείτε και την Υπεραγία Μητέρα, που γέννησε το Θεό. Δεν θα ήθελα ποτέ να είμαι στη θέση σας. Θα είμαι όμως πάντοτε δίπλα σας, στον τίμιο αγώνα σας να γίνετε Γέροντας, Ιστορικός οδηγητής της αλήθειας των Κρητών.

Σας εύχομαι, Σεβασμιώτατε, γρήγορη και σε βάθος, τίμια, μακροχρόνια, ιστορική και πνευματική μετάνοια.

Δεν αντέχει η πατρίδα άλλες πληγές. Την έχετε πληγὠσει βαριά. Αναρτήσατε, σας παρακαλώ, όσο συντομότερα μπορείτε στο διαδίκτυο και στον Τύπο την τίμια και συντετριμένη μετάνοιά σας.

Εύχομαι ο Θεός ημών να σας συγχωρήσει και η Υπεραγία Μητέρα Του, η επωνομαζόμενη Πᾳναγία η Αρβανίτισσα να σας φωτίζει.

                                               
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός Αγιορείτης