Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Ψηλαφείται ο Θεός και το σχέδιό Του με την ύπαρξη εκατομμυρίων κρυπτοχριστιανών στην Τουρκία [ομιλία]

Τι Θεός Μέγας, ο Θεός ημών των Ελλήνων Ρωμιών!


Ο από καταβολής κόσμου σωτηριολογικός ψιθυρισμός του Τριαδικού ημών Θεού στα πνευματικά ώτα των Ελλήνων (αρχαίων και νέων), έως και τις μέρες μας, αποδεικνύει το ακατάλυτο σχέδιο του Δημιουργού, ν’αναδειχθεί το γένος ημών των Ελλήνων Ρωμιών, διδάσκαλος του επανευαγγελισμού της ανθρωπότητος, όταν σε λίγο έρθει το πλήρωμα του χρόνου της ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Η ύπαρξη εκατομμυρίων κρυπτοχριστιανών στις σκλαβωμένες πατρίδες του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Καππαδοκίας, και ο πόθος στις καρδιές των να λατρεύσουν ελεύθερα το Χριστό μας, αλλά και η οσονούπω απελευθέρωση της Κύπρου μας και της Βορείου Ηπείρου μας, αποδεικνύουν το μυστήριο Του Θείου ψιθυρισμού στα πνευματικά αυτιά των σκλαβωμένων.Ακούγοντας την από καρδιάς και διανοίας τεκμηρίωση της κ.Ζωής Γκενάκου (επικούρου καθηγητρίας της Φιλοσοφικής Σχολής στο πανεπιστήμιο της Κρήτης) με θέμα «Κρυπτοχριστιανοί - Το Θαύμα Της Πίστεως στις Αλησμόνητες Πατρίδες» κι έχοντας υπόψιν την παρακαταθήκη που μας άφησε ο θεολογικότατος νους του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως (την έχω αναρτήσει στο παρόν blog, την έχω αναφέρει στα κηρύγματά μου στη Γερμανία και στην Αμερική, ενώ ένα μικρό μέρος είναι δημοσιευμένο στο περιοδικό «Αθωνίτης» τεύχος 91), εβεβαιώθη στην καρδιά μου του λόγου και του γεγονότος το αληθές.

Ο λόγος του Αγίου Νεκταρίου ότι «από καταβολής κόσμου ο Θεός εδημιούργησε το γένος των Ελλήνων για να γίνει ο διδάσκαλος της ανθρωπότητος».

Το γεγονός ότι ενώ το γένος των Ελλήνων Ρωμιών των Αλησμονήτων Πατρίδων άρχισε να υποδουλώνεται στους Αγαρηνούς 382 χρόνια πριν από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως το 1453  (μετά τη μάχη του Μαντζικέρτ το 1071), διατηρεί ωστόσο στην καρδιά του με θέρμη κι ένθεο ζήλο την Ορθόδοξο Πίστη στον Ιησού Χριστό μας- κατά τη διάρκεια των αιώνων που ακολουθούν έως τις ημέρες μας, η οποία και αυξάνει.
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Κατά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό το 1/3 των Αγαρηνών θα σκοτωθεί στις μάχες με τους Ρώσσους, το 1/3 θα επιστρέψει στην Κόκκινη Μηλιά, απ’όπου προήλθε, και το υπόλοιπο 1/3, οι σημερινοί δηλαδή κρυπτοχριστιανοί, θα είναι ελεύθεροι πλέον να ικανοποιήσουν τη Θεία λαχτάρα των, να λατρεύσουν δηλαδή τον Τριαδικό Θεό μας, στην επιφάνεια της γης κι όχι στα υπόγεια των σπιτιών τους.

Το εύλογο ερώτημα είναι : Διατηρήθηκε άραγε στις καρδιές των κρυπτοχριστιανών ο ένθεος αυτός ζήλος μόνο με ανθρώπινη προαίρεση; Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι δεν αντέχει η φύση του ανθρώπου πίεση τόσων αιώνων από τη βάρβαρη πλειοψηφία των Αγαρηνών, χωρίς ν’αλλοιωθεί και να σβήσει στο βάθος του χρόνου ο ζήλος αυτός.

Πιστεύω κι ομολογώ ότι η διατήρησις αυτής της θερμής Πίστεως στις καρδιές αυτών των υπερόχων παιδιών Του Θεού ημών, προέρχεται από το μυστήριο Του Θείου ψιθυρισμού Του Θεού μας στα ώτα των γονέων των πρώτων γενεών των σκλαβωμένων Ρωμιών. Εκείνοι με τη σειρά τους, μετέδωσαν την Ορθόδοξο Πίστη και καταγωγή στ’ αυτιά των παιδιών τους κι αυτός ο θείος ψιθυρισμός στα αισθητά αυτιά γινόταν μεγάφωνο πνευματικό στις καρδιές των επομένων γενεών κι ούτω καθ’εξής, έως και της ολοκληρώσεως του πολύ μεγάλου και διαρκούς θαύματος που ελπίζουμε χρονικά να ολοκληρωθεί σύντομα και ΝΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ! Δηλαδή να επιστρέψει η Βασιλεύουσα Πόλις στους Ρωμιούς!

Στην ουράνια χαρά της επιστροφής της Πόλεως και της Λάμψης  της Ορθοδοξίας που θ’ακολουθήσει, θα συμμετέχουν και οι σκλαβωμένοι τώρα, αλλά ελεύθεροι τότε, αδελφοί μας Κύπριοι και Βορειοηπειρώτες.

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Είναι προφητευμένο από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη αδελφοί μου, ότι οι Τούρκοι θ’ αποχωρήσουν από τα νησιά μας που θα έχουν καταλάβει με δόλο (προσποιούμενοι ότι κάνουν άσκηση), κι από την Κύπρο, για να πάνε ν’αντιμετωπίσουν τους Ρώσσους, από τους οποίους θα κατατροπωθούν κι έτσι τα νησιά μας θα μείνουν ελεύθερα. Για τη Βόρειο Ήπειρο πάλι ο Άγιος Παΐσιος έχει προφητεύσει ότι «επτά παλαβοί» (εννοεί θερμοί πατριώτες) θα την ελευθερώσουν.

Αυτό είναι Το Θέλημα Του Θεού από καταβολής κόσμου: Όλο το γένος των Ελλήνων Ρωμιών να συμμετέχει ελεύθερο στη ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και να λάβει τα ουράνια βραβεία.

Μετανοήστε τώρα!

Αδελφοί μου καλοί, εκεί που είστε ωραία θρονιασμένοι στην οθόνη σας και διαβάζετε το παρόν κείμενο ή παρακολουθείτε την ωραία ομιλία της κ.Γκενάκου, σας παρακαλώ πάρτε με ηρωϊκό τρόπο την πιο έξυπνη, σοφή και γενναία απόφαση της ζωής σας : αλλάξτε την ποιότητα της ζωής σας! Εννοώ ν’αρχίσετε την τίμια και μακροχρόνια μετάνοια, να βάλετε δηλαδή στο κέντρο της ζωής σας το Χριστό. Έτσι θα μπείτε στο νόημα της όντως ζωής, στο δρόμο που οδηγεί στην όντως χαρά και στην αιώνια συνάντηση με το γλυκό μας Θεό, το Ναζωραίο μας. Δεν υπάρχει καλύτερος φίλος από τον Ιησού μας! Τον παραπάνω δρόμο μετανοίας που σας προτείνω, ακολούθησα κι εγώ στη ζωή μου και τώρα αγάλλομαι, εκπλήσσομαι και χαίρω χαρές ουράνιες κι απερίγραπτες. Μην καθυστερείτε, αδελφοί μου, δεν έμεινε πολύς χρόνος, τα γεγονότα που μας περιγράφουν οι προφήτες μας και οι Άγιοι, αρχαίοι και νέοι, ΕΦΘΑΣΑΝ!

Αμετανόητη η πλειοψηφία των Αρχιερέων

Παρακαλούμε από καρδιάς τους ολίγους χαριτωμένους Αρχιερείς, που ορθοτομούν το λόγο της Ορθοδόξου ημών Πίστεως, να βγουν μπροστά τώρα και να κηρύξουν μετά δακρύων στο λαό μας τη βιωματική των μετάνοια και τη συνοχή του έθνους. Είμεθα τόσο πτωχοί πνευματικά, που φοβούμεθα μη μας δημιουργήσουν-εκτός από την οικονομική κρίση-και κάποιο εμφύλιο διχασμό οι εχθροί της εσπερίας.

Επιτίμησε, Κύριε Ιησού, σε παρακαλούμε, δια του Προφήτου Σου Ηλιού, τους αχαριτώτους κι αμετανοήτους Αρχιερείς, τους προσανατολισμένους επί μακρόν προς τον Πάπα, την αίρεση του οικουμενισμού ,την πανθρησκεία, τη φιλαργυρία κι άρα την ειδωλολατρεία. Αν από το επιτίμιο μετανοήσουν, πρόσθες σοφία στις καρδιές των για να σωθούν, αν επιμένουν στην αμετανοησία των, σε παρακαλούμε, Κύριε Ιησού μας, απόστειλε προοιμιακά τον Προφήτη Σου Ηλία (όπως μας έχει ανακοινώσει ο Άγιος Σου Παΐσιος ο Αγιορείτης, ότι ακονίζει τη μάχαιρά Του) μάζεψέ τους και απόστειλε γνησίους ποιμένας, που Σ’αγαπούν και θα είναι πάντα έτοιμοι να θυσιασθούν για την Αγία Ορθόδοξο Πίστη και το ποίμνιο.

Μας απογοήτευσαν, μας κούρασαν, πρόδωσαν την Ορθόδοξο ημών Πίστη και τη φιλτάτη μας Πατρίδα, που Εσύ, με τις πρεσβείες της γλυκυτάτης Σου Μητρός, ευλόγησες να υπάρχει έως τώρα και να διαλάμψει μαζί με την ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Σ’ευχαριστούμε για τη μακροθυμία Σου, Ιησού Χριστέ μας! Συγγνώμη που Σε πληγώνουμε συνεχώς, και οι μικροί και οι μεγάλοι! Είθε να γίνει Το Θέλημά Σου! Αμήν.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης


Δείτε το Video:
Ζωή Γκενάκου: Κρυπτοχριστιανοί - το σύγχρονο θαύμα της Πίστεως στις Αλησμόνητες Πατρίδες

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

ΛΑΘΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

bartholomaios ambrosios


Ένας άσημος και ανάξιος εν Χριστώ αδελφός Σας τολμά να απευθύνεται προς Υμάς με ανοικτές διαδικασίες!
Όχι βέβαια, επειδή ΔΕΝ Σας σέβεται, όπως κάποιος επιπόλαια θα ηδύνατο να σκεφθή! Παίρνει το θάρρος για να Σας μεταφέρη τον σκανδαλισμό του χριστεπωνύμου Πληρώματος από μια ενέργειά Σας, η οποία μας επίκρανε πάρα πολύ βαθειά τους εν επιγνώσει θρησκευομένους.
Αντλούμε το θάρρος από την αρχαία ρήση, καθ’ ήν «τα δημοσίως πραττόμενα, δημοσίως πρέπει και να ελέγχωνται»!
Έπειτα καί τα τεσσαράκοντα (40) έτη Αρχιερωσύνης περίπου, τά οποία με την Χάριν του Κυρίου έχομεν συμπληρώσει, μας υποχρεώνουν νά μη σιωπώμεν οσάκις η Ορθοδοξία αδικείται, Όποιος και άν είναι ο αδικών!
Επί πλέον αρυόμεθα το δικαίωμα από την εντολήν του Κυρίου μας «μη δότε τα άγια τοις κυσί» (Ματθ. 7, 6).
Χωρίς περιστροφές λόγων η παρακάτω δημοσιευομένη φωτογραφία ομιλεί ευγλώττως!
Τελούντες την αναίμακτον Μυσταγωγίαν φέρεσθε να μεταδίδετε το Σώμα και το Αίματου Κυρίου μας σε ένα Δημόσιο Πρόσωπο, το οποίον με την εν γένει συμπεριφορά του χλευάζει την Εκκλησίαν του Χριστού, καταπατεί τον ηθικόν Νόμον του Ευαγγελίου και σκανδαλίζει το πανελλήνιον με την άκομψον συμπεριφορά του, επαίρεται ότι είναι θαυμαστής των ανθρώπων της Κοινωνίας των Σοδόμων και Γομόρρων καί μιμητής των!
* Δεν έχετε παρατηρήσει, ότι στο αυτί του φοράει ένα σκουλαρίκι, δείγμα των ηθικά ανωμάλων τύπων;
* Δεν έχετε πληροφορηθή, ότι προΐσταται του κύκλου των ομοφυλοφίλων;
* Δεν έχετε ακούσει, ότι ο άνθρωπος αυτός κάθε χρόνο στο χώρο της δημαρχιακής του ευθύνης διοργανώνει παρέλαση των ομοφυλοφίλων;
* Δεν έχετε σκεφθή, ότι ο ταλαίπωρος αυτός άνθρωπος –εν τω μέτρω των δυνάμεών του- προάγει την ανηθικότητα;
Πως, λοιπόν, ετολμήσατε να του μεταδώσετε τα Άχραντα Μυστήρια;
Πως και διατί διά του τρόπου αυτού συνετελέσατε εις την χλεύην του υπερτάτου των Μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας;
Υμείς ουδέποτε ανέγνωτε τον λόγον του Απ. Παύλου: «Δοκιμαζέτω δε άνθρωπος εαυτόν, και ούτως εκ του Άρτου εσθιέτω και του Ποτηρίου πινέτω»; (Α΄Κορ. 11,28)
Ουδέποτε διελογίσθητε την περίπτωσιν του Προδότου Μαθητού Ιούδα, ο οποίος αφού εκοινώνησεν αναξίως, παρέδωσε την καρδίαν του εις τον Διάβολον; «Και μετά το ψωμίον, τότε εισήλθεν εις εκείνον ο Σατανάς» (Ιωάν, 13,27).
Ιδού, λοιπόν, τα πειστήρια του εγκλήματος, το οποίον διεπράξατε:
barth boutaris
Παναγιώτατε,
Πολύ θα ηθέλαμε να σιωπήσουμε! Πολύ θα επιθυμούσαμε να βγάλουμε το ράσο μας και να καλύψουμε την ασχήμια αυτή!
Αλλά δεν μπορούμε να το πράξουμε, μόνο και μόνο επειδή τα τελευταία ετούτα χρόνια προβαίνετε συνεχώς σε εκπτώσεις στα θέματα της πίστεως! Να Σας θυμίσουμε μερικά:
Εχαρακτηρίσατε το Κοράνιον ως "άγιον" βιβλίο! «Σου παραδίδω το άγιον Κοράνιο» είπατε στον Διευθυντή του εργοστασίου της Coca Cola κάπου εκεί κάτω εις την Ατλάνταν των Η.Π.Α!
Επισκεφθήκατε επισήμως την Συναγωγήν των Εβραίων κάπου εκεί εις την Νέαν Υόρκην!
Παρευρέθητε εις τα Εγκαίνια Εβραϊκής Συναγωγής εις την Ανδριανούπολιν!(26.03.2015)
Εις τας σχέσεις Σας με τον Πάπα της Ρώμης πραγματοποιείτε απαράδεκτα ανοίγματα.
Η Οικουμενική Κίνησις, όπως τελικά διαμορφώνεται, υπό πολλών αποκαλείται παναίρεσις. «Η παναίρεσις του Οικουμενισμού», λέγουν!
Κατά την ταπεινήν μας άποψιν εξ όλων των ανωτέρω υπερβάσεων, παραβιάσεων, ανομημάτων κλπ. Υμών, το σοβαρότερον είναι η μετάδοσις των Αχράντων Μυστηρίων εις άνθρωπον, ο οποίος "γυμνή τη κεφαλή" εμπαίζει την χριστιανικήν Ηθικήν!
Το παράδειγμά Σας εύρε μιμητάς στους Αγιορείτας Πατέρας, οι οποίοι υποδέχονται μετά πάσης τιμής τον Σοδομίτην αυτόν Δήμαρχον, μάλιστα δε και τον ανέδειξαν Πρόεδρον του Συλλόγου "Αγιορείτικη Εστία"!!! Ευτυχώς, ότι δεν έχει μολυνθή ακόμη το σύνολον των Αγιορειτών Πατέρων!
Μια Ομάδα εξ αυτών απευθύνει Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ιερά Κοινότητα και τους ανακαλεί στην τάξη!
Το παράδειγμά Σας, λοιπόν, ενίοτε είναι καταστρεπτικόν δια την Ορθοδοξίαν! Παρασύρει πολλούς, ελαφροσυνείδητους να κάνουν τα ίδια και χειρότερα.
Μη καταστρέφετε, λοιπόν, την Ορθοδοξίαν, δια την Οποίαν οφείλετε να είσθε Προστάτης και μόνον ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ!
Επιστεγάζοντες το παρόν σημείωμά μας με όλον τον οφειλόμενον σεβασμόν πρός το σεπτόν Πρόσωπόν Σας, χρεωστικώς Σας πληροφορούμεν, ότι όσον τουλάχιστον εξαρτάται από ημάς τους ευτελείς και αχρείους δούλους του Σωτήρος ημών Χριστού ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ η αρχη, την οποίαν Υμείς εφαρμόζετε: δηλ. "εμπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώστε"!

Ταπεινά και σεβαστικά 
πλην όμως και με την εν Χριστώ παρρησίαν.
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
Αίγιον, 27 Ιουλίου 2015


Γέρων Χριστόδουλος: «η Φοβερά Προστασία έφερε στην πύλη της Μονής μας τον Γέροντα Παΐσιο»

koutloymoysi2
Σεβασμιώτατε, Σεβαστοί πατέρες και αδελφοί προσκυνητές,

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΟ "ΟΧΙ"...«Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»! (Άγ. Κοσμάς ο Αιτωλός)

ΜΕΤΑ ΤΟ "ΟΧΙ"...
«Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»!
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
το κείμενο σε εκτυπώσιμο αρχείο 
   
   Το όχι του Ελληνικού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 είναι μεν νίκη γοήτρου του πρωθυπουργού... αλλά με εντελώς δυσνόητο μήνυμα, όπως ήταν και το κάλεσμα του απλού πολίτη να αποφανθεί πάνω σε έννοιες της σύγχρονης βαβυλωνιακής οικονομίας!
    Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ ή IMF), Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), Ταμείο Χρηματο-οικονομικής Σταθερότητας (ΤΧΣ),  Δημόσιο Χρέος (που πρέπει να ελέγχεται αν και τα σύνορα για την διακίνηση των κεφαλαίων είναι ανοικτά), κούρεμα ομολόγων ή χρέους γενικότερα, έξοδος από το Ευρώ - GrexitEurogroupEFSFcapital control και άλλα πολλά παρόμοια καλούνται να καταλάβουν οι ψηφοφόροι τι είναι και πως δουλεύουν, και να κρίνουν τελικά μέσα από τα συμβαίνοντα στην παγκόσμια οικονομία ποια (συνδυασμένη) πρόταση των διεθνών οργανισμών τους συμφέρει!
     Αξίζει εδώ να αναφερθούμε στα λόγια του Σέρβου Δημήτρη Τάμπαριτς, γύρω στο 1850, για την εποχή μας πριν τον 3ο Παγκ. Πόλεμο, όπως τα κατέγραψε ο πνευματικός του: «Εκείνοι οι οποίοι θα γράφουν και θα διαβάζουν πολλά και διαφορετικά βιβλία με αριθμούς θα νομίζουν ότι ξέρουν τα περισσότερα!Αυτοί οι διαβασμένοι άνθρωποι θα αφήσουν τις ζωές τους να καθοδηγηθούν από τους υπολογισμούς, και θα πράττουν και θα ζουν ακριβώς όπως θα τους λένε οι αριθμοί...! Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους θα υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Οι κακοί θα δώσουν κακούς απογόνους. Θα δηλητηριάσουν τον αέρα και το νερό, και θα εξαπλώσουν λοιμό στις θάλασσες, στα ποτάμια και στην γη, και οι άνθρωποι θα αρχίσουν ξαφνικά να πεθαίνουν από ποικίλες ασθένειες.Αντίθετα οι καλοί και οι σοφοί εξ αυτών θα καταλάβουν ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν αξίζει ούτε μία δεκάρα και ότι οδηγεί τον κόσμο στην καταστροφή, και αντί να συνεχίσουν να αναζητούν σοφία στους αριθμούς, θα αρχίσουν να την αναζητούν στην προσευχή».  
        Α.  Οι εκτιμήσεις των "διαβασμένων".
    Κάτω η αναγγελία των απωλειών των μετοχών στο Κινέζικο Χρηματιστήριο της Σαγκάης λόγω Ελληνικής κρίσης, από το Βloomberg:
Πρόκειται για απώλειες 2,36 τρις δολαρίων σε 3 εβδομάδες!
    Οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι πολιτικοί φαίνεται να είναι αντίθετοι στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας, παρόλο που οι χώρες τους κινδυνεύουν από την αδιαλλαξία τους να χάσουν πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, και οι Τράπεζές τους ακόμη περισσότερα. «Στοιχήματα σε παράγωγα ύψους 54 τρις δολ. της Deutsche Bank (μόνο) κινδυνεύουν από την ελληνική κρίση», λέει η Global Research.
     Αν και είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι διαδραματίζεται στα χρηματιστήρια όταν δεν είναι ειδικός, είναι όμως πολύ εύκολο να αντιληφθεί από τα ποσά που διακινούνται ότι "παίζονται" μεγάλα παιγνίδια!
Ιταλός καθηγητής Οικονομικών. Δείτε τι κάναμε στην Ελλάδα:
    «Σύμφωνα με τον Αμερικανό οικονομολόγο και πρώην υφυπουργό των Οικονομικών επί κυβερνήσεως Ρ. Ρήγκαν, Paul Craig Robertsόλη αυτή η πεντάμηνη διαδικασία διαπραγμάτευσης απολύτου αδιεξόδου μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν προσχεδιασμένηακριβώς για να φτάσει εδώ που έφτασε». Αυτά λέει δημοσίευμα, που έτσι επισημαίνει ότι τεράστια συμφέροντα μεταχειρίσθηκαν την Ελλάδα και τους πολιτικούς της, για να πετύχουν δικά τους οφέλη εις βάρος του Ελληνικού και άλλων λαών, και να προχωρήσουν έτσι στην παγκοσμιοποίηση των εωσφοριστών...
    «Το σχέδιο περιλαμβάνει για την Ελλάδα την δημιουργία χάους για να ακολουθήσουν οι λαοί της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, ακόμα και Γαλλίας, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αντίσταση στα σχέδια της Νέας Τάξης. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Αμερικανός οικονομολόγος πιστεύει πως δεν θα αφήσουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, για να την ελέγχουν καλύτερα...»
    Ο Paul Craig Roberts καταλήγει στην συνέντευξη του με το ερώτημα: «Will The Greeks Stand Strong And Save The Planet From World War III»? Δηλαδή, «Θα μείνουν οι Έλληνες δυνατοί και θα σώσουν τον πλανήτη από τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»; Ενδιαφέρον το ότι και οικονομολόγοι τώρα μιλούν για πόλεμο μεγάλης κλίμακας, και μάλιστα Παγκόσμιο! Πιο ενδιαφέρον το ότι ο Ρόμπερτς αναγνωρίζει τον κεντρικό ρόλο της Ελλάδας στα γεγονότα που θα προηγηθούν.
      Η "Ράντ", συμβουλευτικό όργανο («think tank»του Αμερικανικού Πενταγώνου, είχε προειδοποιήσει (2009) για την "ανάγκη" ενός μεγάλου πολέμου: «Ο Οργανισμός Ροκφέλλερ & Φορντ-Κάρνεγκι που βρίσκεται πίσω από τη RAND πρότεινε ότι ένας πόλεμος των ΗΠΑ με μια άλλη μεγάλη παγκόσμια δύναμη θα αναζωογονούσε την οικονομία (..!) βοηθώντας την παρούσα Τραπεζική ελίτ να συνεχίσει την άσκηση του ελέγχου της πάνω στην Αμερική».
    Αν σ' αυτή την κατάσταση, των διεθνών οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, προσθέσουμε τις επιπτώσεις μέσα στις χώρες από τη διαφθορά των πολιτικών, αντιλαμβανόμαστε γιατί το βιοτικό επίπεδο των λαών χειροτερεύει ραγδαία...  
    Είδηση της 8ης Ιουλίου 2015: «Ποσοστό που ανέρχεται στο 36% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας (ετήσιο εισόδημα 4.608 ευρώ για το 2014) σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ εάν δεν υπήρχαν τα επιδόματα και οι λοιπές κοινωνικές ενισχύσεις το ποσοστό θα έφτανε το 52,2% του πληθυσμού.
    ...Αυτή είναι η εκτίμηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής όπως αποτυπώνεται στην νέα έρευνα συνθηκών διαβίωσης (στοιχεία 2014). Το… κατώφλι φτώχειας διαμορφώθηκε σε ετήσιο εισόδημα 8.879 ευρώ για άγαμο και σε 17.270 ευρώ για τετραμελή οικογένεια, σύμφωνα με την έρευνα του 2014. Με βάση αυτά τα δεδομένα, το 22,1% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας. Ο λόγος για 888.452 νοικοκυριά με 2,3 εκατ. μέλη.
    ...Μεγάλες πιέσεις ασφυξίας στα νοικοκυριά δείχνει η έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τους δείκτες συνθηκών διαβίωσης. Σύμφωνα με αυτή, το 51% δεν μπορεί να πληρώσουν το δάνειο, το 52,5% δεν έχει ικανοποιητική θέρμανση. Το 41,5% των φτωχών στερείται διατροφής και το 79,1% δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες. Τις ίδιες οικονομικές δυσκολίες να καλύψει έκτακτα αντιμετωπίζει όμως πλέον και το 39,1% των μη φτωχών και το 47,5% του συνόλου».
      Η Ευρωπαϊκή πολιτική που προκάλεσε την Ελληνική καταστροφή μαζί με το ΔΝΤ, θεωρείται Γερμανική πολιτική. Γι'  αυτό έκθεση της Κομισιόν από το 2013, την οποία υπέγραφε ο βετεράνος οικονομολόγος Jan in ‘t Veld (Head of Sector Model-based Economic Analysis, European Commission) κατήγγειλε ότι:
    «Η  δημοσιονομική πολιτική της Γερμανίας έκανε ακόμη πιο βαθιά την κρίση στην Ευρωζώνη και δυσκόλεψε περισσότερο χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, οι οποίες θα μπορούσαν εύκολα να οδηγηθούν και πάλι στην ανάπτυξη αν η Γερμανία δεν επέμενε ακατανόητα να επιχειρεί να αποκομίσει κέρδη από την καταστροφή των άλλων. Την ίδια στιγμή που το Βερολίνο αποκομίζει κέρδη από την κρίση, η Ελλάδα καταστρέφεται και βυθίζεται πιο βαθιά στην κρίση»... Η νέα έκθεση αιφνιδίασε το Βερολίνο καθώς προερχόταν από το διευθυντήριο οικονομικών και χρηματοοικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν και κανείς δεν μπορούσε να την αμφισβητήσει με το επιχείρημα ότι οι συντάκτες της "παίζουν παιχνίδια". (24-10-2013,defencenet.gr)
     Το νομιζόμενο πλούσιο εισόδημα των Γερμανών υπάρχει, αλλά μόνο για λίγους. Έρευνα αναφέρει ότι: «Όπως κατέδειξαν τα στοιχεία, το 16,1% των Γερμανών κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο περιγράφεται ως το 60% του μέσου εισοδήματος, δηλαδή 980 ευρώ τον μήνα για τον άγαμο, και 2.058 για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά». (Ένας στους έξι Γερμανούς υπό καθεστώς φτώχειας. Είδηση της 26-10-2013)
      Ποιος φταίει επομένως και δεν πάνε καλά τα πράγματα στην  Ελλάδα αλλά και στις θεωρούμενες πλούσιες Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία;
      Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Sigmar Gabriel, παραδέχθηκε ότι: «Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της ούτε η σημερινή κυβέρνηση. Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση. Τα προγράμματα στην Ελλάδα απέτυχαν, γιατί τα δυο διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα».
    Αλλά στη Γερμανία ποιοι είναι υπεύθυνοι; Μήπως οι πολιτικοί της που κατακρίνουν τους Έλληνες; Γίνεται συγκάλυψη των μεγάλων ενόχων που προκαλούν το οικονομικό χάος σαν μέρος μιας στρατηγικής, που εκτός από οικονομικά έχει και άλλου είδους "συμφέροντα" (μερικά είναι απόκρυφα), τα οποία αν δεν υπήρχαν, δεν θα υπήρχε η διεφθαρμένη παγκοσμιοποίηση... Όμωςόσα ψίχουλα απομένουν για το λαό τα τρώει «μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία»Και αυτή την ολιγαρχία, και όχι τον λαό, συντηρούν τα πολιτικά κόμματα που υποστηρίζονται ή και αναδεικνύονται από τους ντόπιους ολιγάρχες!   
    Η ομιλία βόμβα από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, μέσα στη γερμανική Βουλή, που καταδικάζει επώνυμα τα μεγάλα Ελληνικά "Μνημονιακά" κόμματα ανοίγει το δρόμο για την πλήρη αμφισβήτηση της ικανότητας αυτοδιοίκησης των Ελλήνων μέσα στο (αλλοπρόσαλλο) σκηνικό της παγκοσμιοποίησης...  («Τα δύο διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν την Ελλάδα»).  
       Β. Κριτική. 
      Β1. Κρίνοντας με βάση τα γήινα συμφέροντα.
     Από όσους ερμηνεύουν τα πράγματα, παρατηρούμε μεγάλη απόκλιση αυτών που σκέφτονται στενά σαν οικονομολόγοι, που είναι κυρίως οι Ευρωπαίοι, και αυτών που διευρύνουν το θέμα σκεπτόμενοι επί πλέον και γεωστρατηγικά.
     Οι Αμερικανοί ωθούν τις εξελίξεις με πιο πλατιά αντίληψη, αλλά είναι και αυτοί εγκλωβισμένοι στους κανόνες της παγκοσμιοποίησης και τους τοκογλύφους που την κατευθύνουν. Έτσι δεν βοήθησαν, όταν έπρεπε, ενωρίτερα την Ελλάδα, ενώ τώρα ελπίζουν περισσότερο σε υποταγή των υπερήφανων Γερμανών και άλλων Ευρωπαίων, και (προσωρινή) ενίσχυση του δολαρίου έναντι των άλλων νομισμάτων, από την ελληνική κρίση... 
    Όμως οι άρρωστες φιλάργυρες νοοτροπίες δεν διορθώνονται πλέον, και το αναγκαίο κακό, κατά τη "Ράντ" και τον Ρόμπερτς, ο μεγάλος πόλεμος (3ος παγκόσμιος), που θα τα ανατρέψει όλα, (λογικά) δεν αποφεύγεται...


   Β2. Μιλώντας με βάση τον πνευματικό νόμο και τις προφητείες.

     «Εκατομμύρια χρήματα διατίθενται από τους ξένους δια να απομακρύνουν τους Έλληνες από την Ορθόδοξη πίστη και ιστορία τους. Αν, όμως, εγκαταλείψουν την πίστη τους, αυτό θα φέρει την καταστροφή τους...

    Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι, ακονίζουν τα μαχαίρια, αλλά δεν ήλθε η ώρα, δεν το επιτρέπει ακόμα ο Θεός. Υπομένει ο Θεός. Περιμένει την μετάνοιά μας».
        Γέροντας Γεννάδιος, Ακούμια Ρεθύμνου (+1983).


     Τι προβλέπεται:    
     Οι προφητείες προβλέπουν το κακό από τους "διαβασμένους":  «Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»!  (54η προφ.). Προβλέπουν επίσηςτεράστιους φόρους: «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν» (67η). Επίσης: «Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα». (68η). Ακόμη: «Θα σας ρίξουν παρά (=χρήμα) πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν» (99η).
     Μιλάνε  και για τον πόλεμο που θα γίνεται γύρω από τη χώρα μας: «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξει (=πλεύσει)» (58η). Η 103η της συλλογής Τριανταφύλλου, των προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, λέει:«Όταν γίνει η Εγνατία οδός, τα στρατεύματα θα περάσουν από αυτήν. Η κεφαλή των στρατευμάτων θα φθάσει στην Κωνσταντινούπολη και η ουρά θα βρίσκεται στην Αυλώνα». (Β. Ήπειρο). Οι προφητείες του Αγίου Κοσμά μιλούν και για τις βιαιοπραγίες από τα ξένα στρατεύματα που θα περνούν μέσα από τη χώρα μας. «Θα περάσουν βρωμερά ασκέρια από τα Εσπέρια μέρη (της Δύσης), και θα ρωτάνε πούνε η Πόλη, είναι σιμά; Όσοι λένε ότι είναι σιμά δεν θα τους πειράξουν, όσοι πουν ότι είναι αλάργα θα τους κόβουν» (βλ. 83η).
      Θα μας επιτεθούν και οι Τούρκοι με αφορμή την επέκταση των μιλίων της ΑΟΖ από 6 σε 12. «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά» (63η).
       Οι ανακατωσούρες, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές, θα έχουν και ένα καλό: Θα μας εμποδίσουν από το να μπούμε στον παγκόσμιο πόλεμο. «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες, δεν θα προφθάσουν όμως»(69η). Θα υπάρχουν διάφορες εστίες πολέμου: «Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς» (100ή)


     Αλλά γιατί να υπάρχουν προφητείες; 
    Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ενώ οι προβλέψεις των προφητειών είναι φανερέςσε όλους, μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορούν θεολογικά να εννοήσουν το πως και γιατί υπάρχουν αληθινές προφητείες. Να μην ξεχνάμε ότι:
     Οι άνθρωποι έχουν ψυχή που δεν ανήκει στον υλικό κόσμογι'  αυτό και κάποτε θυσιάζουν τα γήινα συμφέροντά τους για τις ιδέες ή για την πίστη τους. Τα γουρουνάκια και οι μαϊμούδες δεν θα το κάνουν ποτέ αυτό. Οι Προφητείες των Ορθοδόξων μας θυμίζουν ότι υπάρχει πνευματικός κόσμος, στον οποίο ήδη ζει η ψυχή μας, και ότι πάνω από όλους και όλα είναι ο Θεός.
     Δεν υπάρχει θεά τύχη ή κισμέτ, αλλά υπάρχει πνευματικός νόμος,ορισμένος από τον Θεό, που διέπει όλα τα λογικά κτίσματα, τα οποία με βάση αυτόν κρινόμενα κερδίζουν ή χάνουν τη χάρη του Θεού, και το αποτέλεσμα αντανακλάται ακόμα και στην άψυχη ύλη. Αυτό μας το δείχνει ο Θεολόγος Ιωάννης στην Αποκάλυψη, αλλά είναι κρυμμένο από τους ασεβείς, οι οποίοι μένουν μόνο στις κοσμικές προβλέψεις, σαν αυτές του Ιούλιου Βερν...
       Μέσα στη συνείδηση του ανθρώπου έχουν τεθεί από τον Θεό οι ίδιες εντολές που δόθηκαν γραπτές στον Μωϋσή και συμπληρώθηκαν πνευματικότερα από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Γι' αυτό αυτές, οι 10 εντολές, είναι παγκόσμιος και αιώνιος πνευματικός νόμοςΚαι μια αντανάκλαση ή εικόνα αυτής της αλήθειας στο υλικό πεδίο είναι η δύναμη του «1000-άρμενου», που προβλέφθηκε από τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό ότι θα εμφανισθεί στις Ελληνικές θάλασσες πριν τα γεγονότα της Πόλης:
     «Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης». Όπως στην παλιά εποχή της Τροίας, οι Έλληνες υπέφεραν από τους Τρώες που έλεγχαν τα στενά των Δαρδανελίων με βαριά φορολογία ή και αρπαγές των εμπορευμάτων τους, έτσι κατ' αναλογίαν τώρα, οι Τροϊκανοί Τραπεζίτες της παγκοσμιοποίησης, περνάνε μέσα από άλλα στενά την διαβίωση των λαών, εμποδίζοντας την απόκτηση αγαθών με τα χρηματιστηριακά παιγνίδια, που αρπάζουν τον πλούτο τους.  (Το 1000-άρμενο στην Ιστορία, στις προφητείες και τώρα!)
 
      Στον πνευματικό κόσμο, που ζουν οι ψυχές μας, υπάρχουν πνεύματα, και μερικά από αυτά που χρησιμοποίησαν την ελεύθερη βούλησή τους για να γίνουν πονηρά, με αρχηγό τους τον διάβολο, προσπαθούν να μας κάνουν κακό. Να είστε πάντα σε ετοιμότητα, «γιατί ο αντίδικός σας διάβολος σαν λιοντάρι ωρυόμενο περπατάει ζητώντας κάποιον να καταπιεί», συμβουλεύει ο απόστολος Πέτρος.(1η Πέτ. Ε-8). 
        Τώρα που οι πνευματικά τυφλοί έχουν αυξηθεί, είναι επόμενο οι κίνδυνοι να είναι μεγαλύτεροι, γιατί κάποιοι από αυτούς οδηγούν το λαό, χωρίς επίγνωση του κινδύνου. Ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός (Α. Τσίπρας) δηλώνει επίσημα τυφλός, διότι δεν αντιλαμβάνεται την ύπαρξη ψυχής και πνευματικού κόσμου, ούτε και τον μαρτυρούμενο από τη σοφία και αρμονία του Σύμπαντος Δημιουργό. Αλλά δεν στηριζόμαστε στους άρχοντες, όπως είναι γραμμένο: «Μή πεποίθατε επ'άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οίς ούκ έστι σωτηρία»(Ψαλμός 145)  
      Ο Θεός, ως αγαθός, επιτρέπει να διδαχθούμε μέσα από όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, συγκρατώντας την κακία του διαβόλου και μακροθυμώνταςΈλεγε ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Ο διάβολος επιθυμεί την καταστροφή του ανθρώπου. Πάντα, όμως, ο Θεός δεν επιτρέπει να γίνει έτσι, όπως το θέλει ο διάβολος. Άλλα τι κάνει; Παραχωρεί στο διάβολο το δικαίωμα να κάνη κακό μέχρις ενός σημείου, γιατί από το κακό αυτό θα προκύψει κάτι καλό. Είπε πώς ό,τι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μία συμμαχική δύναμη, και κυρίως από τους Αμερικανούς. Θα χάσει ακόμη και τους πατροπαράδοτους φίλους της, τους Γερμανούς»... Επίσης:
    «Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και έτσι ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι». «Γέροντα», του αντείπα (λέει ο κ. Χαραλαμπίδης), «τι Χριστιανοί είμαστε; Ξέρεις έξω πόσο αμαρτωλά ζουν οι Έλληνες; Μέρα - νύχτα διασκεδάζουν και κυλιούνται στην αμαρτία. Πώς θα μας βοηθήσει ο Θεός να πάρουμε την Πόλη»; Και με το απλό, σοφό του ύφος, μου είπε: «Υπάρχει η μαγιά κι αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει»! (Επίτομος υπό ΛΜΔ)
      Το προφητικό βλέμμα του αγίου γέροντος Παϊσίου προείδε που θα κατέληγε η αυθαιρεσία αλλά και η υπερηφάνεια των πολιτικών που κυβερνούν τη χώρα μας. Γράφεται: επισκέφθηκα το Γέροντα μαζί μ’ ένα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου του 1993, και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απήντησε: «Μη φοβάσαι. Ο Θεός δε θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράγματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί (τους πολιτικούς) και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά». Μετά μου πιάνει το χέρι καθησυχαστικά και μου λέει: «Η Παναγία και οι άγιοί μας σκανδαλωδώς μας βοηθάνε»!  
 
      Μας βοηθάνε οι άγιοι, αλλά με διάκριση, γιατί είναι αρκετοί τώρα αυτοί που τα βάζουν με τον νόμο του Θεού, εμποδίζοντας με τον τρόπο αυτό τη χάρη Του να καλύψει όλο το έθνος.
      Η νομιμοποίηση των εκτρώσεων, του γάμου των ομοφυλοφίλων, η απόφαση για χτίσιμο τζαμιών στη χώρα κλπ, που δηλώνουν περιφρόνηση της Ορθοδοξίας και του αληθινού Θεού, η  αποδοχή της φιλαργυρίας, του αποκρυφισμού, και γενικά των παθών σαν ισότιμων με τις αρετές, εμποδίζουν να έρθει απλόχερα το έλεος του Θεού στους Έλληνες. Δεν επιτρέπει όμως ο Θεός την καταστροφή της Ελλάδας, για να μην καταστραφούν μαζί και οι πιστοί, στους οποίους δίνει επί πλέον βοήθεια, διά των πρεσβειών των αγίων, για να ξεπεράσουν τα δεινά.
      Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε προφητεύσει: «Θα δούμε και θα ζήσουμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα στον τόπο μας»Αυτό κατ' επιταγήν των πολιτισμένων κέντρων της Δύσης, που αργότερα σαν βρωμερά ασκέρια θα περνάνε για να πολεμήσουν τους Ρώσους στην Πόλη. (Βλ. 83η προφητεία).
    Να σημειωθεί ότι αν μόνο οι Ορθόδοξοι κρατηθούν ακλόνητοι στην πίστη, χωρίς κοσμικές προσθήκες και αλλαγές, όπως κάνουν οι παπικοί, κυρίως τα τελευταία χρόνια, 3ος παγκόσμιος πόλεμος δεν γίνεται. Γι'  αυτό ο διάβολος πολεμάει την Ορθοδοξία διά της εκκοσμίκευσης, που προκαλεί απώλεια διάκρισης καλού - κακού σε σχέση με τον νόμο του Θεού, ώστε ανεμπόδιστα η ανθρωπότητα να τον ακολουθήσει στον Αρμαγεδδόνα ψυχών και σωμάτων.
Παράδειγμα συσκότισης από τον πάπα Φραγκίσκο:
«Κοράνι και Αγία Γραφή είναι το ίδιο»!
«Ιησούς Χριστός, Μωάμεθ, Ιεχωβά, Αλλάχ. Αυτά είναι όλα ονόματα που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μια οντότητα (τον Θεό) που είναι σαφώς η ίδια σε όλο τον κόσμο»... 
   Κανένας Μουσουλμάνος δεν υποστηρίζει ότι ο Μωάμεθ είναι Θεός, όπως λέει ο πάπας, αλλά προφήτης... Επί πλέον οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι, δεν δέχονται την θεότητα του Χριστού.  Επομένως με τρόπο άγαρμπο, βλάσφημο και αντιφατικό,  ο πάπας προσπαθεί να δώσει μια "θεολογική" κάλυψη στην σαλατοποίηση των θρησκειών από την παγκοσμιοποίηση, και να θέσει όλους τους πλανεμένους υπό την καθοδήγησή του. Έτσι αν και δεν ήρθε η στιγμή να φανερωθεί ο πάπας στον αισθητό μας κόσμο σαν αιτία του 3ου παγκοσμίου πολέμου, πνευματικά αυτό ήδη έχει φανεί. Και άρα δικαίως ο άγιος Κοσμάς είπε προφητικά: «Τον Πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία». (90ή προφ).
      Ο πάπας προβάλλει, και είναι δυνατόν να μεταδώσει και στους Ορθοδόξους, που όμως δεν σκέπτονται Ορθόδοξα, ένα εκκοσμικευμένο Χριστιανισμό. Και μπορεί να καταστήσει ακόμα και Ορθόδοξους κληρικούς, μέσα από τον "σεβασμό" και την "αγάπη" που του δείχνουν, κοινωνούς στα βλάσφημα δόγματα που πρεσβεύει. Τότε θα πραγματοποιηθεί και η άλλη προφητεία:
    «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και οι ασεβέστεροι των όλων». (57η προφητεία). Όταν έλεγε αυτά ο άγιος, κάποιοι κληρικοί από το ακροατήριο δυσανασχέτησαν και είπαν: «Άγιε μεγάλη προσβολή σε μας». Και ο Άγιος απάντησε: «Αμ εγώ τι είμαι; Δεν είμαι από την ιδικήν σας τάξιν; Σας λέγω πως αυτά μια μέρα θα γίνουν»(Καλυβοπούλου, περιοδικό Β. Ήπειρος). Τα ηθικά παραπτώματα έρχονται πρώτα. Κατόπιν κυριαρχεί πνευματική συσκότιση, και τότε ακολουθεί η πτώση σε κακοδοξίες ακόμη και σε αίρεση. Εδώ μιλάει και για ηθικά (χειρότεροι), και για κακοδοξίες (ασεβέστεροι) πχ. αποδεχόμενοι τον θρησκευτικό συγκρητισμό και την Πανθρησκεία.  


     Τώρα είναι εποχή ιδιάζουσας κρίσης του Θεού, γιατί με αφορμή την οικονομική κρίση, όλοι κρίνονται για την συμπεριφορά τους προς τους φτωχούς. Κρίνονται οι μεμονωμένοι άνθρωποι σαν πρόσωπα, αλλά και οι ομάδες ατόμων (όπως τα πολιτικά κόμματα), οι χώρες, αλλά και οι συνασπισμοί χωρών. Μάλισταστην Αποκάλυψη γράφεται ότι γίνεται επιλογή των "144.000", δηλ. αυτών που έχουν και τηρούν τη διδασκαλία του Χριστού που έφθασε σε μας διά των 12 Αποστόλων και των διαδόχων τους, για να προστατευθούν (πρωτίστως πνευματικά) από τα επερχόμενα δεινά.
      Ο Κύριος Ιησούς Χριστός παίρνει τη θέση των φτωχών και ανήμπορων, των κοσμικά ελαχίστων, και δικαιώνει όσους τους βοήθησαν, όπως λέει στο Ευαγγέλιο:«Αληθινά σας λέγω, πως ότι επράξατε σε κάποιον από αυτούς τους αδελφούς Μου τους ελάχιστους, σε Εμένα το πράξατε»(Ματθ. Κε-40)  Είναι τυχαίο που οι ειδήσεις, όπως αναφέραμε πιο πάνω, μιλούν τώρα για 888 χιλιάδες Ελληνικά νοικοκυριά που είναι στο κατώφλι της φτώχειας, όταν το 888 σαν αριθμός αντιστοιχεί στο όνομα Ιησούς; (=10+8+200+70+400+200)  Αλλά και το ετήσιο εισόδημα για άγαμο στο κατώφλι της φτώχειας είναι τώρα 8880 ευρώ...!
     Η συμμαχία των τοκογλύφων παγκοσμιοποιητών  με τη Γερμανία, θα έχει τις επιπτώσεις της σε όλη την Ευρώπη, αν σκεφτούμε που πάμε κατά τον άγιο Παΐσιο: «Στην Ιταλία θα παρουσιασθεί ένας νέος Μουσολίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η ΕΟΚ (τώρα Ε.Ε.) θα διαλυθεί. H ΕΟΚ, είπε, δεν έχει καμμία σχέση με την Αμερική. Η Αμερική μοιάζει μ’ έναν αργαλειό, που αφομοιώνει όλα τα κουρέλια, ενώ στην ΕΟΚ υπάρχουν αντιτιθέμενα και διαπλεκόμενα συμφέροντα».
    Και πιο επεξηγηματικά: «Στην Αμερική πήγαν άνθρωποι από διάφορα μέρη. Κουβάλησε ο καθένας το κουρέλι του και έτσι έγινε εκεί μία κουρελού. Στην ΕΟΚ, όμως, οι χώρες που μπαίνουν είναι έτοιμα χαλιά. Τα χαλιά, όσο και να τα ενώσεις, το ένα πάει από δω και το άλλο απ’ εκεί. Έτσι, μη φοβάστε για δυσμενείς συνέπειες από την ΕΟΚ. Δεν πρόκειται ποτέ οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν πλήρως, ώστε να μας βλάψουν».
     Τα λόγια του αγίου γέροντος Παϊσίου αποτυπωμένα στη μορφή του κτιρίου του Ευρωκοινοβουλίου:
    Άνω σε αναπαράσταση ο ημιτελής πύργος της αρχαίας Βαβυλώνας, από ζωγραφικό πίνακα, και κάτω από αυτόν το Ευρωκοινοβούλιο της νέας"Βαβυλώνας". Ακόμη και οπτικά έχομε την διασύνδεση των εποχών και την προφητική απεικόνιση του τέλους της νέας... Ο σχεδιασμός το δηλώνει σε όσους καταλαβαίνουνΔεν πρόκειται ποτέ οι χώρες της Ευρώπης να ενωθούν πλήρως... Η ΕυρωΒαβέλ θα μείνει ημιτελής... όπως και η παλιά...!(Περισσότερα στο: "Οι 2 θεοί της Βαβυλώνας")


    Σημειολογικά: Σόϊμπλε=το μπλε σόϊ των Ευρω-βαβυλωνίων, με την αρπαχτική νοοτροπία του κατά Μέρκελ κακαγγελίου,  που εκφράζει τις πλούσιες "ευλογίες" στην ανθρωπότητα του Παγκοσμιοποιητή και Πανθρησκειάρχη Πάπα της Ρώμης... Με την αυξανόμενη ανομία, η οικονομία της παγκοσμιοποίησης προετοιμάζει την άφιξη του Αντιχρίστου, ενώ αντίθετα η«Θεία Οικονομία», διά των δικαίων προπατόρων, προετοίμασε τον ερχομό του Σωτήρος Χριστού στη γη.


   Για τα Εξαμίλια:  Όταν κατά καιρούς γινόταν λόγος για την προφητεία τού Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού ότι θαρθούν οι Τούρκοι και θα φθάσουν μέχρι τα Εξαμίλια στον πόλεμο Ελλάδος - Τουρκίας, εξηγούσε ο άγιος Γέροντας:
   - Ο κόσμος σήμερα δεν έχει μυαλό. Τα εξαμίλια τα οποία αναφέρει ο άγιος Κοσμάς, είναι τα έξι μίλια της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Αυτά θα είναι, και η αιτία πολέμου... (κείμ. Α΄)
       Γράψαμε ήδη, στα τεύχη της Αποκάλυψης και στο «3 ΟΥΑΙ», ότι τα γεγονότα στην Ελλάδα, παρεμβάλλονται ανάμεσα σε μεγάλης σημασίας φοβερές προειδοποιήσεις πριν την 5η σάλπιγγα, στην οποία γίνεται το κατέβασμα των Ρώσων, μέσα στο πλαίσιο των ανταγωνισμών και μαχών για τα υποθαλάσσια πετρέλαια.  
 
       Για τα γεγονότα που καταφθάνουν:
     Πατήρ Σεραφείμ Δημόπουλος: «Θα ξυπνήσουμε και δεν θα έχουμε τίποτα»! Πολύτεκνος οικογενειάρχης στις αρχές τού 2008 σε συζήτηση με τον π. Σεραφείμ τον ρώτησε:
- Γέροντα, έχω κάποιες οικονομίες. Να αρχίσω να κτίζω κάτι για τα παιδιά; Τι Να κάνω;
- Όχι, παιδί μου, Να ασχοληθείς με τη γη, για να ζήσεις τα παιδιά σου. Γιατί, να, θα κοιμηθούμε ένα βράδυ και θα τα έχουμε όλα, και το πρωί θα ξυπνήσουμε και δε θα έχουμε τίποτε. Σε συνέχεια τού διαλόγου αυτού ο π. Σεραφείμμ είχε γράψει στο βιβλίο του «Ρήματα Ζωής», πού κυκλοφόρησε το 2008, λίγο μετά το θάνατό του, τα ακόλουθα: «Όλοι διαισθανόμεθα ότι τα χρόνια της αφθονίας και τού πλούτου γρήγορα θα παρέλθουν και ο άνθρωπος θα ευρεθεί σε εποχές πόνου, πένθους, υστερήσεως και συμφορών». (Σύνδεσμος)

      Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης: Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα πτωχεύσουμε...

     «Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση.
     Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη.
     Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα». (Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης, Καμάριζα Αττικής  - Ειπώθηκε στις 26 Μαΐου 2011)


       Γέροντας Σίμων ο Αρβανίτης: 
     Ο Γέροντας Σίμων ο Αρβανίτης έλεγε πολλά για την κατάσταση της κοινωνίας. Θα έλθουν, έλεγε, πολύ δύσκολες ημέρες. Ο κόσμος έχει ξεφύγει από τον δρόμο. Μια φορά ρωτήθηκε ο πατήρ Σίμων:
Τι γίνεται με τις βόμβες που πέφτουν συνέχεια στην Αθήνα; Ήταν η χρονιά του 1982 ή 83 και ο Γέροντας είπε:
«Αυτά δεν είναι τίποτα. Πάρα πολλά θα δείτε. Πάρα πολλά για να δοκιμαστεί ο λαός που δεν καταλαβαίνει». (25ο).  Είπε ακόμη:
     «Αγία Κοινωνία με Ιερά Εξομολόγηση και μετάνοια, παιδί μου. Θα έρθει ημέρα που δεν θα έχετε μέρος να θάβετε τους νεκρούς και θα τους θάβετε ομαδικά σε λάκκους από τα ατυχήματα και τις αρρώστιες. Αυτή είναι η κατάντια του ανθρώπου από την αμαρτία. Ξέχασε τον Θεό, τις νηστείες. Δεν προσέχει τίποτα ιερό»(26ο).
    Για πείνα: Μια άλλη φορά, στο ίδιο παραπάνω πρόσωπο, ο Γέροντας είπε, ότι«θα έρθει μια τέτοια πείνα, που η πείνα του 1941 δεν είναι τίποτα, μπροστά σ’ αυτή που έρχεται». Η κυρία τον ρώτησε, αν θα γίνει πόλεμος και απάντησε: «Κάτι άλλο θα γίνει, παιδί μου». (27ο). Και για αίμα στην άσφαλτο:
     «Να θυμάσαι, Μαρίνα, παιδί μου, θα έρθει η μέρα, που θα γεμίσει η άσφαλτος με αίμα νέων παιδιών». Και εγώ του λέω, γιατί; Και ο Γέροντας είπε:«Θα βλέπουμε τόσους θανάτους κάθε μέρα, θα γεμίσει η άσφαλτος με αίμα, και τα νεκροταφεία με νέα παιδιά». Και πάλι τον ρώτησα: Γιατί, Γέροντα; Για την μεγάλη αμαρτία που ζούνε θα φθάσουν σ’ αυτό το σημείο, μου είπε.
     Η Ελλάδα, κατά τον γέροντα Σίμωνα τον Αρβανίτη, θα περάσει δοκιμασίες αλλά στο τέλος καθαρισμένη μέσα από αυτές, θα δοξασθεί από τον Θεό:
      «...Δεν ηδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηρά κατάσταση σ' όλη την Οικουμένη, μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, που την αγαπά περισσότερο, και το οποίο στα χαρτιά μας (ιερά κείμενα) λέει, και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι η Ελλάς, η Ελλάς θα δείτε σε λίγο πόσο θα γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη. Όχι μόνο θα δείτε... θα έχει εξαίρετο και λαμπρό παράδειγμα εις όλην την Οικουμένη, διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δεν εχύθηκε αίμα όταν εκήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ' όλα τα έθνη»... (70ο)


       Γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου - Δρίβα (+2002, ανέκδοτη): 
     «Η Ελλάδα, μια ώρα, οικονομικά θα πέσει έξω! Τα λεφτά θα εξευτελιστούν. Τυχεροί όσοι θα έχουν χρυσό (ως μέσο συναλλαγής) και ένα κομμάτι γης».
     Μου είπε η γερόντισσα (έγινε μοναχή από τον π. Μητροφάνη)  για το σπίτι μου(1990):  
«Τι το θες παιδί μου τόσο μεγάλο σπίτι; Θα έρθει καιρός που θα βάλουν φόρο και στα βήματά σας μέσα σαυτό, και στα άτομα που είστε μέσα»! (Τώρα έχουμε τεκμήριο διαβίωσης - φορολόγηση τετ. μέτρων και το χαράτσι).
Τυχεροί  όσοι θα μένουν σε καλύβες (μικρά σπιτάκια). Τα αυτοκίνητα θα τα αράξει ο κόσμος στις αυλές του!! Αν έχεις δουλειά θα δουλεύεις όλη μέρα, το μισό μεροκάματο  θα το δίνεις για βενζίνη για να πάς στη δουλειά σου και το υπόλοιπο  να ταΐσεις τα παιδιά σου και αν φτάσουν για να φάνε...  Την αποθήκη που βάζει ο πατέρας σου  το χόρτο για τα ζώα θα σε παρακαλάνε για να μείνουν μέσα!  Γεμάτος έκπληξη της είπα. Βρε γιαγιά έχει ποντίκια μέσα!  Η γιαγιά μου είπε:
- Όταν κάποιος δεν έχει που να βάλει την οικογένειά του, τα ποντίκια θα υπολογίσει;  Αφού έριξε μια ματιά στον ουρανό με κοίταξε και μου είπε:
- Θα είναι άτομα από την Αθήνα και από άλλα μέρη, και από νησιά θα έρθει κόσμος! Πότε θα γίνουν αυτά γιαγιά; Δεν θα ζω εγώ τότε!
       Είπε επίσης, το 1990:
Θα σας αναγκάσουν να πάρετε μια κάρτα-ταυτότητα. Θα κάνετε όλες τις συναλλαγές σας με αυτή. Να μη την πάρετε, είναι του Αντιχρίστου. Όποιος την πάρει αμέσως ξεβαπτίζεται.  Είπε επίσης ότι θα αναγκάσουν τον κόσμο να πάρει τη κάρτα με διάφορους τρόπους. Αυτές, είπε, θα βγουν στον  Βόλο.
Τα πράγματα θα αλλάξουν, δεν θα είναι όπως τώρα. Θα έρθει μεγάλη φτώχεια! Θα πουν, είσαι μακροχρόνια άνεργος, δικαιούσαι ένα βοήθημα οικονομικό, για να το πάρεις όμως θα πρέπει να έχεις την κάρτα-ταυτότητα. Εκεί θα εξαπατηθούν πολλοί… Σκέψου ένα πατέρα με τρία παιδιά που έχουν τρεις μέρες να φάνε. Θα τρέχει αμέσως να πάρει τη κάρτα, για να αγοράσει λίγα μακαρόνια, λίγα φασόλια...  (Δεν μιλάει για απλή τραπεζική κάρτα, αλλά για (υπερ) κάρτα-ταυτότητα).                  
7 Σεπ. 2002: Επισκέφτηκα τη γερόντισσα  στο σπιτάκι της. Ήταν 11 το πρωί.
Έλα και σε περίμενα μου είπε. Σε λίγες μέρες  θα φύγω από τη ζωή! Άρχισε να μου δίνει κάποιες συμβουλές. Της ζήτησα να μου εξηγήσει κάποια πράγματα που έλεγε στο παρελθόν. Τότε ήταν μεταβατική περίοδος, από δραχμή στο ευρώ.Αναφέρω το διάλογο μεταξύ μας.  
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά έχω μια διαφωνία μαζί σου. Είχες πει κάποτε ότι η Ελλάδα θα πέσει έξω οικονομικά και τα λεφτά θα χαθούν μια ώρα! Πριν λίγες μέρες μπήκαμε στο  ευρώ, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ευρώ είναι ισχυρό νόμισμα όπως το δολάριο!     
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό το νόμισμα είναι ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα που δεν είναι ευλογημένο από το Θεό. Αυτό το νόμισμα έγινε για να εξυπηρετήσει  κάποιους σκοπούς του σκότους!! Θα τους δεις λίγα χρόνια αργότερα! Πέντε χρόνια θα περνάει καλά ο κόσμος και μετά  έρχεται ο κατήφορος! Θα έχετε όλα τα καλά μπροστά σας, αλλά δεν θα μπορείτε να τα  αποκτήσετε… Τα παλιά σου ρούχα δε θα τα πετάς, να τα βάλεις κάπου να τα φυλάς… Δεν θα μπορεί ο κόσμος να αγοράζει καινούργια ρούχα…
Έρχεται μεγάλη φτώχεια... Θα αναγκαστείς να φοράς τα παλιά σου ρούχα και θα λες «είχα εγώ τόσο ωραία ρούχα»;  Δεν θα μπορείτε να φτιάξετε τίποτα! Όποιος πρόλαβε και έφτιαξε σπίτι  πρόλαβε.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιαγιά λες ότι έρχεται  φτώχεια! Τι είδους φτώχεια έρχεται;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα τρως ξερό ψωμί στο σπίτι σου και ο γείτονας θα σε ζηλεύει γιατί αυτός δεν θα έχει!!
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δηλαδή θα είναι όπως στη κατοχή;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Χειρότερα από τότε! Ο ιδιωτικός τομέας θα σβήσει και οι δουλειές θα χαθούν, μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αντέξουν, όχι ότι θα παίρνουν πολλά λεφτά αλλά απλώς θα έχουν το σταθερό. Φαντάσου ένα παιδί που γεννήθηκε  και μεγάλωσε στην Αθήνα με το πρωινό του, το μεσημεριανό του, το βραδινό του και αναγκαστικά θα έρθει στο χωριό του, να τρώει ένα κομμάτι καλαμποκίσιο ψωμί και ένα αυγό τηγανιτό και αυτή  μπορεί να είναι η τροφή του για όλη τη μέρα!...
Θα περιποιείσαι το κήπο σου και θα περνάει κάποιος στο δρόμο, θα βλέπει τον κήπο σου, θα παίρνει φόρα, θα ρίχνει το φράχτη και δε θα μπορείς να τον σταματήσεις! Θα λέει φίλε πεινάω, πεινάνε τα παιδιά μου, για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε και έδειξε ταραγμένη!...
Παιδιά σπάνια θα γεννιούνται, θα δεις ζευγάρια να είναι πολλά χρόνια μαζί και δεν θα παντρεύονται! Όχι γιατί δε θα θέλουν, αλλά δεν θα μπορούν, γιατί θα μένουν από δουλειά και μέχρι να ξαναβρούν θα περνά μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αν κατά λάθος κάνουν κάνα παιδί θα παντρεύονται με ένα απλό χαρτί. ΕΡΩΤΗΣΗ: Εννοείς γιαγιά πολιτικό γάμο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είπα απλό χαρτί. (Σήμερα έχουμε το χαρτί της συμβίωσης). Θα πέσει γκρίνια στο κόσμο, θα δεις σπίτια να καίγονται από μέσα και απ’ έξωαυτό να μη φαίνεται. Θα βλέπεις οικογένειες στην κοινωνία να φαίνονται αγαπημένες, και μέσα στο σπίτι τους να τρώγονται σαν τα σκυλιά! Αυτά μου τα είπε ο Κύριος, είπε η γιαγιά.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Και κάθε πότε σε επισκέπτεται ο Κύριος γιαγιά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ανάλογα, άλλες φορές πιο συχνά, άλλες πιο αραιά. Περίπου μια φορά τη βδομάδα έρχεται εκεί που προσεύχομαι!
ΕΡΩΤΗΣΗ:  Όταν σου μιλά ο Κύριος γιαγιά σε ποια γλώσσα σου μιλάει;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στη γλώσσα που είναι γραμμένα τα Ευαγγέλια!
    ...Θα γίνονται εκλογές και δεν θα έχουμε κυβέρνηση! Θα έρθει καιρός που θα μας φέρουν άτομο απ’ έξω να μας κυβερνήσει. Θα μας φέρουν και Βασιλιά! Αμέσως ρώτησα τη γιαγιά… Το  Σύνταγμά μας δεν επιτρέπει βασιλιά...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και ποιος  είναι αυτός που θα υπολογίσει Σύνταγμα;  Ο Κύριος έχει  (προσωρινά) αποστρέψει το πρόσωπό του από εμάς τους  Έλληνες.
Όταν τα παιδιά έδιναν πανελλήνιες εξετάσεις προσευχόμουν συνέχεια για αυτά. Τότε παρουσιάστηκε ο Κύριος μπροστά μου στενοχωρημένος, γιατί οι άνθρωποι δεν κάνουν προσευχή. Μου είπε ο Κύριος:
Δεν ζητάω πολλά από τους ανθρώπους, έστω λίγη προσευχή σε Μένα γιατί δεν κάνουν; Από τα παιδιά δεν ζητάω πολλά, καταλαβαίνω την αγωνία τους και το κόπο τους! Όλη μέρα σχολείο και διάβασμα, αλλά για Μένα τίποτα!Από τα παιδιά θέλω έστω 10΄ λεπτά προσευχή την ημέρα για Μένα! Έχω δώσει τα πάντα στους ανθρώπους! Μέχρι να μιλάει και να βλέπει ο γονιός το παιδί του που είναι στην άλλη άκρη της γης! Αλλά αυτοί συνεχίζουν να προσκυνούν αυτόν και μου έδειξε τον διάβολο που στεκόταν έξω από το σπίτι μου! Όποιος θέλει ας με ακολουθήσει, μόνον αυτούς θα σώσω. Και από τον αέρα που θα αναπνέουν θα χορταίνουν!
 το κείμενο σε εκτυπώσιμο αρχείο

Λεόντιος Μοναχός  Διονυσιάτης
29-6 / 12-7-2015, Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και αγίου Παϊσίου
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ