Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Παρακλητικός Κανών εις την Παναγίαν την Αρβανίτισσαν


ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΙΕΡΑ ΚΑΛΥΒΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ
ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ

Εἰς τὸ ὄνομα Ἐκείνου ποὺ εἶπε ὅτι εἶναι, καὶ ὄντως εἶναι
ἡ Ἀλήθεια, ἡ Ἀγάπη, τὸ Φῶς, ὁ Ποιμὴν ὁ καλός,
ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστὸς καὶ Θεὸς ἡμῶν.

Παναγία Ἀρβανίτισσα τῆς Χίου

Λίγα λόγια για το Γέροντα Αυξέντιο Κωνσταντώνη ΓρηγοριάτηΟ Γέροντας Νεκτάριος στο κελλί του σε Ι. Μ. του 
Αγ. Όρους με τη φωτογραφία και την κάρα του 
συντοπίτη του, από τα Κούντουρα Αττικής, αγίου 
Γέροντος Αυξεντίου Κωνσταντώνη. Ο άγιος
Γέροντας λουζόταν πάντοτε στο Άκτιστο Φως, 
στο τελευταίο κομποσχοίνι του κανόνα του.


Ο Γερό-Αυξέντιος (Κωνσταντώνης)

 (σ.σ. κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Αγώνας και αγωνία του Γέροντος Νεκταρίου για την πνευματική και πατριωτική αναστήλωση του λαού μας


Συγκλονιστική ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου του Αγιορείτη στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, στις 5 Δεκεμβρίου 2014, με πολύτιμες πνευματικές διδαχές, θαυμαστές μαρτυρίες, εκτιμήσεις, άγνωστες αναφορές στην Επανάσταση του 1821, αλλά και Προφητείες από Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας.

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Ένα μικρό μέρος από το πνευματικό Σχολείο του Γέροντος Νεκταρίου: Ο Ιησούς Χριστός είναι ο πιο εκπληκτικός και εντάξει φίλος!


Χαίρετε αδερφοί μου.

Το Πνεύμα το Άγιον, για να προκαλέσει την αλματώδη υπέρβασή μου στο πνεύμα και στην αυτογνωσία μου, χρησιμοποίησε μια αρετή μου (την μοναδική), την οποία καλλιεργούσα στη ζωή μου, όταν αυτή ήταν παραδομένη στην αίγλη και στην ηδονή των αισθήσεων. Δηλαδή προ Χριστού.

Την αρετή της δικαιοσύνης την θεωρούσα αυτονόητη. Θεωρούσα αυτονόητο δηλαδή, ότι έπρεπε να παρέμβω και να υπερασπιστώ τη δικαιοσύνη και την αλήθεια, όταν αυτές παρεβιάζοντο από κάποιον «δυνατό» σε βάρος κάποιου «αδυνάτου». Ενίοτε η παρέμβαση αυτή κατέληγε σε άγριο καυγά με το «δυνατό» που αδικούσε.
Όμως η εκδήλωση αυτή της αρετής της δικαιοσύνης δεν γινόταν στο όνομα του Ιησού Χριστού. Άρα υπήρχε εγωισμός. Δε τα γνώριζα αυτά τότε και ήμουν βέβαιος, ότι ήμουν δίκαιος.

Αλληλοδιαδοχικά πνευματικά γεγονότα και σύνδεση
με τα προηγούμενα

Έτσι είχαν τα πράγματα έως ότου το 1991 (αρχή της μετανοίας μου), ο Πανάγαθος Θεός ημών άρχισε να μου δωρίζει πνευματικά δώρα, με πρώτο το θαύμα με την αγία εικόνα της Παναγίας της Γουμερά στο ομώνυμο Μοναστήρι στις Σέρρες. Ακολούθησε λίγες μέρες μετά, η καταλυτική συνάντηση με το Γέροντα Παΐσιο στην Παναγούδα και….

 

Επιστρέφω στο σπίτι μου, με μια άλλη υποστατική ποιότητα. Έχω αρπάξει την Ευχή του Ιησού (Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ Του Θεού έλεησόν με) και τη λέω θερμά, τόσο που άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι γίνονται σημεία πνευματικά. Όλως ενθουσιασμό, αρχίζω να λέω και σε άλλους ανθρώπους να λένε την Ευχή του Ιησού για να βιώσουν και εκείνοι πνευματικά γεγονότα.

 

Σε αυτόν τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών, έγινε στον ύπνο μου ο διάλογος που ακολουθεί.

Ακούω μια πεντακάθαρη φωνή να με ρωτάει:

Ανδρώα φωνή: «Είσαι δίκαιος;»
Απάντηση: «Ναι»
Ακολουθεί δεύτερη ερώτηση.
Ανδρώα φωνή: «Και τον Ιησού Χριστό γιατί τον αδικείς;»
Απάντηση: ………

Δεν απάντησα στη δεύτερη ερώτηση, γιατί δεν ήξερα τι να απαντήσω. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ, ότι με τα πρώτα χρόνια της εφηβείας μου, όταν εγκατέλειψα την Εκκλησία, ζούσα χωρίς Χριστό και άρα τον αδίκησα!!

Εκείνο το πρωινό ξύπνημα ήταν φοβερό!!! Αυτεξουσίως, ο πρώτος λογισμός που έκανα συνειδητά, ήταν ότι είμαι βαριά ΕΝΟΧΟΣ!! Δεν αδικούσα απλώς έναν άνθρωπο, αλλά αυτόν τον Τέλειο Άνθρωπο και Τέλειο Θεό, που δημιούργησε τον άνθρωπο!!!

Πόσο εύκολα πλανάται ο άνθρωπος, μακριά από το Χριστό!! Είχε πληγωθεί το φιλότιμό μου και είχε συντριβεί η καρδιά μου. Έχεις δίκαιο Ιησού μου να αισθάνεσαι αδικημένος. Εγώ σε αδικούσα βάρβαρα. Το ομολογώ. Σου παραδίδω την κομματιασμένη από την ένοχη καρδιά μου, χωρίς όρους. Κάνε την ό,τι θέλεις. Σου έχω εμπιστοσύνη. Σε πιστεύω. Και Εκείνος ο Πανάγαθος (ο έως παρεξηγήσεως Πανάγαθος) ήρθε και περπάτησε στη ζωή μαζί μου. Και άρχισε με Σοφία, διάκριση, λεπτότητα και σεβασμό στην ελευθερία μου, να ενώνει τα κομμάτια της καρδιάς μου. Δεν ήθελε ο Θεός της Αγάπης να έχει έναν πληγωμένο φίλο, μαθητή, κληρονόμο. Τι Μεγαλείο… τι Μεγαλείο!!!

Με ένωσε και με έκανε ΕΝΑ!! Καμία διαίρεση, καμία σκιά. Αισθανόμουν ενωμένος και υγιής. Αυτή ήταν μία νέα θεία γνώση, την οποία αγνοούσα.

Όλος ενωμένος υποστατικά. Ενωμένος και με όλους εκείνους που Τον αγαπούν (τους οποίους μπορώ με τη χάρη Του να τους διακρίνω) και όλοι μαζί στην πορεία προς τον φωτισμό και τη θέωση, ενωμένοι με την Αγία Τριάδα, που και εκείνη, ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιον Πνεύμα, είναι ενωμένοι εις ΕΝΑ, και με εμάς ενωμένη η Αγία Τριάς, θεμελιώνεται με βεβαιότητα ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ!!!   

Από την Νεοεποχίτικη πρόταση του οικουμενισμού, της πανθρησκείας, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Πάπας και δυστυχώς και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και εμπεριέχει εξωτερικά εντυπωσιακά σχήματα, πολλούς ασπασμούς και συμπροσευχές με όλα τα είδη των πλανεμένων του κόσμου, φεύγετε μακριά!

Τρέξτε με μεγάλη ταχύτητα προς τον Ιησού Χριστό, είναι ο πιο εκπληκτικός και εντάξει ΦΙΛΟΣ που θα γνωρίσετε στη ζωή σας!!! Φροντίστε και εσείς να είστε εντάξει μαζί Του. Αμήν Γένοιτο!!!  

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος ο Αγιορείτης Η συνέχεια των θαυμαστών γεγονότων περιγράφεται στο video που ακολουθεί:Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Εισήγηση στην προσευχή (του Γ. Νεκταρίου στους Έλληνες της Στουτγκάρδης Γερμανίας και Νέας Υόρκης Αμερικής)


Εισήγηση στην προσευχή 
κηρυκτική πορεία του Γέροντος Νεκταρίου 
στους Έλληνες της Στουτγκάρδης Γερμανίας 
και Νέας Υόρκης Αμερικής

Μπροστά στην πρόκληση και πρόσκληση από τους υιούς της ανομίας για ολοκληρωτική αποστασία από την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, την ηθικότητα, την τιμή, το ύφος και το ήθος της σεμνότητας, τη φυσική σχέση μεταξύ αρσενικού και θηλυκού και τόσα άλλα ατοπήματα που έχουν εφεύρει οι οπαδοί της Νέας Τάξης, του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας και τα προτείνουν στην ανθρωπότητα ως καλά αγαθά:

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Μας περιμένει στάδιο λαμπρό! Να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας σε αυτόν τον προγραμματισμό του Θεού.

Μας περιμένει στάδιο λαμπρό! του π. Νεκτάριου - Κουτλουμουσιανού, Ι.Κ. Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Όρους

Μας περιμένει στάδιο λαμπρό!
του π. Νεκτάριου - Κουτλουμουσιανού, 
Ι.Κ. Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Όρους

Να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας 
σε αυτόν τον προγραμματισμό του Θεού 
με τη Μετάνοια και τη συμμετοχή μας 
στα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Συγκλονιστική τριμερής ομιλία του Πατρός Νεκταρίου το Δεκέμβριο του 2013 με πολύτιμες πνευματικές συμβουλές, θαυμαστές μαρτυρίες, εκτιμήσεις, αλλά και αναφορές σε άγνωστες προρρήσεις από παλαιούς και σύγχρονους Πατέρες της Εκκλησίας. 


Μέρος 1ον:
Θα ακούσετε μεταξύ άλλων:

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Η Αρβανίτισσα Κυρά των Μαρασίων, Βασιλική Λαμπίδου


Η Κυρά των Μαρασίων
Βασιλική Λαμπίδου-Φωτάκη

Η Αρβανίτισσα Βασιλική Λαμπίδου - Φωτάκη γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Από παιδί γνώρισε την ορφάνια και την πίκρα της προσφυγιάς, καθώς οι προστάτες - συγγενείς της μετακινήθηκαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκε προσωρινά στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου και έπειτα στο Σάκκο Ορεστιάδας.

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

Η Παναγία η Αρβανίτισσα είναι υπαρκτή


Η Παναγία η Αρβανίτισσα είναι υπαρκτή

Σημείωση:

Στις 26 και 27 Ιουνίου 2014 ο Γέρων Νεκτάριος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πατρός Αντωνίου, Πρεσβύτερου στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Παραδινή Κομοτηνής για μία κηρυκτική πορεία. Στο κήρυγμα αυτό παρευρέθηκε και η κα Χαρά Νικοπούλου ως δημοδιδάσκαλος στην Κομοτηνή τώρα και πριν μερικά χρόνια στα Πομακοχώρια της Θράκης. Σύμφωνα με την περιγραφή της κας Χαράς Νικοπούλου στο Γέροντα Νεκτάριο, ο πατέρας της κ. Βασιλης Νικόπουλος, κατάγεται από το Πωγώνι της Ηπείρου. Η μητέρα της δε απο την Πρεμετή της Αρβανιτίας (Β.Ήπειρος).

Η Παναγία η Αρβανίτισσα καταφάσκει: Οι Αρβανίτες είναι όντως Έλληνες


Η Παναγία η Αρβανίτισσα καταφάσκει: 

Οι Αρβανίτες είναι όντως Έλληνες